ΗΜΑΘΙΑ posted by

Ο Άγγελος Τόλκας από το Κέντρο Μέριμνας Βέροιας: «Οι κοινωνικές παροχές δεν είναι πολυτέλεια»…

Ο Άγγελος Τόλκας από το Κέντρο Μέριμνας Βέροιας: «Οι κοινωνικές παροχές δεν είναι πολυτέλεια»…

Το Κέντρο Μέριμνας Ατόμων με Ειδικές Δεξιότητας, στη Βέροια, επισκέφθηκε πρόσφατα ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Άγγελος Τόλκας (και υποψήφιος βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Ημαθία) και όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του “επισκεφτήκαμε το Κέντρο Μέριμνας στη Βέροια για μια συνεργασία που ξεπερνά την τυπική «πολιτική επαφή» καθώς χρόνια συνεργαζόμαστε με τους ανθρώπους της Μέριμνας”.

Μια εκτίμηση που σύμφωνα με το ρεπορτάζ ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα καθώς το ενδιαφέρον του Ναουσαίου πολιτικού και για τη συγκεκριμένη δομή δεν είναι “εποχικό” αλλά είναι πραγματικό, διαρκές κι έχει εκφραστεί έμπρακτα και μάλιστα σε ανύποπτο χρόνο. Άποψη που όπως πληροφορούμαστε, σε σχέση με την ουσία της επίσκεψης (κι αυτό έχει σημασία πάνω από όλα), βρίσκει σύμφωνους και τους ανθρώπους της Μέριμνας.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΓΕΛΟΥ ΤΟΛΚΑ

Η ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα ο Άγγελος Τόλκας σχετικά με την επίσκεψη που πραγματοποίησε στο Κέντρο Μέριμνας Ατόμων με Ειδικές Δεξιότητας, στη Βέροια, αναφέρει:

Επισκεφτήκαμε το Κέντρο Μέριμνας στη Βέροια για μια συνεργασία που ξεπερνά την τυπική «πολιτική επαφή» καθώς χρόνια συνεργαζόμαστε με τους ανθρώπους της Μέριμνας. Οι ανάγκες και τα ζητήματα για τις δομές κοινωνικής στήριξης είναι πολλά.

Προοδευτική Συμμαχία με ισχυρή εκπροσώπηση για την Ημαθία σημαίνει συντονισμός των δομών κοινωνικής πρόνοιας ώστε οι πρωτοβουλίες και το ανθρώπινο δυναμικό που υπάρχει να μπορεί να επιτελέσει ολοκληρωμένα το έργο του για κάθε έναν που το χρειάζεται.

Σημαίνει προτεραιότητα σε κοινωνικές παροχές που δεν είναι πολυτέλεια αλλά είναι βασική ανάγκη. Επένδυση σε έναν τομέα όπου έγιναν πολλά και μπορούν να γίνουν περισσότερα από μια προοδευτική διακυβέρνηση σε αντίθεση με νεοφιλελεύθερες πολιτικές.

Σημαίνει ότι τώρα που η χώρα και η Ημαθία μπορεί να σχεδιάσει πολιτικές με τις δικές της δυνάμεις, οφείλουμε να ξεπεράσουμε τη γραφειοκρατία, να αξιοποιήσουμε όλες τις χρηματοδοτήσεις, να στηρίξουμε τον ανθρώπινο παράγοντα του εθελοντισμού και την κοινωνική ένταξη.
Όλα αυτά τα έχουμε ξανακάνει σε δυσκολότερες εποχές, γνωρίζουμε και μπορούμε για την Ημαθία να φέρνουμε αποτελέσματα.»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.

Scroll Up