ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ posted by

Στο πλευρό των απεργών της ΔΕΛΤΑ (Πλατύ), ο Κώστας Καλαϊτζίδης και το δημοτικό συμβούλιο Αλεξάνδρειας

Στο πλευρό των απεργών της ΔΕΛΤΑ (Πλατύ), ο Κώστας Καλαϊτζίδης και το δημοτικό συμβούλιο Αλεξάνδρειας

Και νέα επίσκεψη στο εργοστάσιο της ΔΕΛΤΑ στο Πλατύ, που αποφάσισε να σταματήσει την παραγωγή του (το γνωστό γάλα εβαπορέ “Γάλα Βλάχας”) πραγματοποίησε χθες ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας, Κώστας Καλαϊτζίδης. Αυτή τη φορά για να συνομιλήσει με εκπροσώπους των εργαζομένων που από τη Δευτέρα έχουν κατέβει σε απεργία ζητώντας να προφυλαχθούν πλήρως τα εργασιακά τους δικαιώματα και η εργασία τους, μετά τα προβλήματα που προκαλεί η διακοπή της παραγωγής του εργοστασίου.

“Είμαστε αμετάκλητα στο πλευρό των εργαζομένων και ως περιφερειακή αρχή θα πιέσουμε την όποια κυβέρνηση προκύψει μετά τις εκλογές, προς την κατεύθυνση της επίλυσης των ζητημάτων του εργοστασίου, ώστε σε κάθε περίπτωση σε σχέση με την εξέλιξη του, να μην κινδυνεύσουν οι θέσεις εργασίας¨αναφέρει ο αντιπεριφερειάρχης, σε δήλωση που έκανε μετά την χθεσινή επίσκεψη.

Η ΔΗΛΩΣΗ

Ολόκληρη η δήλωση του Κώστα Καλαϊτζίδη έχει ως εξής:

Επισκέφθηκα χθες στο Πλατύ, τους απεργούς εργαζόμενους του εργοστασίου της Vivartia (ΔΕΛΤΑ) προκειμένου να τους εκφράσω τη συμπαράστασή μου, στον αγώνα που κάνουν στο πλαίσιο της επικοινωνίας που έχουμε από προηγούμενες συναντήσεις μας, στο εργοστάσιο και στο περιφερειακό συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας. Συζητήσαμε ακόμη μια φορά με εκπροσώπους του Σωματείου Εργαζομένων και επικαιροποιήσαμε όσα έχουμε συμφωνήσει. Όπως έχει δηλώσει και ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας, είμαστε αμετάκλητα στο πλευρό των εργαζομένων και ως περιφερειακή αρχή θα πιέσουμε την όποια κυβέρνηση προκύψει μετά τις εκλογές, προς την κατεύθυνση της επίλυσης των ζητημάτων του εργοστασίου, ώστε σε κάθε περίπτωση σε σχέση με την εξέλιξη του, να μην κινδυνεύσουν οι θέσεις εργασίας.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ


Στο μεταξύ, εκτάκτως συνεδρίασε χθες Τρίτη το δημοτικό συμβούλιο Αλεξάνδρειας με μοναδικό θέμα συζήτησης, το κλείσιμο της γαλακτοβιομηχανίας της ΔΕΛΤΑ στο Πλατύ. Στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου εκτός του δημάρχου Παναγιώτη Γκυρίνη και των δημοτικών συμβούλων, βρέθηκε ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Αντωνίου, ο Γεν. Γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γάλακτος – Τροφίμων – Ποτών Κώστας Κατσιμένης και οι εργαζόμενοι της γαλακτοβιομηχανίας που χάνουν τη δουλειά τους.

Στο Σώμα μίλησε ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στο εργοστάσιο «Ο Λουδίας» Θεόδωρος Τσοπουρίδης που εξήγησε πως έχει η παρούσα κατάσταση. Μίλησαν επίσης ο κ. Κατσιμένης και ο κ. Αντωνίου που τοποθετήθηκαν για το θέμα και έδειξαν την συμπαράστασή τους προς τους εργαζομένους.

Το δημοτικό συμβούλιο Αλεξάνδρειας, μετά και απο σχετική τοποθέτηση του δημάρχου Παναγιώτη Γκυρίνη, αποφάσισε ομόφωνα την έκδοση ψηφίσματος για να λειτουργήσει ξανά το εργοστάσιο στο Πλατύ και να μην χαθεί καμία θέση εργασίας.

Δείτε εικόνες και βίντεο από τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αλεξάνδρειας στο ρεπορτάζ του Alexandreia-Gidas.gr κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Αναλυτικό ρεπορτάζ με δηλώσεις και βίντεο από την απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων στο εργοστάσιο της ΔΕΛΤΑ μπορείτε να διαβάσετε κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.

Scroll Up