ΕΛΛΑΔΑ posted by

Όλγα Γεροβασίλη vs Κατερίνα Παπακώστα

Όλγα Γεροβασίλη vs Κατερίνα Παπακώστα

Έχει γραφτεί πολλές φορές ότι η ανάγκη διατήρησης του κυβερνητικού σχήματος και της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, υποχρέωσε και θα συνεχίσει να υποχρεώνει τον Αλέξη Τσίπρα να κάνει υποχωρήσεις και να «συνταυτίζεται» με πρόσωπα που κάτω από άλλες συνθήκες όχι μόνο δεν θα τους έδινε το «χέρι» αλλά θα βρίσκονταν σε ευθεία πολιτική και ιδεολογική αντιπαράθεση μαζί τους. Όμως η κοινοβουλευτική «φτώχεια» που υπάρχει και η ανάγκη για τα απαραίτητα κοινοβουλευτικά στηρίγματα («δεκανίκια» τα λένε στο ΚΚΕ) τον υποχρέωσαν να συμμαχεί όχι μόνο με τον Πάνο Καμμένο και τους ΑΝΕΛ αλλά και με «ανεξάρτητους» πολιτικούς της όπως η αμφιλεγόμενη Κατερίνα Παπακώστα, πρόεδρος πλέον της δεξιάς πολιτικής φράξιας «Νέα Ελληνική Ορμή». Η κα Παπακώστα όπως είναι γνωστό τοποθετήθηκε από τον πρωθυπουργό, μέσω του τελευταίου ανασχηματισμού (και με «προξενητή» τον Πάνο Καμμένο) στη θέση της υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπου έχει ως πολιτική προϊσταμένη (υπουργό) μια άλλη γυναίκα, την κυρία Όλγα Γεροβασίλη.

Για όσους γνωρίζουν «τι εστί» Γεροβασίλη ξέρουν ότι δεν είναι «παίξε- γέλασε». Είναι παλιά Κνίτισσα , που πριν ενταχθεί στον Συνασπισμό (μετέπειτα ΣΥΡΙΖΑ) ασχολήθηκε λίγο με τους «Μπανιάδες» λόγω της σχέσης που είχε με τον Γιάννη Μπανιά, ο σύζυγός της (παλιός «Ρηγάς» αυτός) και θεωρείται κατασταλαγμένη και ψαγμένη αριστερή. Είναι μάλιστα και ιδεολόγος φεμινίστρια καθώς στις ευρωεκλογές του 2004 συμμετείχε ως υποψήφια ευρωβουλευτής σε ένα αμιγές γυναικείο ψηφοδέλτιο με το όνομα «Γυναίκες για μια άλλη Ευρώπη» όπου 24 γυναίκες από όλη την Ελλάδα έβαλαν τα ονόματα τους σε μια λίστα με αλφαβητική σειρά. Με πρώτη την τραγουδίστρια Νένα Βενετσάνου, δεύτερη την αείμνηστη Άννυ Βρυχέα, αρχιτεκτόνισσα, καθηγήτρια ΕΜΠ και συντρόφισσα στη ζωή του καθηγητή Κώστα Γαβρόγλου (σημερινού  υπουργού Παιδείας) και τρίτη την Όλγα Γεροβασίλη.

Αντιλαμβάνεστε πως ήταν θέμα χρόνου, να βρεθούν σε φάση πολιτικής αντιπαράθεσης, αυτές οι δύο γυναίκες και δεν χρειάζονται παραπέρα διευκρινήσεις. Κι όπως έγινε καθώς διέρρευσε προ ημερών, ότι έφθασαν σε σημείο μέχρι και να… «σκοτωθούν» μεταξύ τους (κάπως έτσι φέρεται να το είπε ο ΣΚΑΙ) όταν ήλθε η ώρα να αποφασιστούν οι κρίσεις στην Ελληνική Αστυνομία. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η Όλγα Γεροβασίλη θέλησε να προχωρήσει αμέσως στη διαδικασία, με απόφασή της και  με υπογραφή του σχετικού ΦΕΚ, όμως η Κατερίνα Παπακώστα ζήτησε να περιμένουν ώστε πρώτα να ενημερωθεί και κάπως έτσι προκλήθηκε μεγάλη ένταση μεταξύ τους, που οδήγησε μέχρι και σε «παρέμβαση» του πρωθυπουργού.

Κι αν όντως μονολόγησε πρόσφατα ο Αλέξης Τσίπρας ενώπιον των υπουργών του, «βλέπετε τι τραβάω με τον Καμμένο και τον Κοτζιά, είναι μπελάς» (στο κρίσιμο υπουργικό συμβούλιο που οδήγησε στην παραίτηση του υπουργού Εξωτερικών), φανταστείτε τι θα είπε μαθαίνοντας για τον «βέτο» της Παπακώστα, να περιμένουν οι κρίσεις της ΕΛΑΣ. Ειδικά εάν ισχύει αυτό που μεταδόθηκε ότι «η κυρία Παπακώστα, σε έξαλλη κατάσταση, απείλησε μέχρι και με παραίτηση» κάτι που μόνο και ως υπόνοια αρκούσε για να βάλει «φρένο» στην Όλγα Γεροβασίλη, που είναι ιδρυτικό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ και συνοδοιπόρος του Αλέξη Τσίπρα από το πρώτο ξεκίνημα. Και το ότι η Πυροσβεστική Υπηρεσία ανήκει στις αρμοδιότητές της, ίσως αποδειχθεί «συμπαντικό» για να συμβάλει  στην κατάσβεση (εκ μέρους της) της φωτιάς που παραλίγο να εξελιχθεί σε πυρκαγιά. Αποδείχθηκε όμως για μια ακόμη φορά, αυτό που συζητούσε πρόσφατα συνεργάτης του zoomerang.gr στη Βέροια, με στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας, ότι οι διαφορές που υπάρχουν μεταξύ στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και μελών της κυβέρνησής τους, που προέρχονται από τον χώρο της δεξιάς, είναι μεγάλες και ανυπέρβλητες. Όσο όμως κι αν  οι σχέσεις αυτές -πολύ συχνά- «χτυπούν κόκκινο» πάντα θα βρίσκεται ένας τρόπος εκτόνωσης διότι από τη διάρκειά τους θα κριθούν διάφορες πολιτικές εξελίξεις αλλά και θα «παιχτούν» πολλές πολιτικές καριέρες. Όπως έγινε και τώρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *