ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ posted by

ΝΔ: Χρίσμα μόνο στη Βέροια και όχι σε Αλεξάνδρεια και Νάουσα, επανέλαβε και ο Κώστας Τσιάρας

ΝΔ: Χρίσμα μόνο στη Βέροια και όχι σε Αλεξάνδρεια και Νάουσα, επανέλαβε και ο Κώστας Τσιάρας

Αυτή τη φορά ήταν τα επίσημα λόγια ενός κομματικού εκπροσώπου, που επανέλαβαν αυτό που εδώ και καιρό είναι γνωστό για τη στάση της Νέας Δημοκρατίας, σε σχέση με τις δημοτικές εκλογές στους δήμους Αλεξάνδρειας και Νάουσας. Ότι δεν θα δοθεί “χρίσμα” σε κανέναν υποψήφιο. Είναι μια θέση που έχει διατυπωθεί επανειλημμένα τόσο από τον πρόεδρο του κόμματος, Κυριάκο Μητσοτάκη που τόνισε ότι “σε τέτοιους μικρούς δήμους είναι απρεπές να επιχειρείται κομματική παρέμβαση στην άποψη της τοπικής κοινωνίας”, όσο και από άλλα στελέχη αρμόδια για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του κόμματος (π.χ. Νικήτας Κακλαμάνης) που έστειλαν μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι η Νέα Δημοκρατία θα δώσει πολιτική διάσταση των αυτοδιοικητικών εκλογών, μόνο σε πρωτεύουσες Νομών (περιφερειακών ενοτήτων) και σε Περιφέρειες.

Η άποψη αυτή επαναλήφθηκε και από την Ημαθία, δια στόματος του Κώστα Τσιάρα, μέλους της κεντρικής επιτροπής Τοπικής Αυτοδιοίκησης της ΝΔ που τη χθες Δευτέρα μίλησε σε εκδήλωση στελεχών του κόμματος, που έγινε στη Βέροια. Ο Κ. Τσιάρας που είναι και βουλευτής Καρδίτσας, ξεκαθάρισε ότι “χρίσμα” δίνεται μόνο στην υποψηφιότητα της Γεωργίας Μπατσαρά για τον δήμο Βέροιας και όχι σε άλλους δήμους της Ημαθίας. Στη Βέροια, ως πρωτεύουσα της Ημαθίας υπάρχει λόγος για να δοθεί πολιτική διάσταση των εκλογών και δεν υπάρχει κανένας λόγος να γίνει το ίδιο στους δήμους Αλεξάνδρειας και Νάουσας.

Η αλήθεια είναι ότι όπως ακούγεται πρόκειται για μια απόφαση που ικανοποιεί την πλατιά μάζα των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας, στους δήμους Αλεξάνδρειας και Νάουσας, όπου υπάρχουν πολλές υποψηφιότητες νεοδημοκρατών υποψηφίων και ο κόσμος θέλει να αποφασίσει για τον ένα ή τον άλλο, ανεπηρέαστος και μακριά από κομματικές καθοδηγήσεις.

Στην ίδια κατεύθυνση, η Τοπική Επιτροπή ΝΔ Αλεξάνδρειας αποφάσισε να μην υποστηρίξει κανέναν εκ των ήδη τριών υποψηφίων δημάρχων που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον και ενδέχεται να αυξηθούν. Άποψη με την οποία συνταυτίζεται και η κεντρική κομματική διοίκηση και κάτω από τέτοιες συνθήκες θα γίνουν οι εκλογές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *