ΑΘΛΗΤΙΚΑ posted by

Η κρητική μαντινάδα του Θ. Καρυπίδη για τον Άρη και το σχόλιο του zoomerang.gr

Η κρητική μαντινάδα του Θ. Καρυπίδη για τον Άρη και το σχόλιο του zoomerang.gr

Μία κρητική μαντινάδα διάλεξε ο Ημαθιώτης πρόεδρος του Άρη Θεσσαλονίκης, Θόδωρος Καρυπίδης, για να πανηγυρίσει την κυριακάτικη νίκη της ομάδας του, επί της ομάδας του ΟΦΗ Κρήτης. Ο Άρης αντέδρασε στο… “τσίμπημα” του ΟΦΗ (που είχε προηγηθεί 1-0) και με δύο γκολ στις καθυστερήσεις (απο τον Γιουνές) κατάφερε τη μεγάλη ανατροπή κι έφυγε νικητής από το Ηράκλειο.

Ο πρόεδρος της “κιτρινόμαυρης” ΠΑΕ, λίγο πριν την αναχώρησή του, από το αεροδρόμιο του Ηρακλείου, ανέβασε μία φωτογραφία σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δείχνοντας το σήμα της νίκης με τα δάχτυλα του, αλλά και συμβολίζοντας το “δύο” και το “διπλό” προφανώς για να τα συσχετίσει ολα με τη νίκη της ομάδας του επί του ΟΦΗ.

Έβαλε μάλιστα να του γράψουν και μια μαντινάδα που τη δημοσίευσε σαν λεζάντα στη ν ίδια φωτογραφία και αναφέρει: “Αν βάλεις κατι εις το νου, βαθιά αν το θελήσεις, τα πάνω κάτω κι αν θα ρθουν, εσυ θα το αποκτήσεις! Με αγάπη από την Κρήτη!! Ειναι κ@@λα να εισαι ΑΡΗΣ!!!”

Σχόλιο zoomerang.gr:

Πως είπαμε λέγεται ο… “σανός” στα κρητικά;

Σίγουρα όχι όπως τον λένε στα… ρώσικα ή στα ποντιακά ή στα μπερεώτικα ή στα βεροιώτικα ή στα γιδιώτικα αλλά και σε άλλες “γλώσσες”, όμως το νόημα πάντα ίδιο είναι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *