ΗΜΑΘΙΑ posted by

ΚΙΝΑΛ: «Η αποτυχημένη πολιτική της κυβέρνησης οδηγεί σε κλείσιμο τη Βιομηχανία Ζάχαρης»

ΚΙΝΑΛ: «Η αποτυχημένη πολιτική της κυβέρνησης οδηγεί σε κλείσιμο τη Βιομηχανία Ζάχαρης»

«Η αποτυχημένη πολιτική της κυβέρνησης οδηγεί σε κλείσιμο της Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης». Αυτή είναι η άποψη του ΚΙΝΑΛ για τις εξελίξεις στη Βιομηχανία και εκφράζεται από τον υπεύθυνο Αγροτικής Ανάπτυξης του Κινήματος, βουλευτής Σερρών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Μιχάλη Τζελέπη.

Με αφορμή το σχέδιο επιδότησης ανεργίας ή μετατάξεων των υπαλλήλων της ΕΒΖ (το παρουσιάσαμε σε προηγούμενο σχόλιο στο zoomerang.gr) o βουλευτής του ΚΙΝΑΛ συμφωνεί με την «προστασία» των εργαζομένων, τονίζει όμως ότι η κυβέρνηση «δεν ανακοινώνει τίποτα για τους αγρότες και τι θα γίνει με τις περιοχές όπως οι Σέρρες, Πέλλα, Ημαθία, Έβρος κλπ. που θα πληγούν από την απώλεια μια μεγάλης βιομηχανικής μονάδας». Και το λέει αυτό διότι «το’ χει σίγουρο» ότι η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης δεν πρόκειται να πωληθεί (όπως τουλάχιστον διαφαίνεται από τον κυβερνητικό προγραμματισμό) αλλά να κλείσει.

Η ΔΗΛΩΣΗ

Αναλυτικά η δήλωση του Μιχάλη Τζελέπη αναφέρει: «Μια ημέρα μετά την παρουσίαση από τον Πρωθυπουργό των πετυχημένων αποκρατικοποιήσεων και πριν στεγνώσει το μελάνι του τυπογραφείου για τον προϋπολογισμό του 2019, η κυβέρνηση συνεχίζει το αποτυχημένο έργο της στον στρατηγικό τομέα της ζάχαρης. Στην προσπάθειά της να κρύψει την αποτυχημένη πολιτική της και τα κούφια λόγια της για την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης, που θα οδηγήσουν στο κλείσιμο της, στερώντας εισόδημα από τους παραγωγούς ζαχαροτεύτλων και την εθνική οικονομία από ένα στρατηγικό προϊόν ανακοινώνει την μετάταξη των υπαλλήλων της βιομηχανίας στο κράτος. Ωστόσο, δεν ανακοινώνει τίποτα για τους αγρότες και τι θα γίνει με τις περιοχές όπως οι Σέρρες, Πέλλα, Ημαθία, Έβρος κλπ. που θα πληγούν από την απώλεια μια μεγάλης βιομηχανικής μονάδας αλλά και πολλών θέσεων εργασίας. Σίγουρα οι εργαζόμενοι της Βιομηχανίας δεν φταίνε σε τίποτα και πρέπει να προστατευθούν. Ωστόσο, η αγροτική ανάπτυξη έχει ενταφιαστεί από την αδιέξοδη πολιτική των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Απαιτείται σχέδιο και βούληση για επενδυτικές πρωτοβουλίες που θα δημιουργούν θέσεις εργασίας και θα ενισχύουν την τοπική παραγωγή».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *