ΗΜΑΘΙΑ posted by

Στη Βεργίνα βρίσκεται ο τάφος του Μ. Αλέξανδρου, υποστηρίζει η ιστορικός Ελένη Γλύκατζη – Αρβελέρ

Στη Βεργίνα βρίσκεται ο τάφος του Μ. Αλέξανδρου, υποστηρίζει η ιστορικός Ελένη Γλύκατζη – Αρβελέρ

Με το πολυσυζητημένο θέμα της ταφής του Μεγάλου Αλεξάνδρου ασχολείται (για μια ακόμη φορά)  η διακεκριμένη βυζαντινολόγος ιστορικός Ελένη Γλύκατζη – Αρβελέρ, αυτή τη φορά με ένα νέο βιβλίο της, που έχει τον τίτλο “Ο Μέγας Αλέξανδρος των Βυζαντινών” (Επίμετρο: Που είναι θαμμένος ο Μεγαλέξανδρος) και ξεκίνησε να κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Gutenberg.

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει, ο Αλέξανδρος θάφτηκε τελικά στις Αιγές και τοποθετεί την ταφή του, στον ασύλητο τάφο ΙΙ του μακεδονικού βασιλικού τύμβου της Βεργίνας που επισήμως θεωρείται (με βάση επιστημονικών στοιχείων) ότι ανήκει στον Φίλιππο Β΄.

Η Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ έχει ένα αναμφισβήτητο επιστημονικό κύρος και μια διεθνώς αναγνωρισμένη ακαδημαϊκή διαδρομή, όμως δεν είναι αρχαιολόγος. Κι αυτό είναι μια παράμετρος που ίσως προκαλέσει “σχόλια” από την πλευρά τους, ενώ δεν αποκλείεται το νέο βιβλίο της πολυσυζητημένης βυζαντινολόγου, να προκαλέσει ένα νέο σίριαλ συζητήσεων, τύπου… “τάφου”, σαν αυτά που προηγήθηκαν με τον Τάφο της Αμφίπολης (που επίσης συγκέντρωσε σενάρια ταφής του μεγάλου στρατηλάτη ώσπου να καταλήξουν σε ένα ακόμη φιάσκο τς ίδιας υπόθεσης).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *