ΒΕΡΟΙΑ posted by

Γιορτή αφιερωμένη στον Στέφανο Σαββίδη.

Γιορτή αφιερωμένη στον Στέφανο Σαββίδη.

Όπως έκανε γνωστό στο διαδίκτυο ο Δημήτρης Μπιζέτας, αντιπρόεδρος του Συλλόγου Φίλων “Θεαματικής Βούτας” Βέροιας, ο Σύλλογος μετονομάστηκε σε “Στέφανος Σαββίδης”, προς τιμή του πρόσφατα και αδόκητα εκλιπόντος προέδρου του, Στέφανου Σαββίδη.

Το Σαββατοκύριακο 2-3 Φεβρουαρίου είναι η διήμερη ετήσια γιορτή του Συλλόγου, που παρά τη μεγάλη απώλεια θα γίνει κανονικά στη Βέροια. Η γιορτή θα είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Στέφανου Σαββίδη και οι “πεταξιές” αναμένονται τόσο δυνατές ώστε να πλησιάσουν όσο πιο ψηλά γίνεται στον κόσμο που τώρα βρίσκεται ο Στέφανος.

Το οργανωμένο πέταγμα περιστεριών, με έμφαση στο είδος της θεαματικής “βούτας” έχει μια μακρόχρονη παράδοση στην ευρύτερη περιοχή της Βέροιας, που είναι η πρώτη πόλη της Ελλάδας όπου οργανώθηκε σύλλογος “περιστεράδων”. Η εποχή της προεδρίας του Στέφανου Σαββίδη συνέχισε επάξια αυτή την παράδοση και ο ξαφνικός θάνατός του, σε ηλικία μόλις 56 ετών, ήταν μια τραγική στιγμή που άφησε άφωνους όλους από τον χώρο, στην περιοχή μας και πανελλαδικά, καθώς ο εκλιπών ήταν γνωστός και έχαιρε ιδιαίτερης εκτίμησης σε όλη την Ελλάδα, σε σχέση με την υποδειγματική ενασχόλησή του, με τα περιστέρια “βούτας” και την αγάπη που έδειχνε γι΄αυτό το ιδιαίτερα συναρπαστικό χόμπι.

Ο Στέφανος Σαββίδης ήταν γιος του επιχειρηματία Χάρη Σαββίδη, που διετέλεσε και πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας της Βέροιας καθώς και πρόεδρος και ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ περίοδο κατά την οποία ο Στέφανος ήταν Γενικός Αρχηγός του “Δικεφάλου”. Ο απροσδόκητος θάνατος του προκάλεσε όπως ήταν φυσικό και ανακατατάξεις στη διοίκηση του Συλλόγου Φίλων “Θεαματικής Βούτας” Βέροιας (που όπως αναφέρθηκε στην αρχή μετονομάζεται προς τιμή του, σε “Στέφανος Σαββίδης). Χρέη προέδρου θα εκτελεί ο αντιπρόεδρος Δημήτρης Μπιζέτας, μέχρι τη διοργάνωση της γιορτής του Συλλόγου το Σαββατοκύριακο 2-3 Φεβρουαρίου ενώ επίτιμος πρόεδρος αναδείχθηκε ο Νούλης Πρωτοψάλτου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *