ΗΜΑΘΙΑ posted by

Δηλώσεις του Νίκου Καρανίκα στην εφημερίδα WSJ, για το επενδυτικό σχέδιο στη φαρμακευτική κάνναβη

Δηλώσεις του Νίκου Καρανίκα στην εφημερίδα WSJ, για το επενδυτικό σχέδιο στη φαρμακευτική κάνναβη

Η μεγάλης κυκλοφορίας οικονομική και πολιτική εφημερίδα των ΗΠΑ, Wall Street Journal δημοσιεύει ρεπορτάζ για το ελληνικό κυβερνητικό σχέδιο καλλιέργειας φαρμακευτικής κάνναβης και τις προοπτικές ξένων επενδύσεων που περιλαμβάνει ο σχεδιασμός.

Μεταξύ των προσώπων που φιλοξενούνται με δηλώσεις τους, στο ρεπορτάζ της WSJ είναι και ο Ημαθιώτης σύμβουλος του πρωθυπουργού, Νίκος Καρανίκας.

Στο ρεπορτάζ, συστήνεται ως “συντονιστής” του κυβερνητικού προγράμματος για την φαρμακευτική κάνναβη, κάνοντας γνωστό ότι τουλάχιστον 10 εταιρείες, κυρίως από τον Καναδά και τα ο Ισραήλ σκοπεύουν να επενδύσουν από 10 έως 100 εκατομμύρια ευρώ σε διάφορους τομείς του προγράμματος, τονίζοντας ότι ασχολούνται κυρίως με την εξαγωγή των αντίστοιχων προϊόντων, στοχεύοντας κυρίως σε μεγάλες και προσοδοφόρες αγορές όπως η Γερμανία. Υπάρχει επίσης αναφορά της αμερικανικής εφημερίδας στις πρώτες επενδυτικές άδειες που ξεκίνησαν στην Ελλάδα και αντιστοιχούν σε επενδύσεις ύψους 185 εκατομμυρίων ευρώ, οι οποίες μπορούν να αυξηθούν στα επόμενα τρία χρόνια πλησιάζοντας ακόμη και το 1 δισεκατομμύριο ευρώ.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *