ΗΜΑΘΙΑ posted by

Τον Ιανουάριο οι πληρωμές των de minimis για τα ροδάκινα. Την άλλη εβδομάδα οι τιμές για συμπύρηνα και νεκταρίνια

Τον Ιανουάριο οι πληρωμές των de minimis για τα ροδάκινα. Την άλλη εβδομάδα οι τιμές για συμπύρηνα και νεκταρίνια

Οι τελικές αποφάσεις του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για το σημαντικό επιπλέον κονδύλι για την αποζημίωση μέσω de minimis και στα συμπύρηνα θα ληφθούν την επόμενη βδομάδα. Αυτό ανέφερε σε σημερινή (Πέμπτη 10/01) ενημέρωσή του, βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Σηφάκης μετά από συνάντηση που είχε με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρο Αραχωβίτη, με βασικό θέμα συζήτησης τα de minimis των αποζημιώσεων στα συμπύρηνα ροδάκινα και τα νεκταρίνια.

Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό από την ίδια πηγή, μέσα στον μήνα αναμένεται η πληρωμή του de minimis σε επιτραπέζια, νεκταρίνια και συμπύρηνα ροδάκινα. Όπως έγινε γνωστό, αναμένεται να αποζημιωθεί περί το 45% του συμπύρηνου ροδάκινου (οι 11 πρώιμες ποικιλίες που είχαν ανακοινωθεί) και επιπλέον 3 ποικιλίες επιτραπέζιων μαζί με αυτές που έχουν ήδη εγκριθεί.

«Οι τελικές αποφάσεις του υπουργού θα ανακοινωθούν την επόμενη βδομάδα σε βουλευτές και συνεταιριστές των ροδακινοπαραγωγών περιοχών και η πληρωμή επιδιώκεται να γίνει το συντομότερο δυνατόν και πάντως μέχρι 31/01/19», τονίζεται από τον Γιάννη Σηφάκη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *