ΗΜΑΘΙΑ posted by

Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος αποφασίζει για τη Μακεδονία. Κρίσιμη η σημερινή εσωκομματική ψηφοφορία για το πολιτικό μέλλον της ΔΗΜΑΡ

Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος αποφασίζει για τη Μακεδονία. Κρίσιμη η σημερινή εσωκομματική ψηφοφορία για το πολιτικό μέλλον της ΔΗΜΑΡ

Κρίσιμη είναι η σημερινή ημέρα για το πολιτικό μέλλον του Ημαθιώτη προέδρου της ΔΗΜΑΡ Θανάση Θεοχαρόπουλου και της ίδιας της ΔΗΜΑΡ καθώς το κόμμα (μέσω των αρμοδίων οργάνων) θα αποφασίσει για τη στάση που θα κρατήσει ο πρόεδρος και μοναδικός κοινοβουλευτικός εκπρόσωπός του, σε σχέση με την ψηφοφορία στη Βουλή για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Σύμφωνα με τα όσα λέγονται, ο Ημαθιώτης πολιτικός τάσσεται υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών κι αν αυτό αποφασιστεί και επίσημα σήμερα, τότε θα τον οδηγήσει σε ευθεία σύγκρουση με τη Φώφη Γεννηματά και ότι μπορεί να σημαίνει αυτό για τη μελλοντική σχέση της ΔΗΜΑΡ με το ΚΙΝΑΛ.

Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες που ήδη κυκλοφορούν σε πολιτικούς και δημοσιογραφικούς κύκλους, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και άλλα στελέχη ήδη έχουν κατά νου το δρόμο της απόσχισης από το Κίνημα Αλλαγής ειδικά μετά την “αδιάλλακτη στάση” (όπως υποστηρίζουν) που έδειξαν η πρόεδρος και στελέχη του Κινήματος, αρνούμενα τη συμμετοχή του Θανάση Θεοχαρόπουλου στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας ως επικεφαλής. Μια εξέλιξη που θα διασφάλιζε τη συμμετοχή του προέδρου της ΔΗΜΑΡ στην επόμενη Βουλή.

Κάτι που μπορεί να γίνει μέσω μιας μελλοντικής συνεργασίας της ΔΗΜΑΡ με τον ΣΥΡΙΖΑ, όπου οι εκλόγιμες θέσεις στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας μπορεί να φθάσουν και τις τέσσερις (εάν χάσει τις εκλογές) ενώ σήμερα είναι πέντε (που θα παραμείνουν εάν κερδίσει ξανά).

Υπάρχουν όμως και στελέχη της ΔΗΜΑΡ που δεν επιθυμούν συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ και τάσσονται υπέρ της παραμονής στο ΚΙΝΑΛ κι αυτό δίνει ένα βαθμό δυσκολίας στη σημερινή απόφαση του κόμματος για τη στάση της, σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Απόφαση που αρχικά θα συζητηθεί στην πρωινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας του κόμματος και στη συνέχεια θα την εισηγηθεί στην Κεντρική Επιτροπή που έχει προγραμματιστεί για τις 12. Η Κεντρική Επιτροπή θα λάβει και την τελική απόφαση μετά από ψηφοφορία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *