ΑΘΛΗΤΙΚΑ posted by

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς απέκλεισε τον Φέντερερ 3-1. Μεγάλες και ιστορικές στιγμές για το ελληνικό τένις

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς απέκλεισε τον Φέντερερ 3-1. Μεγάλες και ιστορικές στιγμές για το ελληνικό τένις

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς με σκορ 3-1 απέκλεισε σήμερα τον παγκόσμιο πρωταθλητή του τένις, τον Ελβετό Ρότζερ Φέντερερ στη φάση των “16” του Αυστραλιανού Open, στη Μελβούρνη. Ο Έλληνας τενίστας απέκλεισε τον “βασιλιά” των courts, μέσα σε 3 ώρες και 45 λεπτά, επικρατώντας σε έναν συγκλονιστικό αγώνα, στη Rod Laver Arena και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Australian Open!

Ο Τσιτσιπάς ήταν συγκλονιστικός από την αρχή και έδειξε στον Ελβετό ότι δεν θα είναι εύκολη λεία. Το πρώτο σετ πήγε στο τάι μπρέικ, αφού κανείς από τους δυο δεν έχασε το σερβίς του, αλλά στις λεπτομέρειες ο Φέντερερ το έκανε δικό του με 13-11.  Στο δεύτερο σετ, ο Τσιτσιπάς όταν έφτασε εκ νέου στο τάι μπρέικ, το έκανε δικό του με 7-3 και ισοφάρισε σε 1-1. Το τρίτο σετ έγινε πάλι δικό του με 7-5 στα γκέιμ, αφού ένα μπρέικ έφτανε και περίσσευε στον αθλητή μας. Χρειαζόταν ένα ακόμη σετ για να προκριθεί. Οι δυο τενίστες πήγαιναν χέρι, κράτησαν το σερβίς τους και οδηγηθήκαμε εκ νέου σε τάι μπρέικ. Ο Τσιτσιπάς ξεκίνησε καλύτερα και προηγήθηκε 2-0, για να το γυρίσει ο Φέντερερ σε 4-3. Ο πρωταθλητής μας συνέχισε το ίδιο δυνατά, πήρε τέσσερις πόντους και με 7-5 έφτασε στη μεγαλειώδη νίκη-πρόκριση! Τη μεγαλύτερη νίκη στην ιστορία του ελληνικού τένις.

Στους προημιτελικούς ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα βρεθεί με έναν εξίσου δύσκολο αντίπαλο. Τον Ισπανό Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγκούτ, Νο 22 στην παγκόσμια κατάταξη, που απέκλεισε τον Κροάτη, Μαρίν Τσίλιτς με 3-2 σετ. Ο 30χρονος Ισπανός είναι σε τρομερή κατάσταση μέσα στο 2019, μετρώντας εννέα σερί νίκησε. Μάλιστα, νίκησε στην Ντόχα τους Νόβακ Τζόκοβιτς, Στάνισλας Βαβρίνκα και Τόμας Μπέρντιχ, κατακτώντας το τρόπαιο. Η αποστολή του Τσιτσιπά είναι πολύ δύσκολη όμως σήμερα απέδειξε ότι όλα μπορεί να τα ξεπεράσει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *