ΕΛΛΑΔΑ posted by

Έκτακτο συνέδριο του ΚΙΝΑΛ στις 29 – 31 Μαρτίου. Ενοποιείται σε κόμμα το Κίνημα, θα εκλεγούν νέα όργανα. Ραγδαίες εξελίξεις…

Έκτακτο συνέδριο του ΚΙΝΑΛ στις 29 – 31 Μαρτίου. Ενοποιείται σε κόμμα το Κίνημα, θα εκλεγούν νέα όργανα. Ραγδαίες εξελίξεις…

Οι εξελίξεις που προκαλούνται στο Κίνημα Αλλαγής εξ αιτίας της κατάστασης με τη Συμφωνία των Πρεσπών, με τη διαφαινόμενη αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ λόγω της θετικής άποψης για τη Συμφωνία, το άγνωστο μέλλον του ΚΙΔΗΣΟ μετά την επίσης θετική άποψη του Γιώργου Παπανδρέου αλλά και την ηγετική στάση που επιμένει να κρατά ο Βαγγέλης Βενιζέλος έναντι της Φώφης Γεννηματά, οδήγησαν την πρόεδρο του Κινήματος στην απόφαση για τη διοργάνωση έκτακτου συνεδρίου ενόψει των εκλογών, που ανακοινώθηκε χθες βράδυ.

Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, από τις 29 έως 31 Μαρτίου, ενώ αρχές Φεβρουαρίου θα ανακοινωθεί η ΚΟΕΣ (Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου), που θα οδηγήσει τις διαδικασίες, η Γραμματεία της ΚΟΕΣ που αντικαθιστά το σημερινό Εκτελεστικό Γραφείο, ενώ αρχές Μαρτίου θα ξεκινήσει η εκλογή των συνέδρων.

Σύμφωνα με πολιτικούς κύκλους που συζητούσαν το θέμα χθες βράδυ, με το Συνέδριο θα ενοποιηθεί το Κίνημα Αλλαγής, που ούτως ή άλλως μετά την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ και την προηγούμενη αποχώρηση του Ποταμιού δεν είναι παρά το παλαιό ΠΑΣΟΚ συν το “αμφίβολο” ΚΙΔΗΣΟ με κάποιες συνεργασίες και τον Γιώργο Καμίνη. Παράλληλα υπάρχει απόφαση να εκλεγούν αυτή τη φορά, η Κεντρική Επιτροπή και το Εκτελεστικό Γραφείο. Υπενθυμίζεται ότι σήμερα εκλεγμένη είναι μόνο η Φώφη Γεννηματά στη θέση του Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής.

Η Φώφη Γεννηματά όπως ανέφεραν οι ίδιοι κύκλοι, προχωρά στο Έκτακτο Συνέδριο ακριβώς και επειδή πιέζεται ασφυκτικά από την πόλωση που στήνεται μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Κυριάκου Μητσοτάκη, με την ίδια να περνάει στη συνείδηση μεγάλης μερίδας ψηφοφόρων ως εκπρόσωπος ενός Κινήματος που απλώς θα στηρίζει μετεκλογικά τη Νέα Δημοκρατία.

Γενικά πάντως, η Συμφωνία των Πρεσπών οδηγεί σε αναδιάταξη του πολιτικού συστήματος και η δημιουργία του προοδευτικού πόλου που προανήγγειλε ο πρωθυπουργός πιέζει τη Χαριλάου Τρικούπη σε μια ίδια κατεύθυνση πολιτικής επιβίωσης, ενώ την ίδια στιγμή η ΝΔ επιδιώκει φανερά να σύρει το ΚΙΝΑΛ στο αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο της, με όλες τις συνέπειες που μπορεί να έχει αυτό, με ενδεικτικό παράδειγμα την πρόσφατη εκλογική καθίζηση του ΠΑΣΟΚ. Οι εξελίξεις τρέχουν, μείνετε συντονισμένοι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *