ΝΑΟΥΣΑ posted by

Μια «άλλη» ημέρα «χαράζει» για τον δήμο Νάουσας

Μια  «άλλη» ημέρα «χαράζει» για τον δήμο Νάουσας

Θα κάνουμε ένα σχόλιο για το διαφαινόμενο προεκλογικό κλίμα της Νάουσας, με βάση τα όσα μας μεταφέρουν τοπικοί συνεργάτες μας. Πρώτα όμως θα υπενθυμίσουμε τα αποτελέσματα των τελευταίων δημοτικών εκλογών (2014) στο δήμο Νάουσας, όπου ο σημερινός ο δήμαρχος Νίκος Κουτσογιάννης (στη φωτο με τον Γιάννη Μπουτάρη) εκλέχθηκε από τη διαδικασία των επαναληπτικών εκλογών (Β’ Κυριακή).

Εγγεγραμμένοι: 33.200
Ψήφισαν: 22.510
Συμμετοχή: 67,80%
Έγκυρα: 20.665 (91,80%)
Άκυρα: 1.024 (4,55%)
Λευκά: 821 (3,65%)

  1. Νίκος ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΗΣ (συνδυασμός «ΚΟΙΝΟΣ ΤΟΠΟΣ»:
    Ψήφοι 12.474, ποσοστό 60,36%, έδρες 202. Τάσος ΚΑΡΑΜΠΑΤΖΟΣ (συνδυασμός «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ»:
    Ψήφοι 8.191, ποσοστό 39,64%, έδρες 9

Από τον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών (Α’ Κυριακή) στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο Νάουσας είχαν ήδη κατανεμηθεί 2 έδρες στον συνδυασμό «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ» του Ρίζου Δημήτρη και 2 έδρες στον συνδυασμό  «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΝΑΟΥΣΑΣ» του Γιώργου Καρτσιούνη.

Αυτά σε σχέση με τις προηγούμενες δημοτικές εκλογές διότι μετά τις νέες εκλογές, το τοπίο θα είναι πολύ διαφορετικό διότι κανένας συνδυασμός δεν αναμένεται να έχει την απόλυτη πλειοψηφία, η κατανομή των εδρών θα είναι κατά πολύ αναλογικότερη. Κι από το κλίμα που αρχίζει να διαφαίνεται, με όσα ακούγονται για τις σχέσεις ανάμεσα σε υποψήφιους και υποψήφιες, μια εντελώς «άλλη» ημέρα δείχνει ότι αρχίζει να «χαράζει» για τον δήμο Νάουσας.

Τις εξελίξεις δεν μπορούμε να τις προδικάσουμε από τώρα (ίσως είναι και άδικο), σίγουρα όμως το… «χάραγμα» αυτό πέρα από τη μεταφορική (και μεταβατική) έννοια της «τομής» (εκ του χαράζω), προσδιορίζει και μια άλλη «τομή» (επί το ρεαλιστικότερο) από το βάθος της οποίας μπορεί να προκληθεί μια… ουλή, που ενδεχομένως να εξελιχθεί σε σοβαρό τραύμα. Και ξέρω ότι κάποιοι που μας διαβάζουν στη Νάουσα ήδη «κουνάνε» το κεφάλι…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *