ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ posted by

Λέτε η Αλμωπία να αποτελέσει το παράδειγμα για τον δήμο Αλεξάνδρειας;

Λέτε η Αλμωπία να αποτελέσει το παράδειγμα για τον δήμο Αλεξάνδρειας;

Αυτό που συμβαίνει στον δήμο Αλεξάνδρειας, όπου σχεδόν ένα χρόνο πριν τις εκλογές έχουμε ήδη τέσσερις υποψηφιότητες δημάρχων και μπορεί να τις φθάσουμε μέχρι και έξι ίσως και παραπάνω, δεν είναι κάτι που το συναντάς μόνο στον Γιδά. Συμβαίνει στους περισσότερους δήμους της χώρας και υπάρχει εξήγηση. Είναι ο νέος νόμος για την Αυτοδιοίκηση, ο γνωστός «Κλεισθένης» που μέσω της απλής αναλογικής, εξασφαλίζει πρώτα από όλα, την αρχική εκλογή σε μεγάλο βαθμό και μετά δίνει «βήμα» για «πιθανότητες» που ξεκινούν από τα «λίγα» και φθάνουν μέχρι τα «πολλά».

Το ζητούμενο είναι η συνεννόηση των υποψηφίων, ακόμη και προεκλογικά, ώστε να αποδείξουν πως τους ενδιαφέρει πάνω από όλα ο τόπος και όχι το προσωπικό «εγώ» τους. Κάτι για το οποίο δεν μπορώ να βάλω το χέρι μου στη φωτιά, σε σχέση με τον δήμο Αλεξάνδρειας (όπου οι σχέσεις μεταξύ ορισμένων υποψηφίων είναι κάκιστες), βλέπω όμως να γίνεται σε άλλους δήμους, έστω και ως πρόθεση ακόμη και σαν προσπάθεια. Τέτοιο παράδειγμα είναι ο δήμος Αλμωπίας (στην Πέλλα) όπου οι τέσσερεις υποψήφιοι δήμαρχοι αποφάσισαν να κάνουν μια προσπάθεια μήπως και τα «βρουν» ώστε να είναι ένας αυτός που τελικά θα «κατέβει» με τη συμμετοχή όλων στην τελική προσπάθεια.

Έτσι, οι τέσσερεις  υποψήφιοι Δήμαρχοι Αλμωπίας, Δημήτρης Πασόης, Σάκης Χατζηδημητρίου, Παράσχος Τσάνταλης και Χρήστος Σαπουντζής, συναντήθηκαν πρόσφατα και κάθισαν μαζί στο ίδιο τραπέζι, με στόχο να τα βρουν και να συμφωνήσουν σε μια υποψηφιότητα και σε ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο, με την προϋπόθεση ότι αυτός ο υποψήφιος θα στηριχθεί από τους άλλους τρεις. Ωστόσο, όπως μας ενημερώνουν από την Πέλλα, η μεταξύ τους συζήτηση οδηγήθηκε σε αδιέξοδο. Παρόλα αυτά, και οι τέσσερεις διατήρησαν το καλό κλίμα που υπάρχει μεταξύ τους γι’ αυτό και αποφάσισαν να γίνει και νέα συνάντηση, μεταξύ τους.

Λέτε η Αλμωπία να αποτελέσει το παράδειγμα;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *