ΕΛΛΑΔΑ posted by

Περιφέρεια: Με Μάρκο Μπόλαρη (;) ο ΣΥΡΙΖΑ

Περιφέρεια: Με Μάρκο Μπόλαρη (;) ο ΣΥΡΙΖΑ

Αρχίζει να ξεκαθαρίζει το τοπίο με τους υποψήφιους περιφερειάρχες της Κεντρικής Μακεδονίας. Ήδη έχουμε τους “επίσημους” από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας (Απόστολος Τζιτζικώστας) και Κίνημα Αλλαγής (Χρήστος Παπαστεργίου) και αναμένουμε τον «εκλεκτό» του ΣΥΡΙΖΑ όπου όλα δείχνουν ότι θα είναι ο Μάρκος Μπόλαρης. Οι πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι η Κουμουνδούρου «καταλήγει» στη λύση Μπόλαρη επειδή κανένα κομματικό στέλεχος της Θεσσαλονίκης δεν δέχεται να υποστεί τη βάσανο ενός τέτοιου προεκλογικού αγώνα, που εξ αρχής δείχνει χαμένος και με κίνδυνο να μην «κερδίσει» ούτε καν το… «χάλκινο» μετάλλιο.

Το γράφουμε αυτό επειδή η πρωτιά φαίνεται ότι πηγαίνει προς την πλευρά του Απόστολου Τζιτζικώστα, ενώ το ΚΙΝΑΛ στην Κεντρική Μακεδονία (με υποψήφιο τον Χρήστο Παπαστεργίου) δείχνει οργανωμένο και έτοιμο για να κερδίσει τη δεύτερη θέση. Όσο για την τρίτη θέση, κανένας δεν μπορεί να πει με σιγουριά ότι θα την έχει ο ΣΥΡΙΖΑ καθώς οι φασίστες και οι ακροδεξιοί της περιφέρειας είναι απρόβλεπτοι.

Από την πλευρά του, ο Μάρκος Μπόλαρης (σύμφωνα με πληροφορίες) μάλλον έχει αντιληφθεί ότι η επανεκλογή του στη Βουλή, δυσκολεύει ιδιαίτερα, τουλάχιστον στη φάση των ερχόμενων εθνικών εκλογών αλλά και σε σχέση με τη σειρά εκλογής ώστε να ελπίζει σε κάτι αργότερα, εφόσον προκύψουν αμέσως επόμενες εκλογές, με το νέο εκλογικό νόμο (λόγω μη σχηματισμού κυβέρνησης). Ελπίζει όμως βάσιμα στο νέο νόμο της αυτοδιοίκησης, τον “Κλεισθένη”, διότι όπως όλα δείχνουν, θα οδηγήσει και την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε εκλογές δεύτερης Κυριακής. Οπότε εκεί, ως υποψήφιος περιφερειάρχης από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να  διεκδικήσει ρόλο στις μετεκλογικές συνεργασίες. Για να δούμε…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *