ΒΕΡΟΙΑ posted by

«Σιγή» του ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας κατά την πρόσφατη επίσκεψη της Κ. Παπακώστα στη Βέροια

«Σιγή» του ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας κατά την πρόσφατη επίσκεψη της Κ. Παπακώστα στη Βέροια

Από την πρώτη στιγμή του νέου κυβερνητικού σχήματος των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και λοιπών, το μούδιασμα των «βέρων» στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ έγινε κάτι παραπάνω από εμφανές, σε σχέση με την υπουργοποίηση της Κατερίνας Παπακώστα. Όχι τόσο επειδή μια κυβέρνηση που εκλέχθηκε με το σύνθημα «πρώτη φορά αριστερά» συμπεριελάμβανε στη σύνθεσή της, ένα ακόμη στέλεχος της Δεξιάς (αυτό συνήθισαν να το «χωνεύουν») όσο επειδή το συγκεκριμένο στέλεχος ήταν η αμφιλεγόμενη Κατερίνα Παπακώστα.

Αντίθετα, τα περισσότερα «γενόσημα» στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έδειξαν να βολεύονται από ένα τέτοιο «άνοιγμα» ενώ υπήρξαν και δομές  «αριστεροφρούρησης» (μετρημένες στα δάχτυλα) που έσπευσαν να συμβάλουν στη «γαργάρα». Όπως π.χ. το τμήμα Φεμινιστικής Πολιτικής/ Φύλου του ΣΥΡΙΖΑ που αμέσως αναγόρευσε τη νέα σύνθεση της κυβέρνησης Τσίπρα σε «μέγιστη δικαίωση του αγώνα για την άρση των έμφυλων ανισοτήτων, μέσω της  υπουργοποίησης των Ξενογιαννακοπούλου, Νοτοπούλου, Ζορμπά και Παπακώστα» ενώ έκανε λόγο έως και για… «γυναικεία κυριαρχία στο άλλοτε ανδροκρατούμενο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη» αναφερόμενο στο εκεί δίδυμο των Γεροβασίλη- Παπακώστα. Με άλλα λόγια… άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε.

Ιδιαίτερα εμφανής ήταν (και παραμένει) η παγωμάρα των αριστερών στελεχών του αρχικού ΣΥΡΙΖΑ στις οργανώσεις της επαρχίας. Εκεί όπου αμέσως μετά τον ανασχηματισμό κατά τόπους κομματικοί «βαθμοφόροι» ανέλαβαν να «σπάσουν» τον πάγο, μεταφέροντας το μήνυμα ότι «με τον ανασχηματισμό επιχειρείται ανασυγκρότηση του προοδευτικού χώρου», ότι «δεν είναι μια στενή κομματική κυβέρνηση αλλά είναι μια κυβέρνηση που έχει τη δυνατότητα να εκπροσωπεί όλους τους Έλληνες» «που μπορεί να κάνει πολιτικές και κοινωνικές συμμαχίες» και άλλα παρόμοια. Επιχειρήματα που βεβαίως δεν έπεισαν κανένα, τουλάχιστον όμως διασφάλισαν τη «σιγή» των στελεχών και κυρίως τη σιωπή των δύσπιστων.

Η «σιγή» αυτή ήταν ιδιαίτερα εμφανής και στην πρόσφατη επίσημη επίσκεψη της Κατερίνας Παπακώστα στη Βέροια και στην Αριδαία (στις 3-4 Νοέμβρη). Δίπλα από την υπουργό εμφανίστηκαν οι θεσμικοί τοπικοί φορείς (ως όφειλαν), άσχετοι και σχετικοί από τα «παλιά» και από τα «νέα» (ξέρουν αυτοί) και ελάχιστοι γνήσια κομματικοί του ΣΥΡΙΖΑ σίγουρα λόγω ευγένειας, φιλοξενίας και κομματικής ευταξίας, προφανώς όμως και για το «ξεκάρφωμα» αλλά και για την… «επίβλεψη».

Άλλες φορές, οι επισκέψεις κυβερνητικών στελεχών στην Ημαθία, εκτός από το επίσημο πρόγραμμά τους, καλύπτονταν και μέσω συνεντεύξεων τύπου της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας που φρόντιζε και για τις σχετικές ενημερωτικές ανακοινώσεις, για δελτία τύπου πριν και μετά την επίσκεψη όπως και για άλλες οργανωτικές πρωτοβουλίες, συναντήσεις κλπ.  Αυτή τη φορά δεν έγινε τίποτα απολύτως και μάλλον θα πρέπει να το αποδώσουμε στην «παγωμάρα» που εξακολουθεί να υπάρχει στα τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας, για τη συνοδοιπορία που υποχρεώνονται να ανεχθούν και να ακολουθήσουν με την Κατερίνα Παπακώστα. Αλλά και να το θεωρήσουμε ενδεικτικό για τη «σιγή» που επέλεξαν να τηρήσουν σε σχέση με αυτό, το (ομολογουμένως) αναπάντεχο…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *