ΒΕΡΟΙΑ posted by

Για την παραίτηση του Τηλέμαχου Χατζηαθανασίου

Για την παραίτηση του Τηλέμαχου Χατζηαθανασίου

Την παραίτησή του απο τη θέση του δημοτικού συμβούλου Βέροιας υπέβαλε ο Τηλέμαχος Χατζηαθανσίου και γνωστοποιήθηκε στη συνεδρίαση του Σώματος που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου. Μέσω επιστολής του, διευκρινίζει και τους λόγους για την απόφασή του αναφέροντας ότι παραιτείται λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει συγγενικό του πρόσωπο. Η αλήθεια είναι ότι είχε προϊδεάσει για την εξέλιξη αυτή όταν είχε κάνει γνωστό στο περιβάλλον του, πριν απο κάποιο χρονικό διάστημα , ότι δεν σκοπεύει να συνεχίσει με την διοίκηση του δήμου Βέροιας, “ούτε καν ως δημοτικός σύμβουλος”.

Κι αυτό παρά τα σενάρια του φετινού Καλοκαιριού που τον ήθελαν να διεκδικεί ακόμη και το αξίωμα του δημάρχου Βέροιας. Μέχρι και ο νυν δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης (με τον συνδυασμό του οποίου εκλέχθηκε ο γιατρός) είχε παραδεχθεί δημοσίως ότι γνώριζε για διερευνητικές κινήσεις που έκανε ο Χατζηαθανασίου ώστε να διεκδικήσει το αξίωμα του δημάρχου και εμμέσως του είχε ζητήσει να αποχωρήσει από τον συνδυασμό τους. Είχε δηλώσει τότε ο Κ. Βοργιαζίδης: “Είναι θεμιτό να θέλει να είναι υποψήφιος, αλλά όχι ενόσω είναι μέλος μιας άλλης δημοτικής ομάδας. Η πρακτική αυτή στερείται πολιτικής ηθικής”, ζητώντας από τον κ. Χατζηαθανασίου να παραιτηθεί

Μετά από αυτό, στις 19 Ιουνίου 2018 ο  Τηλέμαχος Χατζηαθανασίου αποχώρησε από τη δημοτική ομάδα της πλειοψηφίας του Κώστα Βοργιαζίδη, αφενός για λόγους προσωπικής στάσης, εκφράζοντας όμως και διαφωνίες για τον τρόπο διοίκησης του δημάρχου αλλά κι επειδή δεν έβλεπε προοπτική μέσω της δημοτικής πλειοψηφίας, στο όραμα για μια Βέροια βιώσιμη φιλική και εξωστρεφή. Παράλληλα άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος δήμαρχος, παραμένοντας δημοτικός σύμβουλος, πλέον ως ανεξάρτητος.

Με την κίνηση αυτή, ουσιαστικά ήταν ο πρώτος που άνοιξε τον χορό των υποψηφίων δημάρχων Βέροιας, έστω και κατά φημολογία, μαζί με τις ήδη εκφρασμένες προθέσεις προηγούμενων υποψηφίων όπως ο τωρινός δήμαρχος Κ. Βοργιαζίδης και οι δημοτικοί σύμβουλοι Αντώνης Μαρκούλης και Γιάννης Παπαγιάννης. Και ήταν  μια χαρακτηριστική περίπτωση που έδειχνε ότι ο νέος αυτοδιοικητικός νόμος “Κλεισθένης” θα γίνονταν αιτία για πολλές ακόμη υποψηφιότητες.

Η περίπτωση του Τηλέμαχου Χατζηαθανασίου, σε σχέση με την υποψηφιότητά του, εάν τελικά προχωρούσε, θα ήταν μια υποψηφιότητα “κομμένη και ραμμένη”στα μέτρα του νέου νόμου Κλεισθένη. Άνθρωπος της συναίνεσης και της συνεργασίας δεν θα μπορούσε παρά να είναι βασικός μοχλός σύνθεσης στη νέα εποχή του δημοτικού συμβουλίου Βέροιας. Μια εποχή που θα είναι πολύ διαφορετική απο τη σημερινή και τότε θα φανεί η χρησιμότητα τέτοιων ανθρώπων. Φαίνεται όμως ότι τα πράγματα εξελίχθηκαν διαφορετικά. Επειδή όμως μέχρι τις εκλογές υπάρχει ακόμη χρόνος κι όπως έχει πεί ο Sean Connery… ”never say never again”, νομίζουμε ότι νωρίς για “επίλογους” κι αφήνουμε ανοιχτή τη γνώμη μας, γράφοντας απλώς τη λέξη… “συνεχίζεται”!

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *