ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ posted by

Το μυστήριο με τους 7 υποψήφιους δημάρχους κάθε δήμου της Ημαθίας

Το μυστήριο με τους 7 υποψήφιους δημάρχους κάθε δήμου της Ημαθίας

Ο αριθμός επτά θεωρείται μυστηριακός, ιερός και συμβολικός. Το zoomerang.gr τα ψάχνει αυτά και δείτε τι αποκάλυψε η έρευνα που κάναμε και είναι αποκαλυπτική. Όμως ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Οι μέρες της Θεϊκής Δημιουργίας ήταν 7, την 7η ημέρα έπλασε ο Θεός τον άνθρωπο κι έκτοτε οι μέρες της εβδομάδας παραμένουν 7. Ο Νώε έβαλε στην κιβωτό 7 ζεύγη ζώων και πτηνών, ο κατακλυσμός άρχισε 7 μέρες μετά την είσοδο του Νώε στην κιβωτό, την 7η μέρα μετά τον κατακλυσμό έστειλε ο Νώε το περιστέρι έξω από την κιβωτό και 7 ημέρες ταξίδεψε το περιστέρι μέχρι να επιστρέψει στην κιβωτό. Ο Φαραώ ονειρεύτηκε 7 παχιές και 7 αδύνατες αγελάδες, καθώς και 7 καρποφόρα και 7 άκαρπα στάχυα, οι λεγόμενες  πληγές του Φαραώ. Η λυχνία του Μωυσή ήταν επτάφωτη. Ο βασιλιάς Δαβίδ 7 φορές την ημέρα υμνούσε το Θεό και 7 πλεξίδες είχαν τα μαλλιά του Σαμψών, που του έδιναν τη δύναμή. Τα ιερά μυστήρια είναι 7 (γάμος, βάπτιση, χρίσμα, ευχέλαιο, μετάληψη, εξομολόγηση, ιεροσύνη), ενώ 7 είναι και τα θανάσιμα αμαρτήματα (οκνηρία αλαζονεία, λαιμαργία, λαγνεία, απληστία, οργή, ζηλοφθονία).

Η αρχαία Ελλάδα είχε 7 σοφούς (Θαλής, Βίας, Κλεόβουλος, Περίανδρος, Πιττακός, Σόλων και Χίλων). Για τους Πυθαγόρειους ο αριθμός 7 είναι “αμήτωρ”. Τα θαύματα του αρχαίου κόσμου ήταν 7 (Κολοσσός Ρόδου, πυραμίδα Χέοπος, Μαυσωλείο Αλικαρνασσού, Φάρος Αλεξάνδρειας, κρεμαστοί κήποι Βαβυλώνας, Άγαλμα του Δία στην Ολυμπία και Ναός της Αρτέμιδας στην Έφεσο). Οι στρατηγοί εκστρατεύσανε κατά της Θήβας στους “Επτά επί Θήβαις” του Αισχύλου ήταν… 7 (Άδραστος –Πολυνείκης – Τυδέας – Αμφίαραος – Καπανέας – Ιππομέδοντας – Παρθενοπαίος) και 7 ήταν οι ήρωες (Ετεοκλής – Πολυφόντας – Μελάνιππος – Μεγαρέας – Ύπερος – Λασθένης – Άκτορας) υπερασπίστηκαν τις 7 πύλες της Θήβας.

Η Ρώμη χτίστηκε πάνω σε 7 λόφους, ενώ η η Κωνσταντινούπολη, που ήταν η “νέα Ρώμη” στο τέλος έλαχε να έχει 7 ονόματα (Βυζάντιο, Νέα Ρώμη,  Κωνσταντινούπολη, Αντωνία, Θησαυρός του Ισλάμ, Διαχωριστής του Κόσμου, Ινσταμπούλ), πολιορκήθηκε από τους Μωαμεθανούς 7 φορές και αλώθηκε μετά από 7 εβδομάδες από τον έβδομο Σουλτάνο των Οσμανιδών.

Ο τεράστιος Τζώρτζ Μπεστ φορούσε τη φανέλα με το νούμερο 7, όπως και ο Ρονάλντο σήμερα αλλά και ο Ντέϊβιντ Μπέκαμ παλιότερα, ενώ ο Ζινεντίν Ζιντάν όταν ξεκίνησε να λάμπει ως αστέρας της μπάλας αγωνίζονταν στη Μπορντό με το νούμερο 7. Ο Ακίρα Κουροσάβα στο έτος 1953 ξεκίνησε να γράφει στις 7 το απόγευμα μιας ημέρας και 24 ώρες μετά, πάλι ώρα 7 είχε ολοκληρώσει το σκελετό απο το σενάριο της ταινίας θρύλος “Οι 7 Σαμουράι” που την αντέγραψε ο Τζιν Στάρτζες στο Χόλιγουντ κι έκανε την ταινία έπος “Και οι 7 ήσαν υπέροχοι”.

Τα χρώματα του φάσματος και του ουράνιου τόξου είναι 7 (κόκκινο, πορτοκαλί, κίτρινο, πράσινο, γαλάζιο, βαθυγάλαζο, βιολετί). Ο δε μυστηριακός Νεύτων, που μίλησε πρώτη φορά για τα χρώματα, αρχικά διέκρινε έξι χρώματα και κλήθηκε απο τις “δυνάμεις” του κόσμου να προσθέσει και το χρώμα indigo (βαθυγάλαζο, λουλακί) για να συμπληρωθεί ο “μαγικός” αριθμός επτά.

Οι ίδιες αρχαίγονες δυνάμεις φαίνεται να καθορίζουν και τον αριθμό των υποψηφίων δημάρχων σε κάθε ένα από τους τρεις δήμους της Ημαθίας. Δείτε τι ανακάλυψε το zoomerang.gr για κάτι  που συμβαίνει ή γίνεται ή πρόκειται να συμβεί.

ΣΤΗ ΝΑΟΥΣΑ:

Στο δήμο Νάουσας έχουμε ίσως επτά ήδη (Κουτσογιάννη, Ιωσηφίδου, Μυλωνά, Καρανικόλα, έναν του ΚΚΕ άλλον έναν από την Κίνηση Πολιτών και όπως φαίνεται θα έχουμε κι έναν από τον ΣΥΡΙΖΑ). Κι εκεί θα σταματήσει.

ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ:

Μέχρι στιγμής, στο δήμο Βέροιας έχουμε έξι υποψήφιους δημάρχους (Βοργιαζίδη, Μπατσαρά, Μαρκούλη, Παπαγιάννη, Παυλίδη κι έναν του ΚΚΕ), ο Χατζηαθανασίου δεν φαίνεται να θέλει, όμως υπάρχει η πληροφορία ότι θα προκύψει κι ένας από τον χώρο της “ακροδεξιάς συμμορίας” οπότε πάμε και τη Βέροια για 7 υποψήφιους.

ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ:

Στο δήμο Αλεξάνδρειας έχουμε πέντε υποψήφιους δημάρχους (Γκυρίνη, Ναλμπάντη, Χαλκίδη, Πανταζόπουλο κι έναν του ΚΚΕ). Ο ομάδα Δημητριάδη δεν θα προχωρήσει σε ανακοίνωση υποψήφιοι, όμως ακούγεται ότι θα προχωρήσει σε ανακοίνωση υποψηφίου δημάρχου και η Συνεργασία Πολιτών οπότε πάμε για 6 υποψήφιους Συνεπώς είναι στο χέρι του Κώστα Βενιόπουλου να αφουγκραστεί “δυνάμεις” και εξελιχθεί σε Νεύτωνα της τοπικής πολιτικής σκηνής, βάζοντας υποψηφιότητα ώστε να συμπληρωθεί κι εκεί, ο μαγικός αριθμός “επτά”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *