ΒΕΡΟΙΑ posted by

Ψήφισαν με τη σκέψη στον… ΣΥΡΙΖΑ για λόγους ευνόητους

Ψήφισαν με τη σκέψη στον… ΣΥΡΙΖΑ για λόγους ευνόητους

Αίτηση ακυρότητας προς το Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της απόφασης του υπουργείου Οικονομικών, με την οποία παραχωρούνται στην Εταιρία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ Α.Ε.) ακίνητα της περιοχής του Δήμου Βέροιας, θα καταθέσει η δημοτική αρχή μετά από σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. Ουσιαστικά ο δήμος Βέροιας συνηγορεί με απόφαση που πήρε η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας να ζητήσει από όλους τους δήμους της χώρας να κάνουν άμεσα μια τέτοια αίτηση ακυρότητας, συμφωνώντας με τη νομική τακτική του θέματος, άσχετα εάν δεν αναφέρεται σε συγκεκριμένα ακίνητα διότι ακόμη δεν υπάρχει μια ενημερωμένη κατάσταση που να τα περιγράφει.

Η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Βέροιας πάρθηκε κατά πλειοψηφία καθώς η “υπόνοια” ότι μπορούσε να θεωρηθεί και ως μια απόφαση που στρέφεται κατά της κυβέρνησης, έκανε κάποιους να εκφράσουν επιφυλάξεις. Πρώτος ο δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης (φώτο), έσπευσε να διευκρινίσει ότι η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Βέροιας “δεν στρέφεται κατά της κυβέρνησης”.  “Ζητούμε το αυτονόητο, τα ακίνητα του δημοσίου, που δεν ανήκουν στο δήμο αλλά που εξυπηρετούν εδώ και χρόνια τις ανάγκες του και ανήκουν την εδαφική του επικράτεια, να μην ανήκουν στην εταιρεία του δημοσίου αλλά στους δημότες” δήλωσε ο δήμαρχος Βέροιας, που προφανώς δεν θέλει ρήξεις και μάλλον έχει τους λόγους τους, όχι τόσο με το βλέμμα στην “πρώτη” όσο στη… “δεύτερη” (και δεν αναφερόμαστε σε κατηγορίες ποδοσφαίρου).

Αντίθετα, χωρίς να έχει ανάγκη από τέτοιες “καλύψεις” ο Αντώνης Μαρκούλης, αν και απουσίαζε από τη συνεδρίαση, φρόντισε να στείλει επιστολή και να διατυπώνει κάθετα την άποψή του κατά της απόφασης, φωνάζοντας… εγγράφως τόσο δυνατά, ώστε να ακουστεί (εάν είναι εφικτό) ακόμη και στην Κουμουνδούρου. Χαρακτήρισε όσους ψήφισαν υπέρ της απόφασης “χρήσιμους ηλίθιους” και για ακόμη μία φορά θέλησε να δικαιώσει πλήρως όσους τον προορίζουν για το “χρίσμα” του ΣΥΡΙΖΑ, ως υποψήφιο δήμαρχο Βέροιας.

Με τη σκέψη στον ΣΥΡΙΖΑ και στην κυβέρνηση, επέλεξαν να ψηφίσουν “λευκό” και τα τοπικά στελέχη του κόμματος, Πέτρος Τσαπαρόπουλος, Γιώργος Μελιόπουλος, Θεόφιλος Κορωνάς και Γιώργος Κάκαρης. Θα μπορούσαν βέβαια να ψηφίσουν και “όχι” (σίγουρα έτσι θα ψήφιζε ο Μαρκούλης εάν ήταν εκεί) όμως με το “λευκό” είναι καλύτερα. Πάντα είναι καλύτερα όταν φροντίζεις να είσαι και με τον “αστυφύλακα” και με τον “χωροφύλακα”. Έτσι δεν είναι;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *