ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ posted by

Θα έχει υποψήφιο η ΔΗΜΑΡ στο ψηφοδέλτιο του ΚΙΝΑΛ Ημαθίας;

Θα έχει υποψήφιο η ΔΗΜΑΡ στο ψηφοδέλτιο του ΚΙΝΑΛ Ημαθίας;

Θα μπορούσαμε να ισχυριστούμε ότι η νέα εποχή στη διοίκηση του κόμματος της Δημοκρατικής Αριστεράς (ΔΗΜΑΡ εν συντομία) εξελίσσεται σε υπόθεση με έντονο το χρώμα της Ημαθίας. Και το εννοούμε ως εξής. Από την Ημαθία είναι ο πρόεδρος του κόμματος Θανάσης Θεοχαρόπουλος, από την Ημαθία είναι ο νεοεκλεγείς Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής Στέργιος Καλπάκης κι από την Ημαθία είναι ένας εκ των δέκα επτά (17) μελών της πρόσφατα εκλεγμένης Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος. Πρόκειται για τον Στέλιο Ρεβίθη απο την Αλεξάνδρεια (φώτο), δραστήριο μέλος της τοπικής ρουμλουκιώτικης κοινωνίας και ενεργό μέλος του Κινήματος Αλλαγής στον δήμο Αλεξάνδρειας και ευρύτερα. Στη Βέροια μάλιστα είναι και μια εκ των βασικών “εδρών” της Δημοκρατικής Αριστεράς καθώς εδώ βρίσκεται και το πολιτικό γραφείο του Θανάση Θεοχαρόπουλου (στην οδό Μητροπόλεως).

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η ΔΗΜΑΡ εξετάζει και τις πιθανότητες να συμπεριληφθεί κάποιο από τα Ημαθιώτικα στελέχη της, στο εδώ βουλευτικό ψηφοδέλτιο του ΚΙΝΑΛ και αναμένεται να δούμε εάν και κατά πόσο θα είναι εφικτή μια τέτοια πιθανότητα. Σίγουρα δεν θα είναι ο πρόεδρος Θανάσης Θεόχαρόπουλος που σύμφωνα με πληροφορίες αξιολογεί την περίοδο αυτή, διαθέσιμους τρόπους για τα επόμενα πολιτικά βήματά του, σε σχέση με την κεντρική πολιτική σκηνή και τη συμμετοχή του ίσως σε ψηφοδέλτιο του ΚΙΝΑΛ στην Αθήνα ή στη Θεσσαλονίκη και με λιγότερες πιθανότητες στο επικρατείας.

Εξετάζεται το ενδεχόμενο να είναι ο Στέργιος Καλπάκης ως Βεροιώτης, με κίνδυνο να συμπιεστεί σε επίπεδα πολύ χαμηλού αριθμού ψήφων, λόγω της αναμενόμενης συνυποψήφιας συμμετοχής “δυνατών” ονομάτων του ΠΑΣΟΚ Βέροιας, που θα κατά τα φαινόμενα θα “σαρώσουν” την όποια διαθέσιμη ψήφο θα υπάρξει υπέρ του ΚΙΝΑΛ. Κι ένα τέτοιο σενάριο, με τον Γραμματέα του κόμματος να συγκεντρώνει σε εθνικές εκλογές, αριθμό ψήφων “δεκαπενταμελούς συμβουλίου” δεν το επιθυμούν με τίποτα στη ΔΗΜΑΡ.

Υπάρχει βέβαια και η περίπτωση του Στέλιου Ρεβίθη, απο την Αλεξάνδρεια όπου κι εκεί τα δεδομένα δεν αλλάζουν (ειδικά εάν συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο ονόματα όπως οι φημολογούμενες περιπτώσεις των Απατσίδη Γιάννη, Γκιόνογλου Μπάμπη, Μπρουσκέλη Νίκου) όμως παρόλα αυτά ο Ρεβίθης σε τοπικό επίπεδο μπορεί να δώσει μια αξιοσημείωτη διαφορετικότητα στον χώρο της κεντροαριστεράς λόγω του προσωπικού κύκλου επαφών που διαθέτει.

Εκτός κι αν τα στελέχη της ΔΗΜΑΡ Ημαθίας βγάλουν απο το “καπέλο” ένα νέο όνομα ως υποψήφιο στο ψηφοδέλτιο του ΚΙΝΑΛ Ημαθίας, που δεν θα χρειάζεται να αναλωθεί σε αγώνα ψευδεπίγραφων εντυπώσεων και σε παλαιοκομματικής νοοτροπίας εσωκομματικούς διαγκωνισμούς συλλογής “σταυρών” αλλά θα σηματοδοτήσει με τη συμεμτοχή του, την ανανέωση του χώρου και την προοπτική ματιά προς τη νέα εποχή του Κινήματος.

Απομένει όμως πρώτα να δούμε, εάν η ΔΗΜΑΡ θα έχει υποψήφιο βουλευτή στην Ημαθία και μετά θα έχουμε όλο τον χρόνο να “απλώσουμε” χάρτες σεναρίων και να διερευνήσουμε εσωκομματικές διεργασίες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *