ΒΕΡΟΙΑ posted by

Δήμος Βέροιας: Τι θα κάνει ο Γιάννης Παπαγιάννης;

Δήμος Βέροιας: Τι θα κάνει ο Γιάννης Παπαγιάννης;

Την ώρα που σε σχέση με άλλες υποψηφιότητες «δημάρχων» για τον δήμο Βέροιας (π.χ. Κώστας Βοργιαζίδης, Αντώνης Μαρκούλης, Γεωργία Μπατσαρά, Παύλος Παυλίδης κλπ) κυριολεκτικά «καίγεται το πελεκούδι» και ακούγονται «εκρήξεις» συνεχώς, ο υποψήφιος δήμαρχος των προηγούμενων εκλογών, Γιάννης Παπαγιάννης, επισήμως ακόμη δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του, σε σχέση με μια ενδεχόμενη υποψηφιότητά του. Εάν δηλαδή, θα είναι ξανά υποψήφιος δήμαρχος Βέροιας ή όχι.

Η αλήθεια είναι ότι η δραστηριότητα που δείχνει, μέσω δηλώσεων και τοποθετήσεών του (όπως πρόσφατα που άσκησε έντονη κριτική στη δημοτική αρχή για «Αναιμική η παρουσία του δήμου Βέροιας στην 34η PHILOXENIA») οδηγεί στο συμπέρασμα ότι τα «δημοτικά» παραμένουν στο επίκεντρο των πολιτικών ενδιαφερόντων του. Υπάρχει όμως και μια φημολογία, που εντάθηκε κυρίως προ έτους και ουδέποτε διαψεύστηκε που αναφέρει ότι ο Γιάννης Παπαγιάννης ενδιαφέρεται και για την κεντρική πολιτική σκηνή, ως υποψήφιος βουλευτής Ημαθίας, ένα ενδεχόμενο που ενισχύεται και από τη συχνή θεματολογία των εκδηλώσεών του, που δεν περιορίζεται σε θέματα του δήμου Βέροιας αλλά διευρύνεται σε ζητήματα γενικότερης πολιτικής (όπως π.χ. το Μακεδονικό).

Επιπλέον, συνάδει με όλα τα παραπάνω και η ενεργή ανάμειξή του με τη Νέα Δημοκρατία (αν και προέρχεται από τον χώρο της Κεντροαριστεράς και λέγεται ότι υπήρξε στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Βέροιας) που δεν περιορίζεται μόνο στην απόφασή του να εγγραφεί ως μέλος του κόμματος αλλά και να αναμιχθεί ενεργά με τις πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές στην τοπική επιτροπή Βέροιας, όπου όπως μας πληροφορούν, πέτυχε να εκλεγεί μέλος στη διοίκηση της Τ.Ε., πρόσωπο του στενού περιβάλλοντός του και αρκετοί προσωπικοί φίλοι του.

Η Νέα Δημοκρατία όμως έχει ήδη δώσει το «χρίσμα» στη Γεωργία Μπατσαρά, ως υποψήφια δημάρχο Βέροιας, ενώ ο ίδιος δεν περιλαμβάνεται μεταξύ των φερόμενων ως υποψηφίων βουλευτών, ούτε στην καλή «εξάδα» των φαβορί, ούτε στην «επτάδα» των ενδεχόμενων, ούτε καν στην «οκτάδα» των συζητούμενων ονομάτων από τους κύκλους των γαλάζιων στελεχών.

Υπάρχει μήπως περίπτωση, τα στελέχη της ΝΔ Βέροιας, να μην ξέρουν «τι τους ξημερώνει» στο μέτωπο των δημοτικών εκλογών;  Ή μήπως υπάρχει περίπτωση να λογαριάζουν χωρίς τον «ξενοδόχο» όταν σχηματίζουν πιθανές «εξάδες», «επτάδες» και «οχτάδες» υποψηφίων βουλευτών;

Σε κάθε περίπτωση, ένα είναι το σίγουρο. Ο Γιάννης Παπαγιάννης κάνει ότι κάνει επειδή ξέρει τι θέλει. Το μόνο που απομένει είναι να το μάθουμε κι εμείς οι υπόλοιποι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *