ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ posted by

Το πιθανό ψηφοδέλτιο του ΚΙΝΑΛ Ημαθίας για τις εθνικές εκλογές του 2019

Το πιθανό ψηφοδέλτιο του ΚΙΝΑΛ Ημαθίας για τις εθνικές εκλογές του 2019

Από το βήμα της επετειακής εκδήλωσης, την περασμένη Δευτέρα στο γήπεδο του Σπόρτινγκ (Αθήνα), για τον ένα χρόνο του Κινήματος Αλλαγής, η Φώφη Γεννηματά κατέστησε σαφές πως δέκα σχεδόν χρόνια μετά την αναγκαστική επιλογή των μνημονίων «η λύση δεν είναι ούτε η μιζέρια και η φτώχεια του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε το ρίσκο και το άλμα στο κενό της δεξιάς παλινόρθωσης» (εννοώντας τη Νέα Δημοκρατία, υπογράμμισε ότι «η απαίτηση της αλλαγής γίνεται πια κυρίαρχη στην χώρα μας» και τόνισε πως «είναι η ώρα για εθνική κοινωνική αφύπνιση, είναι η ώρα να πάρει ο λαός την κατάσταση στα χέρια του».

Το ζήτημα βέβαια είναι και κατά πόσο είναι έτοιμο το ΚΙΝΑΛ να πάρει την κατάσταση στα χέρια του όταν τα ποσοστά που συγκεντρώνει στις δημοσκοπήσεις εξακολουθούν να του δίνουν μονοψήφιο ποσοστό και το κρατούν «κολλημένο» στην τρίτη θέση. Μια θέση που όμως μπορεί να εξελιχθεί σε ρυθμιστεί των πολιτικών εξελίξεων της χώρας εάν όπως όλα δείχνουν, δεν μπορέσει να κερδίσει την αυτοδυναμία το πρώτο κόμμα, είτε είναι η Νέα Δημοκρατία (όπως δείχνουν τα πράγματα) είτε είναι ο ΣΥΡΙΖΑ (όπως ελπίζουν τα στελέχη του).

Και όλα δείχνουν ότι το Κίνημα για μια τέτοια περίπτωση προετοιμάζεται και στο πλαίσιο αυτό ήδη γράφουν και σβήνουν ονόματα υποψηφίων βουλευτών για κάθε νομό (περιφερειακή ενότητα) της χώρας, με στόχο το καλύτερο δυνατό εκλογικό αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με έγκυρες εκτιμήσεις που βασίζονται σε πληροφορίες από το τοπικό ΚΙΝΑΛ (με βάση και αντίστοιχες εσωκομματικές διαδικασίες υποβολής προτάσεων και προθέσεων) αλλά και με εκτιμήσεις που απορρέουν από αντίστοιχες «κινήσεις» της κεντρικής διοίκησης και των αρμοδίων του Κινήματος για την κατάρτιση των συνδυασμών, η κατάσταση που διαμορφώνεται για την Ημαθία σε σχέση με το ψηφοδέλτιο των εθνικών εκλογών, δίνει την εξής εικόνα:

Οι Καραβασίλης Φώτης (κεντρική φώτο), Χασιώτης Μιχάλης, Παπακωνσταντίνου Θόδωρος, Απατσίδης Γιάννης (φώτο κάτω) ή Γκιόνογλου Μπάμπης, Τόλκας Άγγελος και Χαρίση Αντωνία είναι μια πιθανή εξάδα για την Ημαθία. Πρόκειται για σύνθεση που συνδυάζει πολλές παράμετρους, είναι αντιπροσωπευτικό των περιοχών και των εσωκομματικών τάσεων και αποτελεί μίγμα ανανέωσης και εμπειρίας.

Με τους Μπρουσκέλη Νίκο (Αλεξάνδρεια), Σιδηροπούλου Θούλη (Βέροια) και Αποστόλου Ολυμπία (Νάουσα) να διεκδικούν εξ ίσου τις πιθανότητές τους, ενώ δεν αποκλείεται στα πλαίσια του ΚΙΝΑΛ να υπάρχει και υποψηφιότητα στην Ημαθία από την πλευρά της ΔΗΜΑΡ,  με τον Ρεβίθη Στέλιο (Αλεξάνδρεια) όπως έχουμε ξαναγράψει, να συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες, σε μια τέτοια περίπτωση.

Πολλά βέβαια θα αλλάξουν στο ψηφοδέλτιο, εάν οι εθνικές εκλογές προκύψουν άμεσα και ξαφνικά όσο όμως πλησιάζουμε προς τα σενάρια για Μάιο ή Φθινόπωρο του 2019 μάλλον κάπως έτσι θα κινηθεί η σύνθεση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *