ΒΕΡΟΙΑ posted by

Δημοτικές: “Μπερδέματα” και Γόρδιος Δεσμός στη ΝΔ Βέροιας

Δημοτικές: “Μπερδέματα” και Γόρδιος Δεσμός στη ΝΔ Βέροιας

Επιβεβαιώθηκε η πληροφορία που δημοσιεύσαμε προ ημερών στο zoomerang.gr για την πρόθεση της Νέας Δημοκρατίας Ν. Ημαθίας να διοργανώσει κομματική εκδήλωση την ερχόμενη Δευτέρα, με σκοπό τη στήριξη της Γεωργίας Μπατσαρά, ως υποψήφιας δημάρχου Βέροιας.

Όπως ανακοινώθηκε από τη Νομαρχιακή Οργάνωση Ημαθίας και την Τοπική Οργάνωση Βέροιας, της γαλάζιας παράταξης, “τη Δευτέρα 19 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση-ομιλία για την τοπική αυτοδιοίκηση στο ξενοδοχείο “Αιγές Μέλαθρον” στις 18:00 ώρα το απόγευμα (σ.σ. δεν χρειάζονταν η διευκρίνηση διότι όταν λέμε ώρα 18,00 είναι πάντα απόγευμα), με ομιλητή τον Γενικό Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, βουλευτή Καρδίτσας και μέλος της κεντρικής επιτροπής Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Ν.Δ. Κωνσταντίνο Τσιάρα με θέμα : Οι προκλήσεις του νέου μοντέλου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην σημερινή εποχή”.

Προσθέτει επίσης η ανακοίνωση της τοπικής ΝΔ ότι θα προηγηθεί στις 17:00 στον ίδιο χώρο, συνέντευξη τύπου του κ. Τσιάρα στα τοπικά μέσα ενημέρωσης με τη συμμετοχή και παρουσία της υποψηφίας Δημάρχου κας Γεωργίας Μπατσαρά.

ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΕ ΠΡΟΘΕΣΗ ΝΑ “ΒΓΟΥΝ ΜΑΧΑΙΡΙΑ” ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ “ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ”

Είναι φανερό ότι στη Νέα Δημοκρατία Βέροιας, το τελευταίο διάστημα επικρατεί ένα… “μπέρδεμα”. Οι πληροφορίες που αρχικά είχαν διαρρεύσει, μιλούσαν για πρόθεση διοργάνωσης “κλειστής” κομματικής σύσκεψης στελεχών, με την παρουσία εκπροσώπων της κεντρικής διοίκησης (εν προκειμένω του Κώστα Τσιάρα), όχι τόσο για να εκδηλωθεί η υποστήριξη των κομματικών στελεχών προς την υποψηφιότητα της Γεωργίας Μπατσαρά για τον δήμο Βέροιας, όσο για να “σφίξουν τα λουριά” σε μεμονωμένα θεωρούμενα “μεγαλο-στελέχη” που για προσωπικούς λόγους θέλουν να υποστηρίξουν άλλες υποψηφιότητες.

Ακούστηκε μάλιστα ότι από κάποιους υποστηρικτές της Γεωργίας Μπατσαρά, είχε αποφασιστεί να “βγουν” μέχρι και “μαχαίρια” εάν χρειαστεί, προκειμένου να ξεκαθαρίσει η στάση αυτών των 2-3 “μεγαλο-στελεχών” που δεν την υποστηρίζουν, ενώ κάποιοι άλλοι φώναζαν συνεχώς στην πιάτσα ότι θα προχωρούσαν ακόμη και σε “αποκαλύψεις” για τους λόγους που ορισμένοι και ορισμένες, εκ των τοπικών στελεχών, στρέφονται σε άλλες υποψηφιότητες και όχι στην κομματική υποψηφιότητα, για τον δήμο Βέροιας.

ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΦΑΝΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ “ΜΑΧΑΙΡΟΒΓΑΛΤΩΝ” ΚΑΙ ΣΚΕΨΕΙΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΓΙΑ “ΑΝΑΒΟΛΗ” ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Μπροστά σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, ακούστηκε πως είχαν σπεύσει οι ψυχραιμότεροι της ΝΔ Ημαθίας, να “οριοθετήσουν” τα πλαίσια της κομματικής εκδήλωσης και να την κάνουν πιο “κλειστή” με συμμετοχή μόνο υψηλόβαθμων τοπικών στελεχών, ώστε να περιοριστεί η συμμετοχή φανατικών της λεγόμενης “κομματικής πλέμπας”, στους χώρους της οποίας είχαν εντοπιστεί κυρίως, οι επίδοξοι “μαχαιροβγάλτες”.

Αποδείχθηκε όμως στην πορεία ότι τέτοιοι “αποφασισμένοι” υποστηρικτές της Γεωργίας Μπατσαρά υπάρχουν ακόμη και στις καλύτερες οικογένειες των τοπικών κομματικών στελεχών, οπότε το “μπέρδεμα” μεγάλωνε, με αποτέλεσμα να τεθούν στο τραπέζι ακόμη και σκέψεις για “αναβολή” της εκδήλωσης της Δευτέρας, προκειμένου να αποφευχθεί η εσωκομματική… “αιματοχυσία”.

ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΤΕΛΗΞΑΝ ΣΕ ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΚΛΕΙΣΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ

Τελικά, βλέπουμε ότι τα τοπικά κομματικά όργανα αντί για τη φημολογούμενη “κλειστή” σύσκεψη στελεχών, επέλεξαν να διοργανώσουν τη Δευτέρα ανοιχτή εκδήλωση για όλο τον κόσμο και να της προσδώσουν ένα γενικό θέμα με τίτλο “Οι προκλήσεις του νέου μοντέλου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην σημερινή εποχή”. Δηλαδή, άλλα λόγια να αγαπιόμαστε…

Όσο για το θέμα της υποστήριξης της Γεωργίας Μπατσαρά, θα προηγηθεί (μια ώρα πριν την έναρξη της εκδήλωσης, δηλαδή στις 17:00) στον ίδιο χώρο, συνέντευξη τύπου του Κώστα Τσιάρα στα τοπικά μέσα ενημέρωσης με τη συμμετοχή και παρουσία της Γεωργίας Μπατσαρά, όπου θα γίνουν ανακοινώσεις σχετικά με την υποψηφιότητά της, για τον δήμο Βέροιας.

ΤΕΛΙΚΑ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟΝ… “ΣΩΦΡΟΝΙΣΜΟ” ΤΩΝ “ΑΝΤΑΡΤΩΝ” ΤΗΣ ΝΔ ;

Κι εδώ μπαίνει ένα ερώτημα: Τι θα γίνει με τον αρχικό σκοπό που είχε οδηγήσει στην απόφαση για τη διοργάνωση της εκδήλωση της Δευτέρας; Δηλαδή τον “σωφρονισμό” των “ανταρτών” στελεχών που δεν ακολουθούν την υποψηφιότητα της Μπατσαρά και κλείνουν το μάτι σε άλλους υποψήφιους δημάρχους Βέροιας; Μήπως θα γίνει και κάποια άλλη “κλειστή” συγκέντρωση ή μεμονωμένες συναντήσεις για τον ίδιο σκοπό, με τη συμμετοχή και του Κώστα Τσιάρα, που δεν ανακοινώνονται και κρατιούνται μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και από την ενημέρωση του κόσμου και της κομματικής βάσης;

ΤΟ “ΜΠΕΡΔΕΜΑ” ΚΑΙ Ο ΓΟΡΔΙΟΣ ΔΕΣΜΟΣ

Στις ημέρες που θα ακολουθήσουν μέχρι τη Δευτέρα, αναμένεται να γίνουν πολλά, σε σχέση με κομματικές ζυμώσεις που θα προηγηθούν αλλά και με άμυνες που θα σχηματιστούν για όλα όσα θα ακολουθήσουν. Το μόνο σίγουρο είναι ότι στη Νέα Δημοκρατία, σε σχέση με τον δήμο Βέροιας, κάποια πρόσωπα “μπερδεύουν” την κατάσταση και δημιουργούν ένα Γόρδιο Δεσμό. Και όπως είναι γνωστό, οι Γόρδιοι Δεσμοί δεν λύνονται όσο κι αν το προσπαθήσει κάποιος αλλά κόβονται. Το πως θα κοπεί αυτός ο Γόρδιος Δεσμός ο οποίος προκαλεί το μεγάλο “μπέρδεμα” στη Νέα Δημοκρατία Βέροιας σε σχέση με τις δημοτικές εκλογές, είναι πλέον το ζητούμενο για τη Γεωργία Μπατσαρά και τους υποστηρικτές της. Οι οποίοι γνωρίζουν προφανώς ότι τέτοια “κοψίματα” δεν τα αναλαμβάνει πάντα ένας “Μέγας Αλέξανδρος” αλλά ενίοτε χρειάζεται κι ένας… “δήμιος”.

Θα επανέλθουμε με νεώτερα και με… ονόματα, μείνετε συντονισμένοι στο zoomerang.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *