ΒΕΡΟΙΑ posted by

Ξαναμπαίνει για να ξανασκοράρει και το κάνει για τον Τζιτζικώστα

Ξαναμπαίνει για να ξανασκοράρει και το κάνει για τον Τζιτζικώστα

Ο Κώστας Καλαϊτζίδης, φαίνεται ότι ξαναμπαίνει δυναμικά στη “μικρή περιοχή” του γηπέδου των περιφερειακών εκλογών και  δείχνει έτοιμος να (ξανά)σκοράρει το ίδιο αποτελεσματικά όπως και στις προηγούμενες εκλογές και πάντα με τον συνδυασμό του Απόστολου Τζιτζικώστα. Το “ξαναμπαίνει” δεν είναι καθόλου υπερβολή ως διατύπωση. Το προηγούμενο διάστημα, ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας έδειχνε σαν κάπως να είχε… “βγάλει” από τη σκέψη του, το ενδεχόμενο της νέας υποψηφιότητάς του, “σίγουρα όχι επειδή δεν μπορεί …” όπως μας είχε πει με νόημα, άνθρωπος του περιβάλλοντός του.

Ίσως κι επειδή όλο αυτό το διάστημα, θα προσθέσουμε εμείς, για τον ένα ή τον άλλο λόγο, να είχε “βγει” κι από τα “νερά” του. Και εννοούμε τα πλαίσια όπου έχει συνηθίσει να κινείται ως επιχειρηματίας, ως άνθρωπος και ως οικογενειάρχης, που ενδεχομένως να τα βρήκε διαφορετικά στον χώρο της πολιτικής. Έχοντας μάθει να λέει πάντα “τα σύκα- σύκα και τη σκάφη- σκάφη” και να λειτουργεί ανάλογα, ενδεχομένως να ανακάλυψε ότι αυτό δεν είναι κάτι που ταιριάζει σε όλες τις περιπτώσεις της πολιτικής. Και εξ αιτίας αυτού, να υπήρξαν συχνά περιπτώσεις που δεν τον “έβγαζαν” μόνο από τα “νερά” του, αλλά τον “έβγαζαν” και από τα “ρούχα” του.

Τις προάλλες όμως, σε συνάντηση που είχαμε μαζί του, δήλωσε δυνατά ότι είναι αποφασισμένος να είναι και πάλι υποψήφιος στις περιφερειακές εκλογές και προφανώς εννοούσε ότι το κάνει, όχι “απλώς” για να είναι υποψήφιος αλλά για να είναι και πάλι αντιπεριφερειάρχης. Προφανέστερα βέβαια  δείχνει να… “ξαναμπαίνει” στη μάχη όχι επειδή άλλαξε γνώμη για κάτι ή επειδή συμβιβάστηκε με συμπεριφορές και συνήθειες. Κάθε άλλο. Το κάνει για τον Τζιτζικώστα.

Όπως μας διαβεβαίωσαν από το περιβάλλον του, ο Κώστας Καλαϊτζίδης παραμένει ο ίδιος ως χαρακτήρας και ως άνθρωπος, δεν άλλαξε καθόλου όμως πάνω από όλα αντιλαμβάνεται ότι δεν μπορεί να απουσιάσει από μια μάχη που δίνει ο Απόστολος Τζιτζικώστας και κυρίως νιώθει ότι δεν γίνεται να μη τη δώσει μαζί του.

Μόνο που αυτή τη φορά, δεν θα είναι το ίδιο όπως το 2014. Ο εκλογικός νόμος των περιφερειακών εκλογών άλλαξε και δυσκόλεψε ιδιαίτερα την εκλογή σε σχέση με τις πλειοψηφίες. Όχι ότι τα δύσκολα “τρομάζουν” τον Κώστα Καλαϊτζίδη (κάθε άλλο) αλλά έχουμε να κάνουμε με εκλογές που απαιτούν στρατηγικούς χειρισμούς κι αυτό μπορεί να σημαίνει πολλά. Όταν όμως επιλέγει να μπει στη μάχη, πρώτα απ΄όλα για τον Τζιτζικώστα, τότε αυτό είναι που έχει κυρίαρχη σημασία κι αυτό ο Καλαϊτζίδης το ξέρει καλά. Και είναι επιλογή του.

1 Comment

  • Ας αφήσει τα γήπεδα για τους ποδοσφαιρικούς παράγοντες
    και ας ασχοληθεί με τις μεταφορές!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.

Scroll Up