ΝΑΟΥΣΑ posted by

Κουτσογιάννης, Ιωσηφίδου, Καρανικόλας. Τρία “μέτωπα” στη μάχη για τον δήμο Νάουσας, με τρεις διαφορετικές προσεγγίσεις

Κουτσογιάννης, Ιωσηφίδου, Καρανικόλας. Τρία “μέτωπα” στη μάχη για τον δήμο Νάουσας, με τρεις διαφορετικές προσεγγίσεις

Όπως δείχνουν οι μέχρι τώρα εξελίξεις, η μάχη των δημοτικών εκλογών της Νάουσας θα διεξαχθεί σε τρία μέτωπα. Μεταξύ του νυν Δημάρχου, Νίκου Κουτσογιάννη που προέρχεται απο τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας,  της Ίλιας Ιωσηφίδου υποψήφιας του ΚΙΝΑΛ και άλλων τοπικών δυνάμεων του δημοκρατικού χώρου και του Νίκου Καρανικόλα που αυτή την ώρα φαίνεται να αντλεί δυνάμεις υποστήριξης κυρίως από το χώρο της δεξιάς αλλά ευελπιστεί να αποκτήσει μεγαλύτερο εύρος στη διάρκεια.

Και οι τρεις προσπαθούν με τα μέσα που διαθέτουν και τον τρόπο που επιλέγουν, να βρίσκονται σε διαρκή δημοσιότητα, με τον Νίκο Κουτσογιάννη να έχει ένα σαφές προβάδισμα λόγω του επανειλημμένου δημοτικού έργου που έχει να παρουσιάσει. Αντίστοιχα προσπαθούν και οι άλλοι δύο, με την Ίλια Ιωσηφίδου να παρουσιάζει μέχρι στιγμής περισσότερο πρωτότυπες ιδέες ενώ ο Νίκος Καρανικόλας βαδίζει για την ώρα, σε πεπατημένες προεκλογικές δραστηριότητες χωρίς να δείχνει κάτι διαφορετικό.

Η πρόσφατη παρουσίαση από το μέτωπο του καθενός είναι χαρακτηριστική.

Ο δήμαρχος Νίκος Κουτσογιάννης συνεχίζοντας τις δράσεις που στόχο έχουν να δώσουν στη Νάουσα έναν χαρακτήρα σύγχρονης πόλης, έδωσε στη δημοσιότητα προ ημερών τη συνέχιση των πρωτοβουλιών του για την επικαιροποίηση της κυκλοφοριακής μελέτης του Δήμου, με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων φορέων. Όπως αναφέρεται σε δελτίο τύπου του δήμου, “η ανάγκη επικαιροποίησης της μελέτης αφορά φυσικά τους σχεδιασμούς υλοποίησης έργων πεζοδρόμησης μέσω του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης, σε μεγάλο μέρος του κέντρου της πόλης, μεταξύ αυτών και της Πλατείας Καρατάσου, την ολοκληρωμένη παρέμβαση στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου, τις προτάσεις στο πλαίσιο του σχεδίου του Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου κλπ”. Γίνεται επίσης γνωστό ότι η διαβούλευση με τους φορείς του Δήμου ολοκληρώνεται εντός της εβδομάδας, ενώ θα ακολουθήσει η σύνθεση-καταγραφή των προτάσεων.

“Δημιουργούμε μέσω της κυκλοφοριακής μελέτης συνθήκες ανάπτυξης της εμπορικής και τουριστικής κίνησης, λύνοντας σε συνεργασία με τους φορείς πολλά θέματα μετακινήσεων και στάθμευσης, σε συνδυασμό φυσικά με την αναβάθμιση και βελτίωση των υποδομών” αναφέρει σε δήλωσή του ο δήμαρχος.

Η υποψήφια δήμαρχος Νάουσας Ίλια Ιωσηφίδου θέλοντας προφανώς να δείξει ότι την υπόθεση της “σύγχρονης πόλης” δεν θα αφήσει να τη “μονοπωλεί” ο Νίκος Κουτσογιάννης, συνοδευόμενη από ομάδα συνεργατών της επισκέφθηκε το δήμο Τρικκαίων (δηλαδή τα Τρίκαλα), γνωστό δήμο στο πανελλήνιο για θέματα καινοτομίας και σύγχρονων δράσεων. Η Ίλια Ιωσηφίδου και οι συνεργάτες της, ενημερώθηκαν επιτόπου για όλα αυτά και όπως ανακοίνωσε “ξεναγήθηκε” μεταξύ άλλων στο κέντρο ελέγχου του Smart- Trikala, όπου ελέγχονται σε μόνιτορ ο “έξυπνος φωτισμός” της πόλης, οι θέσεις στάθμευσης, οι κάδοι απορριμμάτων, οι διαδρομές των απορριμματοφόρων κλπ. Η ίδια   δήλωσε “αποφασισμένη να αξιοποιήσει τη γνώση και την εμπειρία άλλων δήμων στην προσπάθεια της για αναβάθμιση του Δήμου Νάουσας” και επανέλαβε την πρόθεσή της να κάνει το Δήμο “πρωτοπόρο στην τεχνολογία με στόχο την εξυπηρέτηση του πολίτη”.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Νάουσας, Νίκος Καρανικόλας, απο την πλευρά του έκανε γνωστό ότι στο πλαίσιο των συναντήσεων του με φορείς και συλλόγους του δήμου, επισκέφθηκε το νοσοκομείο Νάουσας και είχε ενημερωτική συνάντηση με τον διοικητή του, Τάκη Μαυρογιώργο. “Άκουσα με πολύ προσοχή όλα τα θέματα που έθιξε ο διοικητής. Άλλωστε στη δική μας σκέψη βασικό πλεονέκτημα κάθε νέου πολιτικού είναι η προσεκτική ακοή και όχι η βιαστική ομιλία. Αυτή την πολιτική πρεσβεύουμε” δήλωσε μεταξύ άλλων ο Νίκος Καρανικόλας. Κι ευχαριστώντας τον διοικητή του νοσοκομείου Νάουσας για την ενημέρωση ανέφερε ότι η συνεργασία τους “θα είναι στενή και διαρκής, όπως φυσικά και με τις διοικήσεις όλων των φορέων και συλλόγων του δήμου Νάουσας καθώς φαινόμενα εσωστρέφειας και μη συνεργασίας δεν βοηθούν στην επιδιωκόμενη ‘επανέναρξη’, της πόλης και των κοινοτήτων μας”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *