ΗΜΑΘΙΑ posted by

Στην Ημαθία όχι;

Στην Ημαθία όχι;

“Έχουν ανοίξει τους λογαριασμούς μου, ας κάνουν ότι θέλουν δεν με αφορά. Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται. Είμαι ένας πολίτης που σέβεται το νόμο”, δήλωσε προ ημερών ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, με αφορμή την “εμπλοκή” του ονόματός του, σε έρευνα της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, όπου περιλαμβάνεται και το όνομα του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη και σύμφωνα με δημοσιογραφικές εκτιμήσεις, η έρευνα πρέπει να συνδέεται με την υπόθεση του συστήματος ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, του περίφημου C4i.

Δεν θα κάνουμε κανένα σχόλιο επί της ουσίας της έρευνας (πάνω από όλα δεν είμαστε ξερόλες) παρά θα υπογραμμίσουμε ως άποψη της στήλης, το γεγονός ότι κατά την παρουσία του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στην Ημαθία, ως κορυφαίου στελέχους της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Ημαθίας και μετέπειτα ως βουλευτή του νομού, ταυτόχρονα και υφυπουργού/υπουργού σε μεγάλο χρονικό διάστημα, ουδέποτε δόθηκε δικαίωμα αμφισβήτησης της ακεραιότητας και της εντιμότητάς του. Το ίδιο ισχύει και για την περίοδο που “μετακόμισε” πολιτικά στην Αθήνα, διότι ένας άνθρωπος και ένας πολιτικός με τον χαρακτήρα και τα χαρακτηριστικά του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη δεν αλλάζει συνήθειες και η εντιμότητα αποτελεί στάση ζωής είτε “εδώ” είτε “εκεί”.

Είναι το ελάχιστο που οφείλουμε να γράψουμε για έναν πολιτικό που πρόσφερε πολλά στην Ημαθία και υπάρχει ακόμη κόσμος που πίνει νερό στο όνομά του κι αυτό δεν είναι τυχαίο. Παίρνουμε όμως αφορμή να σημειώσουμε ότι κάποιοι άλλοι εδώ στην Ημαθία, σύντομα ξέχασαν τον Μιχάλη, ειδικά κάποιοι σύντροφοι που έκαναν όνομα κυριολεκτικά εξ αιτίας του. Θα περιμέναμε έστω και τώρα, που κάποιο “σύστημα” προσπαθεί να τον διαβάλλει και να τον στοχοποιήσει, να βγουν και να πάρουν θέση. Όχι ότι έχει ανάγκη ο Χρυσοχοΐδης απο κάτι τέτοιο αλλά επειδή έτσι είναι το σωστό και το έντιμο.

Προφανώς και δεν θα περίμενε κανείς, αντιδράσεις στήριξης του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη από πρόσωπα που έχουν πάντα έτοιμο για στρώσιμο ένα “κόκκινο χαλί” για τους εκάστοτε πρωταγωνιστές της εξουσίας και το μαζεύουν αμέσως μόλις “τελειώσει” ο χρόνος για να το στρώσουν στον επόμενο. Η περιοχή μας είναι γεμάτη από τέτοια πρόσωπα της “ευκαιρίας” και της ιδιοτέλειας, δεν είναι όμως αυτά το ζητούμενο. Το ζητούμενο είναι η κομματική οργάνωση ως δομή διαρκείας για τη διαφύλαξη και υποστήριξη της ιστορικής συνέχειας του Κινήματος. Υποτίθεται επίσης ότι κάτι τέτοιες μεθοδεύσεις, λειτουργούν συσπειρωτικά στη βάση. Στην Ημαθία όχι;

1 Comment

  • Ο Τζοχατζόπουλος να δεις τι έκανε για τη Θεσσαλονίκη!!!!
    Ο ΧρυσοχοΪδης το μόνο που έκανε ,ένα προκάτ κτήριο της Αστυνομίας στην Αλεξάνδρεια , με εργάτες
    Αθηναίους.
    Φυσικά και ακολουθούν το δόγμα Πολλάκη-να βάλουμε μερικούς φυλακή για να ξαναβγούμε-.
    Θα δούμε και άλλα πολλά.
    Όρεξη να έχουμε για νέα σήριαλ!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *