ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ posted by

ΣΥΡΙΖΑ: Δείχνουν να… “βάλτωσαν” οι εξελίξεις με τη στήριξη Μαρκούλη, Ναλμπάντη και του… “κάποιου”

ΣΥΡΙΖΑ: Δείχνουν να… “βάλτωσαν” οι εξελίξεις με τη στήριξη Μαρκούλη, Ναλμπάντη και του… “κάποιου”

Από την προ περασμένη Παρασκευή 9 Νοέμβρη, που συνεδρίασε ο ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας και διέρρευσαν τα ονόματα των υποψηφίων δημάρχων που  αποφάσισε να υποστηρίξει στην Ημαθία, πέρασε ήδη μια εβδομάδα. Όλοι έχουν πληροφορηθεί ότι με βάση αυτή την απόφαση, στα σχέδια της κομματικής οργάνωσης είναι να υποστηριχθούν, ο Αντώνης Μαρκούλης στη Βέροια, ο Κώστας Ναλμπάντης στην Αλεξάνδρεια και… “κάποιος” στη Νάουσα (διέρρευσε ότι είναι ο Νίκος Καρανικόλας όμως αυτό διαψεύστηκε από το περιβάλλον του).

Έκτοτε το θέμα δείχνει σαν να “βάλτωσε”. Ενώ τα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος, που μας ενημέρωναν για τις εξελίξεις, αρχικά διαβεβαίωναν ότι θα είναι “θέμα ημερών” η επίσημη ανακοίνωση στήριξης αυτών των υποψηφιοτήτων, διότι έπρεπε να γίνει ένας συντονισμός δράσης με τους ίδιους τους υποψήφιους, η υπόθεση αρχίζει να γίνεται θέμα… εβδομάδων. Το γράφουμε αυτό διότι όπως μαθαίνουμε, αυτή τη φορά από τους κύκλους των υποψηφίων, ούτε στην ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να γίνουν τέτοιες ανακοινώσεις.

Τι συμβαίνει και υπάρχει αυτή η αργοπορία;

Αντώνης Μαρκούλης: Άλλη μια ταύτιση με τον ΣΥΡΙΖΑ στην προσπάθεια για το “χρίσμα”

Σχετίζεται μόνο με τους απροετοίμαστους υποψήφιους, που δεν έχουν ανακοινώσει ακόμη επισήμως την υποψηφιότητά τους; Ή μήπως οφείλεται σε άλλους λόγους;

Ακούστηκε αμέσως μετά τη διαρροή των ονομάτων που θα στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ στους δήμους της Βέροιας ότι μια τέτοια “στήριξη” μάλλον “κακό” θα κάνει στους υποψήφιους παρά θα τους δώσει “πόντους”; Να σχετίζεται ο λόγος της καθυστέρησης με ενδεχόμενα τέτοιας “επανεκτίμησης” απο την πλευρά των υποψηφίων; Ακούστηκε επίσης ότι η κατά πλειοψηφία απόφαση που πάρθηκε για τον δήμο Βέροιας δεν είναι ικανή να αποτρέψει διαφορετικές προσεγγίσεις από ορισμένα στελέχη. Να είναι αυτός ένας ακόμη λόγος για να “παίζονται καθυστερήσεις”; Ή μήπως η όλη καθυστέρηση δεν έχει σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας αλλά με τον προγραμματισμό των υποψηφίων που στηρίζει;

Ο Αντώνης Μαρκούλης (φώτο πάνω) δείχνει να έχει εξελιχθεί σε “σημαιοφόρο” του ΣΥΡΙΖΑ και δύσκολο να υποθέσουμε ότι άλλαξε γνώμη. Ούτε και μας έχει συνηθίσει σε οργανωτικές αδυναμίες για να συσχετίσουμε την καθυστέρηση της ανακοίνωσης με κάτι αντίστοιχο.

Ο Κώστας Ναλμπάντης (φώτο κάτω) απο την πλευρά του, εμφανίζεται ως ένας υποψήφιος διευρυμένης κεντροαριστερής προσπάθειας στον δήμο Αλεξάνδρειας και η “στήριξη” και από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ λειτουργεί περισσότερο σημειολογικά στην προσπάθεια που κάνει.

Ο “κάποιος” που αποφασίστηκε να υποστηριχθεί στο δήμο Νάουσας, μάλλον δεν εξελίσσεται σε απροβλημάτιστη υπόθεση. Και φαίνεται ότι εκεί υπάρχει ένα πρόβλημα. Να είναι αυτό το ζήτημα που καθυστερεί την επίσημη ανακοίνωση που αναμένουμε;

Ότι και να συμβαίνει, η καθυστέρηση που εμφανίζεται στο θέμα αυτό, προκαλεί συζητήσεις, δημιουργεί μουρμούρες, βάζει φαντασίες να δημιουργήσουν σενάρια και γενικά δεν χρησιμεύει σε τίποτα.

Μήπως τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας πρέπει να διαχωρίσει την κάθε υποψηφιότητα και να την αντιμετωπίσει ξεχωριστά ώστε να συντονιστεί και με την ετοιμότητα του κάθε υποψήφιου δήμαρχου;

Ενδεχομένως και να την επισπεύσει όπου μπορεί κατά περίπτωση;

1 Comment

  • ΟΛΟΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ.ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΤΟΥ 0,5%.ΒΡΕ ΝΙΚΟ ΖΟΟΜΕRANG ΑΦΗΣΕ ΤΑ ΑΥΤΑ.ΠΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΔ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΟΝ ΑΝΙΚΑΝΟ ΓΚΥΡΙΝΗ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΙΑ ΤΩΝ ΚΑΘΕ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *