ΒΕΡΟΙΑ posted by

ΝΔ: Παραλειπόμενα από την εκδήλωση για την υποστήριξη της Γεωργίας Μπατσαρά

ΝΔ: Παραλειπόμενα από την εκδήλωση για την υποστήριξη της Γεωργίας Μπατσαρά

Κάτι σαν… “τυπική διαδικασία” εξελίχθηκε η σημερινή (Δευτέρα) εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας που πραγματοποιήθηκε στη Βέροια, με “έξωθεν” θέμα την “τοπική αυτοδιοίκηση” και επι της ουσίας για να εκφραστεί και η επίσημη στήριξη του κόμματος, στην υποψηφιότητα της Γεωργίας Μπατσαρά για τον δήμο Βέροιας.

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο γενικός γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος και μέλος της κεντρικής επιτροπής Τοπικής Αυτοδιοίκησης της ΝΔ, βουλευτής Καρδίτσας, Κώστας Τσιάρας. Οι παρουσίες “στελεχών” στην εκδήλωση ήταν οριακά ικανοποιητικές (δεν έλειψαν ούτε οι αναμενόμενοι “ηθοποιοί” και τα λεγόμενα “δίπορτα” και των δύο φύλων), οι απουσίες που εντοπίστηκαν, κινήθηκαν στα όρια του αναμενόμενου, ενώ από “απλό κόσμο” η εκδήλωση ήταν “άστα να πάνε”.

Η αλήθεια είναι ότι οι διοργανωτές δεν πολυ- ενδιαφέρθηκαν για μια μαζική κινητοποίηση κόσμου καθώς ο σκοπός για τον οποίο έγινε η εκδήλωση ήταν άλλος. Να καταγραφεί και δια εκπροσώπου της κεντρικής κομματικής διοίκηση και να σταλεί μήνυμα “προς πάσα” κατεύθυνση, ότι υπάρχει σαφής στήριξη (“χρίσμα”) προς την υποψηφιότητα της Γεωργίας Μπατσαρά για τον δήμο Βέροιας, να σταλεί αντίστοιχο μήνυμα προς επίδοξους αντάρτες και να ξεκαθαριστεί προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν τίθεται κανένα ζήτημα εκ των υστέρων “επιστράτευσης” βραδυφλεγών προθέσεων.

Προηγήθηκε συνέντευξη τύπου όπου ανακοινώθηκε το “χρίσμα” της ΝΔ προς την Γεωργία Μπατσαρά, με ξεκάθαρες τοποθετήσεις για την εξέχουσα πολιτική σημασία που έχει η στήριξη της “γαλάζιας” υποψήφιας αλλά και με “προειδοποιήσεις” προς τυχόν αντάρτες.

Στην “αναίμακτη” συνέντευξη τύπου, στο πάνελ “στριμώχθηκαν” (κυριολεκτικά) ο Κώστας Τσιάρας, ο βουλευτής Απόστολος Βεσυρόπουλος, η Γεωργία Μπατσαρά, ο πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Ημαθίας (ΝΟΔΕ) Παναγιώτης Παλπάνας και η πρόεδρος της Τοπικής Επιτροπής Βέροιας Συρμούλα Τζήμα- Τόπη.

Η εκδήλωση, από άποψη τυπικής κομματικής υποχρέωσης προς την Γεωργία Μπατσαρά, δίνει πλέον τη σκυτάλη στα κρίσιμα του προεκλογικού αγώνα, όπου η Γεωργία Μπατσαρά φαίνεται πως αρχίζει να έχει προβάδισμα.  Ήταν μια εκδήλωση που ουσιαστικά έγινε για να “καταγράψει” την ξεκάθαρη προειδοποίηση σε όσους σκοπεύουν να “αλληθωρίσουν” (είναι καταμετρημένοι ένας προς μία για να λέμε και την αλήθεια) ενώ -όπως μάθαμε- σε κατ΄ ιδίαν συνάντηση στελεχών δόθηκε “πράσινο φως” για να… “βγουν στη φόρα” όσα χρειάζεται, σε περίπτωση που δεν εξελιχθούν τα “πράγματα” προς την ορθή κομματική κατεύθυνση.

Η δε “ευγενής” αναφορά του κ. Τσιάρα ότι “δεν θα υπάρξουν διαγραφές σε όσους διαφωνήσουν” ήταν εκ των ουκ άνευ αφού όπως γνωρίζουμε “εκ των έσω”, βασικό σχέδιο “δράσης” κατά των ανταρτών δεν ήταν ποτέ η πειθαρχική δίωξη αλλά η ανελεής και δημόσια… διαπόμπευση.

Μείνετε συντονισμένοι στο zoomerang.gr για να zoomάρετε στη λεπτομέρεια των γεγονότων και θα επανέλθουμε όταν υπάρξουν νεότερα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *