ΒΕΡΟΙΑ posted by

Ποιοι θα κάνουν την αρχή;

Ποιοι θα κάνουν την αρχή;

Με αφορμή τις διαρροές και τα σχετικά σχόλια για την “επίσκεψη Μητσοτάκη στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο” θυμηθήκαμε παλαιότερες επισκέψεις διαφόρων τοπικών “πολιτευτών” κι επικεφαλής συνδυασμών που σπεύδουν προ της ενάρξεως κάποιας προεκλογικής περιόδου να επισκεφθούν τον οικείο Μητροπολίτη.

“Τάχα” για να τον ενημερώσουν περί της απόφασής τους να “κατέβουν” στις εκλογές, “και καλά” για να του ανακοινώσουν κάποια ζητήματα που ενδιαφέρουν τη Μητρόπολη και τα προβάλλουν ως θέσεις και ως διακηρύξεις τους, “δήθεν” για να πάρουν την ευχή του. Επί της ουσίας το κάνουν για την ιδιοτέλεια, για τη χειραψία και για να βγουν φωτογραφίες, που στη συνέχεια τις δίνουν στη δημοσιότητα υπονοώντας ότι η Εκκλησία είναι κοντά τους, ότι ο Ποιμενάρχης βρίσκεται στο πλευρό τους, με στόχο να δημιουργήσουν αντίστοιχο κλίμα υπέρ της προεκλογικής εκστρατείας τους. Οι πιο “αδίστακτοι” μάλιστα ρίχνουν κι ένα τσιτάτο ότι “δεν θα μπορούσαν να ξεκινήσουν από κανέναν άλλο παρά από τον Μητροπολίτη” κι άλλα παρόμοια της Μαυρογυαλούριας σιελόρροιας.

Ένας Μητροπολίτης υποτίθεται πως δεν ανακατεύεται με τέτοιου είδους “προτιμήσεις” όμως κι απο την άλλη, ο Ιησούς δεν αρνήθηκε τον διάλογο ούτε καν με την πόρνη, ούτε κάν με τον ληστή ακόμη και την ύστατη ώρα της Σταύρωσης. Κι ένας Μητροπολίτης πως να “κλείσει” την πόρτα όταν του τη χτυπούν, ακόμη κι αν ξέρει ότι θα τον “χρησιμοποιήσουν”;

Ούτε όμως και οι υποψήφιοι “απαγορεύεται” να επικοινωνούν με τον Μητροπολίτη ή να έχουν σχέση μαζί του και με την Εκκλησία, ειδικά εάν ομολογούν πίστη αληθινά και ανήκουν επι της ουσίας στο πλήρωμά της. Με γεια τους και χαρά τους. Όμως αυτοί που το κάνουν επειδή πραγματικά έτσι το “αισθάνονται”, δεν βγάζουν φωτογραφίες, ούτε στέλνουν δελτία τύπου, όταν συναντούν τον Μητροπολίτη για να πάρουν την ευχή του.

Τα γράφουμε διότι βλέπουμε να “έρχονται”, όσα προηγουμένως περιγράψαμε, λόγω των διαφόρων προεκλογικών περιόδων. Και περιμένουμε να δούμε ποιοι θα κάνουν την αρχή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *