ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ posted by

ΕΡΩΤΗΜΑ: Η απόφαση αποχώρησης Μπουτάρη απο τον δήμο Θεσσαλονίκης, θα επηρεάσει τη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ- ΚΙΝΑΛ στον δήμο Αλεξάνδρειας;

ΕΡΩΤΗΜΑ: Η απόφαση αποχώρησης Μπουτάρη απο τον δήμο Θεσσαλονίκης, θα επηρεάσει τη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ- ΚΙΝΑΛ στον δήμο Αλεξάνδρειας;

Εξελίξεις που έχουν άμεσο αντίκτυπο και στην στρατηγική του Κινήματος Αλλαγής σε σχέση με τις δημοτικές εκλογές, αναμένεται να προκαλέσει η σημερινή απόφαση του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη να μην είναι ξανά υποψήφιος στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ενημέρωσε ήδη τους αρχηγούς των κομμάτων που είχαν σπεύσει να του δηλώσουν την υποστήριξή τους (ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ) και άυριο Πέμπτη ανακοινώθηκε ότι θα δώσει συνέντευξη τύπου για να γνωστοποιήσει τους λόγους της απόφασής του, να αποχωρήσει απο τον δήμο Θεσσαλονίκης.

Η αυτοδιοικητική εκλογική σύμπραξη ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ στο πρόσωπο του Γιάννη Μπουτάρη δημιουργούσε μέχρι τώρα μια “βάση” για παρόμοιες πολιτικές συμπράξεις και σε άλλους δήμους της χώρας. Οι εξελίξεις όμως στο δήμο Θεσσαλονίκης που “διαλύουν” τη βάση αυτή, ενδέχεται να προκαλέσουν αντίστοιχους κραδασμούς και σε διαφαινόμενες εκλογικές συμμαχίες και σε άλλους δήμους της χώρας, όπως στην περίπτωση του δήμου Αλεξάνδρειας, όπου διαφαίνονταν μια σύγκλιση των δύο κομμάτων στην υποστήριξη του υποψηφίου δημάρχου Κώστα Ναλμπάντη.

Σίγουρα και στην περίπτωση του δήμου Αλεξάνδρειας όπως και άλλων περιοχών της χώρας, η ενδεχόμενη δημοτική συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ- ΠΑΣΟΚ μπορεί να στηρίζεται και σε τοπικές ιδιαιτερότητες, στη βάση των οποίων ξεπερινούνται οι έντονες πολιτικές αντιπαραθέσεις και οι βροντώσεις διαξιφισμοί που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην κεντρική πολιτική σκηνή, μεταξύ των δύο κομμάτων.

Οι αναμενόμενες κινήσεις των κατά τόπους υποψηφίων δημάρχων, σε σχέση με την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων τους, όπως η περίπτωση του Κώστα Ναλμπάντη, που θα “ξεμπλοκάρουν” αμέσως μετά και τις αντίστοιχες ανακοινώσεις στήριξης των όποιων κομμάτων στέκονται στο πλευρό τους, θα ξεκαθαρίσουν το τοπίο. Συνεπώς αναμένουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *