ΗΜΑΘΙΑ posted by

“Αποχωρεί” ένας καλός φίλος της Ημαθίας, που είχε προτείνει επιχειρηματικές καινοτομίες

“Αποχωρεί” ένας καλός φίλος της Ημαθίας, που είχε προτείνει επιχειρηματικές καινοτομίες

Ένας καλός φίλος της Ημαθίας, με πολλούς προσωπικούς φίλους ανάμεσα στους πολίτες της, αποχωρεί απο μια θέση που επι χρόνια την τίμησε με την παρουσία του και την ανέδειξε μέσα απο τη σκληρή δουλειά του.

Πρόκειται για τον Βασίλη Κορκίδη, πρόεδρο της Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας ο οποίος αποφάσισε να αποχωρήσει από τον θώκο του προέδρου της ΕΣΕΕ, ύστερα από τρεις ιδιαίτερα γόνιμες θητείες.

Είχε προτείνει τη δημιουργία βιοκλιματικού κέντρου εμπορίου στη Βέροια

Πριν απο μερικά χρόνια (2014) ο Βασίλης Κορκίδης είοχε έλθει στη Βέροια για να μιλήσει στο Επιμελητήριο Ημαθίας, με θέμα τα ανοιχτά κέντρα εμπορίου ως μοχλός ανάπτυξης των πόλεων και είχε διατυπώσει την πρόταση για να δημιουργηθεί στη Βέροια, ένα βιοκλιματικό κέντρο εμπορίου. Ένας χώρος σύγχρονης εμπορικής δραστηριότητας, που μπορεί να είναι αυτοδύναμος ενεργειακά (μέσω ηλιακών σκιάδων, με φωτοβολταϊκά και άλλες εναλλακτικές μορφές ενέργειας που δεν εκπέμπουν ρύπους), με χαμηλή ενεργειακή κατανάλωση και μέσω της καινοτόμου λειτουργίας του, να αναδεικνύει τις δυνατότητες του τοπικού εμπορίου και τις εμπορικές επιχειρήσεις της πόλης (η λεγόμενη περιβαλλοντικά “καθαρή” επιχειρηματικότητα).

Και είχε μιλήσει για ανάγκη  “οικονομικής γεωγραφίας της Βέροιας”

Είχε μιλήσει μάλιστα και για την ανάγκη ανάδειξης της “οικονομικής γεωγραφίας της Βέροιας”, μια μελέτη που θα αποτυπώνει την επιχειρηματικότητα και οα μπορεί να σημειώσει που υπάρχει κορεσμός αλλά και να αναδείξει σε ποιούς τομείς υπάρχει έλλειψη. Μ’ αυτό τον τρόπο και υφιστάμενες  επιχειρήσεις θα μπορούν να κάνουν έρευνα αγοράς, να εντοπίσουν διαφορετική εμπορική θεματολογία και τελικά να μπορούν να αλλάξουν το αντικείμενό τους, με όφελος αλλά και τα νέα παιδιά, οι νέοι επιχειρηματίες που θα θέλουν να επιχειρήσουν στη Βέροια, να ξέρουν σε ποιό τομέα θα έχουν τις περισσότερες ελπίδες επιχειρηματικής βιωσιμότητας.

Η αποχώρηση και τα επόμενα σχέδια

Η αποχώρηση του Βασίλη Κροκίδη απο την προεδρία της ΕΣΕΕ σχετίζεται μάλλον με τα επόμενα “πολιτικά” σχέδιά του (είναι στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, με περιοχή κομματικής δράσης τον Πειραιά, όπου εξετάστηκε το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος κομματικός δήμαρχος αλλά η περίπτωση ναυάγησε). Σε ανοιχτή επιστολή του, προς τα μέλη της διοίκησης της Συνομοσπονδίας και τον εμπορικό κόσμο της χώρας, ο απερχόμενος πρόεδρος της ΕΣΕΕ επιχειρεί έναν σύντομο απολογισμό του έργου των τελευταίων ετών και ζητεί από όλους να σταθούν αρωγοί στη νέα διοίκηση της ΕΣΕΕ, ώστε να συνεχιστεί η δουλειά των προηγούμενων διοικήσεων.

Ο κ. Κορκίδης τονίζει ότι υπηρέτησε την θέση με πολλή δουλειά, αγάπη, αφοσίωση και ευσυνειδησία. Καλεί τα μέλη να συνεχίσουν τους αγώνες του κλάδου, με ωριμότητα και την πολυετή συλλογική εμπειρία να επιλέξουν το κατάλληλο συμβούλιο για να συνεχίσει το έργο των προηγούμενων διοικήσεων.

«Ήρθα στην ΕΣΕΕ το 2006 ως φίλος από τον Πειραιά και φεύγω το 2018 με πολλούς και καλούς φίλους από όλη την Ελλάδα. Στην Γενική Συνέλευση της 24ης Νοεμβρίου θα έχω την τιμή να σας παραδώσω μία ισχυρή και αυτόφωτη ΕΣΕΕ για την εκλογική διαδικασία της 25ης Νοεμβρίου 2018. Θα είστε πάντα στη καρδιά μου. Καλή συνέχεια, καλή δύναμη σε όλους. Γειά σας!» καταλήγει ο κ. Κορκίδης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *