ΒΕΡΟΙΑ posted by

Το “Μακεδονικό”, ο Μπουτάρης και ο Βοργιαζίδης

Το “Μακεδονικό”, ο Μπουτάρης και ο Βοργιαζίδης

Το “Μακεδονικό” αποδεικνύεται ένα κρίσιμο θέμα που διαμορφώνει καταστάσεις σε σχέση με υποψηφιότητες των ερχόμενων δημοτικών εκλογών, λόγω της στάσης που “κράτησαν”, διάφοροι υποψήφιοι δήμαρχοι. Δύο χαρακτηριστικές περιπτώσεις καταγράφονται ήδη στον δήμο Βέροιας και στον δήμο Θεσσαλονίκης.

Στο δήμο Θεσσαλονίκης, το “Μακεδονικό” ήταν μια από τις αιτίας που οδήγησε σε παραίτηση υποψηφιότητας, τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη. Ο ίδιος χαρακτήρισε ως το μεγαλύτερο λάθος που έκανε στη θητεία του, τη θέση που διατύπωσε για το Μακεδονικό. “Ήταν πολύ άκαιρη η τοποθέτηση μου σε σχέση με το χρόνο και με τον όγκο των διαδηλώσεων και του πατριωτισμού που υπήρξε. Βέβαια υπήρξε και τραγική παραπληροφόρηση. Με βρίζουν λες και υπέγραψα εγώ τη συμφωνία των Πρεσπών, ομολόγησε με αφοπλιστική ειλικρίνεια, ο Γιάννης Μπουτάρης, σε δηλώσεις που έκανε.

Στο δήμο Βέροιας, όπως έχει διαρρεύσει σε πολιτικούς κύκλους και κάτω από μια διαφορετική “οπτική”, το “Μακεδονικό” και η στάση που κράτησε ο Κώστας Βοργιαζίδης, ήταν μια απο τις αιτίες που ο ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας απέσυρε την υποστήριξη προς την υποψηφιότητά του (που επιθυμούσε και ο ίδιος) και τελικά κατέληξε (έστω και πλειοψηφικά) στη στήριξη του Αντώνη Μαρκούλη. Υπενθυμίζουμε ότι ο σημερινός δήμαρχος Βέροιας (και εκ νέου υποψήφιος) συμμετείχε στην κινητοποίηση ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών, που έγινε στη Βέροια τον περασμένο Ιούνιο κι έκανε μέχρι και χαιρετισμό στην αντίστοιχη συγκέντρωση της πλατείας Ωρολογίου.

Δύο χαρακτηριστικές περιπτώσεις δημάρχων, που αμφότερες έχουν “κόστος” για τη στάση που κράτησαν σε σχέση με το “Μακεδονικό” αν και οι λόγοι είναι διαφορετικοί. Πολιτικό “κόστος” που ναι μεν στην περίπτωση του Γιάννη Μπουτάρη ήδη “πληρώθηκε”, όμως στην περίπτωση του Κώστα Βοργιαζίδη απομένει να αποδειχθεί εάν και κατά πόσο θα του στοιχίσει ή ενδεχομένως θα λειτουργήσει ως… “πίστωση”. Διότι στη Βέροια, δεν ήρθε ακόμη ο λογαριασμός…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *