ΗΜΑΘΙΑ posted by

Πάλι χωρίς “Ημαθία” ο νέος φημολογούμενος ανασχηματισμός; Η μήπως όχι;

Πάλι χωρίς “Ημαθία” ο νέος φημολογούμενος ανασχηματισμός; Η μήπως όχι;

Ολοένα και αυξάνονται οι φήμες ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα προχωρήσει σε άλλο ένα (νέο) ανασχηματισμό, εκ των πραγμάτων μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού σε χρόνο που προσδιορίζεται μέσα στον Γενάρη του 2019.

Οι πληροφορίες που κυκλοφορούν θέλουν τον Πάνο Καμμένο να παραμένει στο υπουργείο Άμυνας, όπως και όλα τα υπόλοιπα πολιτικώς ετερογενή μέλη της κυβέρνησης, όμως θα υπάρξουν αλλαγές σε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ώστε ως “αλλαγές” να δίνουν ακόμη μεγαλύτερο το αίσθημα της ανανέωσης και το νέο μείγμα της πολιτικής που ακολουθεί τη μεταμνημονιακή εποχή.

“… Ο χρόνος διεξαγωγής του επόμενου ανασχηματισμού, πάντως, που θα συγκροτήσει την κυβέρνηση που θα οδηγήσει τη χώρα στις εκλογές και που θα σηματοδοτεί το “πού θα το πάει ο Αλ. Τσίπρας μετά την έξοδο από τα Μνημόνια” θα φωτογραφίσει ουσιαστικά και το χρόνο που θα στηθούν οι κάλπες…” σχολίαζε την Παρασκευή έγκριτος αρθρογράφος, σε μια εκτίμηση που ελάχιστοι πλέον αμφισβητούν και δείχνει ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει το “πάνω χέρι” στις πολιτικές εξελίξεις της χώρας.

Έστω και ως σενάριο, που δεν επιβεβαιώνεται, σίγουρα προκαλεί αναμονές για πολλούς λόγους και ειδικά για την Ημαθία, όπου μέχρι τώρα καμία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν συμπεριέλαβε κάποιο τοπικό στέλεχος στη σύνθεσή της. Οι πιθανότητες να συμβεί αυτό στον επόμενο ανασχηματισμό δείχνουν μοιρασμένες ειδικά στην περίπτωση που δεν θα επιλεγούν για μια κυβερνητική θέση, μόνο πρόσωπα που έχουν βουλευτική ιδιότητα αλλά και εξωκοινοβουλευτικά.

Ειδικά σε σχέση με τον αγροτικό τομέα, όπου ακούγεται ότι θα υπάρξουν νέες αλλαγές σε κυβερνητικές θέσεις, ικανά εξωκοινοβουλευτικά στελέχη διαθέτει και ο ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας αν και η Ναουσαία βουλευτίνα Φρόσω Καρασαρλίδου (φώτο) έχει σαφές προβάδισμα. Και ίσως δεν πρέπει να θεωρείται “σύμπτωση” που πρόσφατα είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στη διοργάνωση ευρείας σύσκεψης αγροτικών φορέων Ημαθίας και Πέλλας για την επίλυση αγροτικών προβλημάτων της περιοχής, με έμφαση στο θέμα των ροδακίνων.

Σε σχέση με αυτή τη σύσκεψη, η Φρόσω Καρασαρλίδου “ελέγχεται” βέβαια για τον “αποκλεισμό” των νεοδημοκρατών συναδέλφων της (δεν τους προσκάλεσε όπως μαθαίνουμε) όμως σχεδόν πάντα όταν άλλα είναι που προέχουν και ιδίως όταν επιδιώκεται το τερπνόν μετά του ωφελίμου, αυτά είναι λεπτομέρειες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *