ΕΛΛΑΔΑ posted by

Μετατάξεις ή προ-συνταξιοδιοτική έξοδος για τους εργαζόμενους στη “Ζάχαρη” και σε συνάρτηση με το μέλλον της εταιρίας

Μετατάξεις ή προ-συνταξιοδιοτική έξοδος για τους εργαζόμενους στη “Ζάχαρη” και σε συνάρτηση με το μέλλον της εταιρίας

Σχεδόν μια εβδομάδα πέρασε από τη συνάντηση που είχαν οι εργαζόμενοι της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιο Πιτσιόρλα (στις 22 Νοέμβρη) για το μέλλον της Βιομηχανίας και ότι αυτό εξαρτά για τη δική τους εργασιακή ή συνταξιοδοτική εξασφάλιση.

Η αβεβαιότητα που διαπιστώθηκε αμέσως μετά τη συνάντηση εξακολουθεί να παραμένει καθώς ο χρόνος κυλά, ο Νοέμβρης “τελειώνει” και δεν διαφαίνεται καμία προοπτική αλλαγής στο Ιδιοκτησιακό καθεστώς παρά τα όσα έχουν “εκτιμηθεί” από τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης, σε σχέση με συζητήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη με δύο ενδιαφερόμενους επενδυτές, που μέχρι το τέλος του μήνα αναμένονταν ότι θα οδηγούσαν σε θετικές εξελίξεις.

Αυτή η συνεχιζόμενη στασιμότητα προκαλεί μεγάλες ανασφάλειες στους εργαζόμενους και τους κρατά σε τεντωμένο σχοινί για όσα πρόκειται να ακολουθήσουν τόσο σε σχέση με το μέλλον της μεγάλης και κάποτε ιδιαίτερα παραγωγικής Ελληνικής Βιομηχανίας, όσο και για το δικό τους μέλλον, που παραμένει αβέβαιο, με ότι μπορεί να σηματοδοτεί μια τέτοια αβεβαιότητα όταν μιλάμε για εργαζόμενους των οποίων ο μέσος όρος ηλικίας είναι μεταξύ 50 και 60 ετών.

Στη συνάντηση που προαναφέρθηκε, ο αναπληρωτής Υπουργός κ. Πιτσιόρλας επανέλαβε βέβαια πως θα ληφθεί μέριμνα μέσω μετάταξης τους σε άλλον φορέα αλλά και ενός προγράμματος προ-συνταξιοδιοτικής εξόδου χωρίς να γίνουν γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες ή έστω να βασιστεί σε κάποιο άλλο προηγούμενο “μοντέλο”.

Όπως δείχνουν τα πράγματα η λύση για την Ελληνική Εταιρεία Ζαχάρεως και τους εργαζόμενους σε αυτήν, θα έρθει μόνο “συνολικά” και για τις δύο πλευρές και οι εξελίξεις με την πώληση της εταιρείας καθιστούν αλληλένδετες τις εξελίξεις με τους εργαζόμενους. Μόνο που ο χρόνος κυλά άπρακτα…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *