ΑΘΛΗΤΙΚΑ posted by

“Δικέφαλος” και “Θρύλος” ψάχνουν ένα θαύμα

“Δικέφαλος” και “Θρύλος” ψάχνουν ένα θαύμα

Οι ομάδες του ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης και του Ολυμπιακού Πειραιά ψάχνουν ένα… θαύμα εάν θέλουν να προκριθούν στον επόμενο γύρο της ευρωπαϊκής διοργάνωσης που φέτος μετέχουν (Γιουρόπα Λιγκ) καθώς χθες (Πέμπτη) τα έκαναν μαντάρα (όχι ότι στους προηγούμενους ευρωπαϊκούς αγώνες τα πήγαν καλύτερα αλλά λέμε τώρα…).

Ο ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης έχασε από την Τσέλσι Λονδίνου 4-0 και πλέον η πρόκριση δεν εξαρτάται μόνο από τον ίδιο αλλά και από τον αγώνα που θα δώσουν μεταξύ τους, οι άλλες δύο ομάδες του Ομίλου (Βίντι Βουδαπέστης και Τσέλσι Λονδίνου).

Το ίδιο και ο Ολυμπιακός Πειραιά που έχασε χθες απο τη Μπέτις Σεβίλλης 1-0 και πρέπει τώρα να νικήσει στην έδρα του, τη Μίλαν Μιλάνου με διαφορά τουλάχιστον δύο γκολ.

ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΠΡΟΚΡΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΟΚ

Όλα λοιπόν θα παιχτούν την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018, στους αγώνες που θα γίνουν για την τελευταία αγωνιστική των Ομίλων της διοργάνωσης του Γιουρόπα Λιγκ). Το zoomerang.gr σας παρουσιάζει τα σενάρια πρόκρισης για τις δύο ελληνικές ομάδες, υπενθυμίζοντας ότι όλες οι άλλες ελληνικές ομάδες που φέτος αγωνίστηκαν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, έχουν ήδη αποκλειστεί καθώς ΑΕΚ Αθήνας (Τσάμπιονς Λιγκ), Ατρόμητος Αθήνας και Αστέρας Τρίπολης αποχαιρέτησαν ήδη το ευρωπαϊκό τους ταξίδι.

Ο ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης χρειάζεται να νικήσει με οποιοδήποτε σκορ στην Τούμπα την λευκορωσική ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ και την ίδια ώρα στον άλλο αγώνα του Ομίλου, που θα γίνει στη Βουδαπέστη, η τοπική Βίντι να χάσει απο την Τσέλσι Λονδίνου. Σε αυτή την περίπτωση, η ελληνική ομάδα θα περάσει μέσω της τριπλής ισοβαθμίας ενώ θα αποκλειστεί με οποιονδήποτε άλλο συνδυασμό αποτελεσμάτων.

Συγκεκριμένα, Ο ΠΑΟΚ έχει το πλεονέκτημα στην τριπλή ισοβαθμία, δεδομένου ότι θα έχει κερδίσει την ΜΠΑΤΕ τόσο εκτός όσο και εντός έδρας, ενώ αυτή με την σειρά της θα μετράει δύο νίκες επί της Βίντι, με την UEFA ως πρώτο κριτήριο να υπολογίζει τους βαθμούς των ομάδων που ισοβαθμούν στα μεταξύ τους παιχνίδια, ενώ το δεύτερο κριτήριο, αφορά στη διαφορά στα γκολ πάλι στα μεταξύ τους παιχνίδια, με τη νίκη του ΠΑΟΚ στη Λευκορωσία με 4-1, να είναι καθοριστική για τον “δικέφαλο”.

Η βαθμολογία του Ομίλου αυτού, μετά από 5 αγωνιστικές είναι:

Τσέλσι 15 β. (10-1)

ΜΠΑΤΕ 6 β. (6-8)

Βίντι 6 β. (3-5)

ΠΑΟΚ 3 β. (4-9)

Η τελευταία αγωνιστική (13/12/2018 ώρα 19:55)

ΠΑΟΚ – Μπάτε, Βίντι – Τσέλσι

ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΠΡΟΚΡΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ

Ο Ολυμπιακός Πειραιά τώρα, στην τελευταία αγωνιστική φιλοξενεί τη Μίλαν Μιλάνου και δεν χρειάζεται μόνο να πάρει τη νίκη κόντρα στους Ιταλούς αλλά και να το πετύχει με δύο γκολ διαφορά, προκειμένου να έχει το πλεονέκτημα στη μεταξύ τους ισοβαθμία.

Αυτό σημαίνει πως περνάει στην επόμενη φάση, αν ο “Θρύλος” επικρατήσει με 2-0 ή 3-1, ωστόσο αν έχουμε σκορ 4-2, 5-3 κ.ο.κ τότε το εισιτήριο θα καταλήξει σε ιταλικά χέρια διότι κι εδώ παίζουν ρόλο οι μεταξύ τους αγώνες.

Σε ένα σενάριο για παράδειγμα με νίκη του Ολυμπιακού με 4-2, η επίθεση στα μεταξύ τους ματς θα είναι 5-5 (με σκορ 5-3 θα είναι 6-6 κοκ) οπότε θα υπολογιστεί το τέταρτο κριτήριο που θα είναι τα εκτός έδρας γκολ, εκεί που θα έχουν το αβαντάζ οι Μιλανέζοι.

Η βαθμολογία του Ομίλου αυτού, μετά απο 5 αγωνιστικές είναι:

Μπέτις 11 β. (7-2)

Μίλαν 10 β. (11-6)

Ολυμπιακός 7 β. (8-5)

Ντουντελάνζ 0 β. (3-16)

Η τελευταία αγωνιστική (13/12/2018 ώρα 22:00)

Ολυμπιακός – Μίλαν, Ντουντελάνζ – Μπέτις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *