ΗΜΑΘΙΑ posted by

ΣΥΡΙΖΑ: “Κόλλησε” η υποψηφιότητα Μπόλαρη για την Περιφέρεια. Αρνήθηκε και ο Μαγκριώτης

ΣΥΡΙΖΑ: “Κόλλησε” η υποψηφιότητα Μπόλαρη για την Περιφέρεια. Αρνήθηκε και ο Μαγκριώτης

Αλλάζει γνώμη ο Μάρκος Μπόλαρης και δεν επιθυμεί να είναι υποψήφιος περιφερειάρχης του ΣΥΡΙΖΑ για την περιφέρεια κεντρικής Μακεδονίας. Πληροφορίες αναφέρουν ότι παρά το γεγονός ότι τα δημοσκοπικά στοιχεία δείχνουν ότι η υποψηφιότητα Τζιτζικώστα κινείται σε σχετικά χαμηλά ποσοστά που δεν διασφαλίζουν εκλογή απο την Α’ Κυριακή, τα ποσοστά που φαίνεται ότι μπορεί να συγκεντρώσει (με τα σημερινά δεδομένα) ένας υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στην Κεντρική Μακεδονία είναι απογοητευτικά. Ειδικά όταν το ΚΙΝΑΛ εμφανίζει να κερδίζει συνεχώς έδαφος και να παρουσιάζει τη μεγαλύτερη συσπείρωση ψηφοφόρων, ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι “χάνει” πλέον τη δεύτερη θέση στην προεκλογική κούρσα. Την ίδια στιγμή το “φάντασμα” της ακροδεξιάς δείχνει να διεκδικεί σε επίπεδο περιφέρειας ένα εκλογικό μερίδιο που μπορεί να “ρίξει” τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ σε ακόμη χαμηλότερη θέση και τα πράγματα δυσκολεύουν ακόμη περισσότερο για μια “αυτόνομη” κάθοδο ενός κυβερνητικού συνδυασμού.

Εχοντας ενημερωθεί για την κατάσταση αυτή, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Μάρκος Μπόλαρης ξεκαθάρισε στον ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν αποδέχεται την πρόταση που του έγινε για να είναι επικεφαλής του συνδυασμού που θα στηριχθεί για τις περιφερειακές εκλογές, έθεσε όμως στη διάθεση του κόμματος, τη συμμετοχή του στην οργανωτική προετοιμασία και αυτό είναι όλο. Μια απρόσμενη εξέλιξη, την ώρα που όλα έδειχναν ότι αυτός θα είναι ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ για την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

ΑΡΝΗΣΗ ΜΑΓΚΡΙΩΤΗ

Η αναζήτηση νέου υποψήφιου περιφερειάρχη, οδήγησε τον ΣΥΡΙΖΑ σε στροφή προς την πλευρά του Γιάννη Μαγκριώτη, μια περίπτωση που ήδη έχει απορριφθεί από την πλευρά του ΚΙΝΑΛ. Ο ίδιος ο Γιάννης Μαγκριώτης (όπως το είχαμε επισημάνει και απο τα σχόλια του zoomerang.gr) “εκνευρισμένος” όσο και “απογοητευμένος” από τη στάση του Κινήματος προς το πρόσωπό του καθώς είχε εκδηλώσει απο νωρίς τέτοιο ενδιαφέρον, στράφηκε προς την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ διεκδικώντας εκεί έναν αντίστοιχο ρόλο. Συμμετείχε μάλιστα και σε συσκέψεις που έγιναν για μια τέτοια υποψηφιότητα, στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα. Τελικά του έγινε η πρόταση, μετά την άρνηση Μπόλαρη, όμως οι πληροφορίες αναφέρουν ότι και ο Γιάννης Μαγκριώτης αρνήθηκε, προφανώς για τους ίδιους λόγους που αρνήθηκε πρώτα ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ

Η αναζήτηση πλέον του κατάλληλου προσώπου που θα υποστηριχθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ για τις εκλογές στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, γίνεται πλέον αντικείμενο συζήτησης και προβληματισμού των κεντρικών κομματικών οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ και συζητήθηκε ακόμη και στην χθεσινή (Σάββατο) κεντρική επιτροπή του κόμματος καθώς η πολιτική έκβαση της εκλογικής αναμέτρησης στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δείχνει αναπόφευχτη. Είναι όμως χαρακτηριστικό της “δυστοκίας” ότι και στη χθεσινή συνεδρίαση της Κ.Ε. Του ΣΥΡΙΖΑ φάνηκε ότι στην επιλογή αυτή υπάρχει πλέον αδιέξοδο και θα δοθεί πλήρη στήριξη στην οποια απόφαση θα ληφθεί σε επίπεδο περιφερειακών οργάνων με τη συμμετοχή εκπροσώπων από όλες τις περιφερειακές ενότητες της Κεντρικής Μακεδονάις (και τη Ημαθίας)

“Η ΖΥΜΩΣΗ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΊ” ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ “ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ”

Είναι μάλιστα χαρακτηριστική η εκτίμηση που μετέφερε στο zoomerang.gr στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας που είναι σε θέση να γνωρίζει προθέσεις και δεδομένα της κεντρικής επιλογής και την περιέγραψε με τα εξής χαρακτηριστικά λόγια:

“Η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι η μεγαλύτερη περιφέρεια της ελληνικής περιφέρειας από μόνη της, με πληθυσμό δύο εκατομμύρια -το ένα πέμπτο του ελληνικού πληθυσμού- κι αυτό από μόνο του συνιστά μια πολιτική αντιμετώπιση των εκλογών για την ανάδειξη νέου περιφερειάρχη και νέου περιφερειακού συμβουλίου”. Για να τονίσει παράλληλα -κάτι που και η ίδια πιστεύει ακράδαντα- ότι για την τελική επιλογή δεν μπαίνει θέμα “ορισμού” υποψηφίου αλλά θα συνεχιστεί η ζύμωση της αναζήτησης σε περιφερειακό επίπεδο καθώς δεν προκρίνεται η εκδοχή να υποδειχθεί κάποιο πρόσωπο κεντρικά από την Αθήνα, αλλά υιοθετείται η άποψη της ανάδειξης της καταλληλότερης υποψηφιότητας μέσα από επαφές που διενεργούνται σε πνεύμα αλληλοσεβασμού, εντιμότητας και ειλικρίνειας.

Ήδη έγινε γνωστό ότι δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες να πραγματοποιηθεί άλλη μια συνάντηση περιφερειακών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, είναι όμως μειωμένες οι πιθανότητες να ανακοινωθεί ένας υποψήφιος καθώς δεν υπάρχει διαθέσιμη πρόθεση. Και μένει να φανεί αν τελικά θα προκριθεί η επιλογή μιας “κομματικής” καθόδου ή θα υπάρξει και για ην Περιφέρεια μια επιλογή “διαφορετικού τύπου”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *