ΒΕΡΟΙΑ posted by

Θα παραμείνει Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου;

Θα παραμείνει Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου;

Η “κόντρα” μεταξύ του δημάρχου Βέροιας Κώστα Βοργιαζίδη και του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Βέροιας Πέτρου Τσαπαρόπουλου έφτασε πλέον στα ύψη και οι χαρακτηρισμοί που ανταλλάσσονται από τις δύο πλευρές, είναι μεν πολιτικού… “επιπέδου” είναι όμως ιδιαίτερα βαρείς.

Είναι μια “κόντρα” που ξεκίνησε με αφορμή τη διαφωνία του ΣΥΡΙΖΑ Βέροιας (και Ημαθίας) για τον τρόπο λειτουργίας του Κώστα Βοργιαζίδη ως δήμαρχου κυρίως σε συγκεκριμένα θέματα (Μακεδονικό- Συμφωνία Σκοπίων, νόμος Κλεισθένη) όπου δεν “στήριξε” με σθένος τις κυβερνητικές επιλογές. Κι όλα αυτά ενώ μερικούς μήνες πριν, η προσέγγιση των δύο πλευρών βρίσκονταν στο καλύτερο δυνατό σημείο και σε ένα τέτοιο αποτέλεσμα αποσκοπούσε και η επιλογή, στο πρόσωπο του Πέτρου Τσαπαρόπουλου, για τη θέση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου από την πλευρά της δημοτικής πλειοψηφίας.

Όμως τώρα το γυαλί δεν ράγισε απλώς αλλά έσπασε με κρότο.

Στην πρόσφατη εκδήλωση της δημοτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Βέροιας, ο Πέτρος Τσαπαρόπουλος αναφερόμενος στις συζητήσεις που είχαν ο ΣΥΡΙΖΑ με την πλευρά Βοργιαζίδη για το ενδεχόμενο της εκ νέου υποστήριξής του ως δήμαρχο Βέροιας, αναφέρθηκε στον Κώστα Βοργιαζίδη με εντελώς προσβλητικό πολιτικά τρόπο, λέγοντας χαρακτηριστικά: “Ήρθαμε αντιμετωποι με μια light απολίτικη προσέγγιση, όπου κυριαρχούσε το πρόσωπο”. Χαρακτηρισμό που έσπευσε να ανταποδώσει αμέσως ο Κώστας Βοργιαζίδης προς το πρόσωπο του Πέτρου Τσαπαρόπουλου.

Και δεν είναι μόνο αυτά. Ο Πέτρος Τσαπαρόπουλος και οι “σύντροφοί” του, λένε πλέον τα “μύρια όσα” σε βάρος του Κώστα Βοργιαζίδη και των συνεργατών του, αλλά και η πλευρά του δημάρχου Βέροιας ανταποδίδει το ίδιο καταγγελτικά και αναφέρεται με τα “χειρότερα” λόγια όταν μιλά για τον Πέτρο Τσαπαρόπουλο και τον ΣΥΡΙΖΑ. Πολύ απλά, όπως λέει ο απλός κόσμος, οι δύο πλευρές “δεν μιλιούνται” μεταξύ τους.

Και ρωτά τώρα ο ίδιος κόσμος. Μέσα σε ένα τέτοιο κλίμα αντιπαλότητας, είναι δυνατόν να παραμείνει στη θέση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Βέροιας ο Πέτρος Τσαπαρόπουλος; Ηθικά και μόνο, βεβαίως και πολιτικά, πρέπει να υποβάλει την παραίτησή του, άμεσα μάλιστα κι ενόψει της επόμενης συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Βέροιας, που θα πραγματοποιηθεί στις 17 Δεκεμβρίου, όπου όπως είναι αναμενόμενο η κόντρα μεταξύ των δύο πλευρών και οι εκατέρωθεν “απαντήσεις” αναμένεται να μονοπωλήσουν τη συνεδρίαση.

Προφανώς το ενδεχόμενο της παραμονής του, στη θέση που κατέχει, θα εξελιχθεί σε σύμπτωμα σοβαρής “ασθένειας” για το ίδιο το Σώμα και για τη λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου και του δήμου Βέροιας. Φανταζόμαστε όμως ότι και ο Πέτρος Τσαπαρόπουλος δεν θα περιμένει να τον… “παραιτήσουν” για να αποκομίσει… “γαλόνια”. Τον έχουμε για σοβαρό και υπεύθυνο πολιτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *