ΒΕΡΟΙΑ posted by

Σχόλια και παραλειπόμενα από τη συνέντευξη της Γεωργίας Μπατσαρά – ο θυμός, η αισιοδοξία, οι εξομολογήσεις και οι ανθρώπινες στιγμές της υποψήφιας δημάρχου Βέροιας

Σχόλια και παραλειπόμενα από τη συνέντευξη της Γεωργίας Μπατσαρά – ο θυμός, η αισιοδοξία, οι εξομολογήσεις και οι ανθρώπινες στιγμές της υποψήφιας δημάρχου Βέροιας

Την πρώτη συνέντευξη τύπου, ως υποψήφια δήμαρχος Βέροιας, έδωσε το απόγευμα της Τετάρτης (χθες), η Γεωργία Μπατσαρά έχοντας ως περιεχόμενο μια σειρά θεμάτων που δεν μπορείς να πεις ότι ήταν βαλμένα σε μια “σειρά” όμως είχαν αρκετό ενδιαφέρον. Τόσο επειδή διατυπώθηκαν οι απόψεις που έχει για θέματα που απασχολούν τον δήμο Βέροιας και τους δημότες, όσο και επειδή εκδηλώθηκαν από την πλευρά της (ηθελημένα ή άθελα) διάφορες ενδιαφέρουσες πτυχές σε σχέση με όσα “τραβάει” από την ημέρα που είπε το “ναι” για να είναι υποψήφια αλλά και σε σχέση με το ύφος που αντιπροσωπεύει ως πολιτικός που θέλει να αναλάβει τις τύχες του δήμου Βέροιας.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Εάν υπήρχε βαθμολογία του αποτελέσματος της συνέντευξης, όπως γίνεται (π.χ.) με τα “ντιμπέιτ” των πολιτικών, ο βαθμός που, κατά την άποψή μας, θα αξιολογούνταν η υποψήφια της Νέας Δημοκρατίας, δεν θα ήταν καλός. Όμως αυτός είναι ο λόγος που κάποια πράγματα γίνονται στην αρχή ώστε να βελτιώνονται στη συνέχεια. Υπάρχει ακόμη χρόνος και θεωρούμε ότι σε επόμενες εμφανίσεις της, θα δούμε μια διαφορετική Γεωργία.

“ΥΠΗΡΧΕ ΣΧΕΔΙΟ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΩ ΜΕΣΧΡΙ ΤΙΣ 30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ… ΤΩΡΑ ΛΕΝΕ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ”

Η πρώτη είδηση που βγήκε από τη συνέντευξη είναι η αποκάλυψή της ότι μέχρι και πρόσφατα κάποιοι απεργάζονταν σεναρια για να την οδηγήσουν σε αποχώρηση ενώ άλλα επιμένουν ακόμη. Εάν ανοίξετε ένα λεξικό θα διαβάσετε ότι το ρήμα “απεργάζομαι” σημαίνει σχεδιάζω ή προετοιμάζω κρυφά κάτι κακό. Κάτι τέτοιο ομολόγησε εμμέσως και η Γεωργία Μπατσαρά, λέγοντας επί λέξη: “Υπήρχε σχέδιο να αποχωρήσω έως τις 30 Νοεμβρίου. Πάει όμως κι αυτό. Τώρα μπορεί να αποχωρήσω τα Χριστούγεννα. Δεν πειράζει, ας λένε… Εμείς παραμένουμε στον στόχο και βάζω τελεία στα σενάρια. Ούτε λέξη για παραίτηση. Εμείς προχωράμε, στήνουμε ψηφοδέλτιο, τελεία”.

ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΗΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΑΝ… “ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΗ”

Το ίδιο αποκαλυπτική ήταν και όταν μίλησε για την “προσπάθεια απαξίωσης” της υποψηφιότητάς της, που επιχειρήθηκε απο το εσωτερικό της τοπικής Νέας Δημοκρατίας, ακόμη και την ώρα που ο Κώστας Τσιάρας, ως εκπρόσωπος του κόμματος, ήλθε στη Βέροια για να ανακοινώσει τη επίσημη στήριξη της ΝΔ προς την υποψηφιότητά της. Ακόμη κι εκείνη την ώρα κάποιοι επέμεναν να λένε ότι “η ΝΔ επενδύει σε ένα τελειωμένο πρόσωπο” και προσπαθούσαν να την απαξιώσουν με στόχο να οδηγηθεί η ίδια σε αποχώρηση και η ΝΔ σε αλλαγή υποψηφίου δημάρχου.

ΠΡΟΕΧΕΙ Η… “ΣΙΩΠΗ ΤΩΝ ΑΜΝΩΝ”

Όλα αυτά τα είπε, τα έβγαλε στη φόρα και τα υπονόησε χθες η Γεωργία Μπατσαρά χωρίς να αποκαλύψει αυτούς που βρίσκονταν πίσω από τις προσπάθειες να τιναχθεί στον αέρα η υποψηφιότητά της (ούτε και πιέστηκε γι να το κάνει). Η ίδια βέβαια γνωρίζει πολύ καλά τα πρόσωπα που κινήθηκαν με αυτό τον σκοπό, τα ξέρουμε κι εμείς, τα ξέρουν κι άλλοι, κάποια την κοιτούσαν την ώρα που τα έλεγε στα μάτια (!) όμως αυτή τη στιγμή, όπως χαρακτηριστικά μας είπαν από το περιβάλλον της, προέχει η “σιωπή των αμνών”. Το τι θα συμβεί εάν… συμβεί κανά “μοιραίο” στις εκλογές και μέσα στο θυμό της, αποφασίσει να μιλήσει εκ των υστέρων, δεν μπορούμε να το προβλέψουμε. Και όπως μας είπαν οι ίδιοι, αυτοί που είναι στο “κάδρο της υπονόμευσης” ας μην ησυχάζουν που δεν μίλησε τώρα η Γεωργία και ας φροντίζουν να την… “καθησυχάσουν” σε όλη την προεκλογική περίοδο για να μείνουν όλοι ήσυχοι στο τέλος.

ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΝΔ ΘΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΑΛΛΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ- “ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΠΙΕΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ”

Επιβεβαίωσε και κάτι ακόμη η Γεωργία Μπατσαρά στη χθεσινή συνέντευξη τύπου. Επιβεβαίωσε ότι τοπικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας θα αγωνιστούν για άλλους υποψήφιους δημάρχους. Γράφουμε θα “αγωνιστούν” διότι δεν εννοούμε μόνο όσους και όσες θα είναι υποψήφιοι σε άλλους συνδυασμούς αλλά και όσους και όσες θα στηρίζουν άλλους υποψήφιους δημάρχους. Το ξέρει αυτό η Μπατσαρά, ξέρει και πρόσωπα, τα βλέπει που έρχονται στις συγκεντρώσεις της, για το “ξεκάρφωμα” όμως για την ώρα δεν μιλάει και τόνισε χθες. “Προσωπικά ουδεμία πίεση δεν άσκησα σε κανέναν. Τις προσωπικές επιλογές θα τις κρίνουν οι πολίτες (εννοεί προφανώς τους τους νεοδημοκράτες). Όχι επειδή πήγαν αλλού, αλλά επειδή δεν είναι μαζί μας. Εμείς δεν πιέζουμε κανέναν”. Ήταν ξεκάθαρη δήλωσε όμως και τη δυσαρέσκειά της “επειδή αξιόλογα στελέχη της ΝΔ δεν είναι μαζί της”.

ΘΥΜΟΣ, ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ

Έβγαλε θυμό χθες η Γεωργία Μπατσαρά κι αυτή είναι η αλήθεια. Έβγαλε θυμό, δυσαρέσκεια και αγανάκτηση για πρόσωπα του κόμματός της. Όμως η χθεσινή συνέντευξη είχε και την αισιόδοξη πλευρά της. Την ακούσαμε να μιλάει ακόμη και για νίκη από την πρώτη Κυριακή, λέγοντας χαρακτηριστικά: “Πάμε για πρωτιά και πρώτη Κυριακή. Θα σαρώσουμε τον δήμο. Τα παιδιά είναι αποφασισμένοι..”. Χαμογελάσαμε στο άκουσμα αυτό είναι η αλήθεια, είδαμε ότι χαμογέλασε και ο διπλανός μας και μάλλον με τέτοια διάθεση το είπε η Γεωργία διότι δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση. Όχι μόνο για τη Μπατσαρά αλλά για κανέναν υποψήφιο δήμαρχο Βέροιας. Οι δημοτικές εκλογές θα κριθούν στη δεύτερη Κυριακή και το στοίχημα για την υποψήφια της Νέα Δημοκρατίας πρέπει να είναι πως θα “περάσει” στη δεύτερη Κυριακή. Η πρωτιά είναι σίγουρα ένα “μπόνους” όμως αυτό μπορεί να εξελιχθεί σε επιταγή χωρίς αντίκρισμα. Ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης που ήταν επίσης στην αίθουσα χθες, γνωρίζει καλά τι εννοούμε και μπορεί να της το εξηγήσει καλύτερα.

“ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΑΘΕΣΗ ΓΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ”

Την ίδια ώρα όμως που “έβλεπε” νίκη από την πρώτη Κυριακή, έστειλε και τα μηνύματά της ενόψει της… δεύτερης Κυριακής. “Διαθέτουμε την κουλτούρα των συνεργασιών κι έχουμε διάθεση για συνεργασίες. Άλλωστε ήμουν και βουλευτής με την τρικομματική κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά” υπογράμμισε με έμφαση κι έστειλε το μύνημά της προς όλους τους ενδιαφερόμενους αποδέκτες.

ΣΤΟΧΟΣ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΗΣ… ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Ο αρχικός στόχος για τη Γεωργία Μπατσαρά πρέπει να είναι πρώτα απ όλα, το να συγκεντρώσει μαζί της όσο το δυνατόν μεγαλύτερο ποσοστό από τους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας. Εκεί είναι ο στόχος και το υπονόησε χθες και η ίδια λέγοντας: “Με στηρίζουν άπαντες στη Νέα Δημοκρατία”. Δεν είναι έτσι, το γνωρίζει και η ίδια, όμως εκεί είναι ο στόχος. Να πλησιάσει όσο γίνεται πιο πολύ στο… “άπαντες”. Η Νέα Δημοκρατία αυτή την περίοδο φαίνεται να είναι η πλειοψηφούσα παράταξη. Όσο περισσότερους νεοδημοκράτες “πάρει” μαζί της, τόσο καλύτερο αποτέλεσμα θα έχει στην πρώτη Κυριακή. Πολύ απλό. Από εκεί και πέρα, θα επιδιώξει και τη στήριξη στελεχών από άλλους πολιτικούς χώρους, όπως τόνισε και η ίδια ενώ σε σχέση με το “χρίσμα” που έλαβε από το κόμμα της, διευκρίνισε ότι δεν επιδιώκει επ ουδενί να είναι μια κομματική δήμαρχος. “Η στήριξη της Νέας Δημοκρατίας είναι για το αξίωμα του δημάρχου, τόνισε, όχι για να γίνουμε στον δήμο κάτι σαν κομματικός σχηματισμός. Θα λειτουργήσουμε για όλους τους πολίτες και με πνεύμα δικαίου. Με πρόγραμμα σύγχρονο και ρεαλιστικό, με στόχο την ευημερία, την πρόοδο και την ανάπτυξη”.

ΑΥΘΟΡΜΗΤΗ…

Είχε όμως και τις αυθόρμητες στιγμές, η χθεσινή συνέντευξη της Γεωργίας Μπατσαρά.

Όπως όταν αναφέρθηκε στη συγκρότηση του συνδυασμού της, όπου εμφανίστηκε κάπως σαν… “ανοίξαμε και σας περιμένουμε”. Και εννοούμε όταν κάνοντας κάλεσμα σε όσους θέλουν να συστρατευτούν μαζί της ανέφερε μεταξύ άλλων: “Αν ενδιαφέρεται κάποιος διαθέτουμε ακόμη θέσεις. Όμως μετά τα Χριστούγεννα ίσως να μην έχουμε κενές θέσεις”. Οπότε σπεύσατε για να προλάβατε. Το τελευταίο δεν το είπε αλλά θα ταίριαζε εάν το έλεγε.

Είχε κι άλλα αυθόρμητα. Όπως όταν αναφέρθηκε σε αυτά που της λένε άλλες γυναίκες στο κομμωτήριο ή στην εκκλησία, πως αισθάνεται όταν βγαίνει για περπάτημα, για την περιπέτεια που είχε με τον σκύλο της όταν τους “επιτέθηκαν” αδέσποτα (η αλήθεια είναι πως έδειξε να κατέχει το φιλοζωικό), για τη φίλη της που παραπονέθηκε ότι “η προίκα της μητέρας της μουχλιάζει στα υπόγεια της Στέγης (θέλοντας να τονίσει την ανάγκη σύστασης λαογραφικού μουσείου) και άλλα που μπορεί να δείχνουν “απλοϊκά”, δεν είναι όμως καθόλου διότι ανταποκρίνονται σε πολλές στιγμές από την καθημερινότητα της πόλης.

Δεν ήταν όμως μόνο νεύρα και δυναμικές αντιδράσεις, χθες η Γεωργία Μπατσαρά. Θα την αδικούσαμε εάν δεν τονίζαμε και την ανθρώπινη πλευρά που έδειξε σε πολλά σημεία του λόγου της. “Πάντα με γοήτευε ο θεσμός της τοπικής αυτοδιοίκησης και από εκεί ξεκίνησα…” παραδέχθηκε”, “μετά από μεγάλη εσωτερική πίεση αποφάσισα να αποδεχθώ την τιμητική πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας” ομολόγησε.

“ΤΟΝ ΕΚΤΙΜΩ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ, ΕΙΧΕ ΟΡΑΜΑ ΟΜΩΣ Η ΠΟΛΗ ΕΚΑΤΣΕ”

Η Γεωργία Μπατσαρά αναφέρθηκε και στον δήμαρχο Βέροιας Κώστα Βοργιαζίδη, λέγοντας “Τον εκτιμώ αφάνταστα τον δήμαρχο Βέροιας, δεν είπα ποτέ τη λέξη αποτυχημένη για τη θητεία του, πιστεύω ότι είχε όραμα όμως η πόλη ‘έκατσε’ αν μπορώ να χρησιμοποιήσω τη λέξη” ανέφερε με πολύ διακριτικό τρόπο. “Θέλουμε η Βέροια, από γκρίζα, μίζερη και άοσμη πόλη της κεντρικής Μακεδονίας,να αποκτήσει τη χαμένη προσωπικότητά της” τόνισε. Μίλησε επίσης και για κρίσιμα θέματα που απασχολούν τον δήμο και τους δημότες, το έκανε όμως επιγραμματικά και μάλλον θα τα αναλύσει περισσότερο όταν θα μας ξανακαλέσει για τις προγραμματικές εξαγγελίες της.

Η ΓΕΩΡΓΙΑ ΜΠΑΤΣΑΡΑ ΗΛΘΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ

Εν κατακλείδι.

Η Γεωργία Μπατσαρά ήλθε για να μείνει. Δεν είναι εύκολη η αποστολή που ανέλαβε κι αυτό οφείλεται στο ότι δεν έχει μαζί της, όλη τη Νέα Δημοκρατία. Ή μάλλον δεν έχει μαζί της συγκεκριμένα ονόματα της τοπικής ΝΔ με όποιο κόσμο μπορούν να επηρεάσουν. Εξακολουθεί να έχει εσωκομματικούς αντίπαλους κι αυτούς που την αμφισβητούν και την απαξιώνουν αλλά και όσους πιστεύουν ακόμη ότι μπορεί να εγκαταλείψει (για να πάρουν τη θέση της). Όλα αυτά, για την ώρα κρύβονται κάτω από το χαλί και ο συνδυασμός της προχωράει στα επόμενα βήματά του. Έχει όμως και ένα σημαντικό όπλο. Τα στελέχη του κόμματός της που τη στηρίζουν και είναι πολλά, τα τοπικά και νομαρχιακά όργανα της ΝΔ που της παρέχουν κάθε υποστήριξη και τους νέους ανθρώπους που δείχνουν να βρίσκονται στο πλευρό της.

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΤΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ… ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ

Από εκεί και μετά, πολλά μπορεί να ειπωθούν για το ύφος που εκφράζει, για αυτό που δείχνει να εκπροσωπεί και για τον τρόπο που παρουσιάζει την υποψηφιότητά της, για τον τρόπο με τον οποίο κινείται και αντιλαμβάνεται την υποψηφιότητά της κλπ. Αυτά είναι ζητήματα που θα απασχολήσουν την ίδια και το επιτελείο της. Ο Δημήτρης Πυρινός και ο Κλήμης Παπαδόπουλος που χθές στάθηκαν με επιτελικό ρόλο δίπλα της, φάνηκε ότι θα είναι από τα πρόσωπα που θα σηκώσουν μεγάλο βάρος του προεκλογικού αγώνα της. Θετικά τους είδαν από τη Νέα Δημοκρατία όπως ακούσαμε να ψιθυρίζεται χθες στην αίθουσα της συνέντευξης. Επιπλέον, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Παναγιώτης Παλπάνας είναι πάντα δίπλα της, το ίδιο και η πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Βέροιας Συρμούλα Τζήμα – Τόπη που θα είναι και υποψήφια μαζί της, ο βουλευτής Απόστολος Βεσυρόπουλος είναι επίσης δυναμικά στη διάθεσή της, επώνυμα στελέχη της ΝΔ στηρίζουν τον αγώνα της. Ποιοί δεν είναι μαζί της;

Ε… δεν θα τα γράψουμε όλα από τώρα. Έχουμε καιρό και θα επανέλθουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *