ΒΕΡΟΙΑ posted by

Η Γεωργία και ο…διάβολος

Η Γεωργία και ο…διάβολος

Τη φράση “θα συμμαχήσουμε ακόμα και με τον διάβολο…” λέγεται ότι την είπε πρώτος ο Λένιν όμως διάφοροι μελετητές την αποδίδουν στον Καρλ Μαρξ, ενώ υπάρχουν κι αυτοί που την θεωρούν “έμπνευση” του Αύγουστου Μπέμπελ, συνιδρυτή του Σοσιαλδημοκρατικού Εργατικού Κόμματος της Γερμανίας.

Κομμουνιστές και οι τρεις, λαϊκοί ηγέτες της εμβρυώδους ταξικής πάλης του προλεταριάτου κι αυτό αρκεί από μόνο του για κάποιους, ώστε η φράση “θα συμμαχήσουμε ακόμα και με τον διάβολο” να θεωρείται ως… διαβόλου πράγμα!

Παρ΄όλα αυτά, “έμεινε” ως φράση και πλέον επικαλείται απο εκείνους που θέλουν να επιδείξουν το μέγεθος της “επιμονής” που θα επιδείξουν για να πετύχουν τον σκοπό τους. Έχουμε την εντύπωση ότι αυτό ήθελε να εκφράσει και η υποψήφια δήμαρχος Βέροιας, Γεωργία Μπατσαρά όταν στην προχθεσινή συνέντευξη τύπου τόνισε: “Και με το διάβολο θα συνεργαστώ για το καλό του Δήμου”.

Απρόσεκτη χρήση της φράσης, ίσως, διότι συχνά θεωρείται και ως ένδειξη τακτικής οπορτουνιστών όμως η Μπατσαρά δεν είναι φιλόλογος για να τα… “διαχωρίζει”. Είναι μαθηματικός και μάλλον είναι αποφασισμένη. Ήδη όμως βλέπουμε από “αντιπάλους” να “απομονώνουν” την φράση και να τη χρησιμοποιούν εναντίον της. Και ίσως την ξανα-βρεί μπροστά της.

 Άσε που τέτοιες “παρασκηνιακές διαβουλεύσεις” με τον… “άρχοντα του σκότους” δεν τις επιτρέπουν κι άλλοι “κύκλοι” και ίσως η Γεωργία να δέχθηκε ήδη τις παρατηρήσεις τους, πριν πάρουν σειρά οι “αντίπαλοι”.

Ο καθένας με τον πόνο του…

Και είμαστε ακόμη στην αρχή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *