ΝΑΟΥΣΑ posted by

Η Νάουσα στην ενεργειακή απομόνωση την ώρα που Βέροια και Αλεξάνδρεια αποκτούν δίκτυο φυσικού αερίου

Η Νάουσα στην ενεργειακή απομόνωση την ώρα που Βέροια και Αλεξάνδρεια αποκτούν δίκτυο φυσικού αερίου

Όπως ανακοίνωσε η Δημόσια Επιχείρηση Δικτύων Διανομής Αερίου (ΔΕΔΑ) την περασμένη Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου υπογράφηκαν οι αποφάσεις ένταξης στα Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα (ΕΣΠΑ 2014-2020), των έργων κατασκευής δικτύων διανομής φυσικού αερίου, σε 18 πόλεις των περιφερειών Στερεάς Ελλάδας, Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Η δημοπράτηση των έργων θα πραγματοποιηθεί τον Ιανουάριο που μας έρχεται και σύμφωνα με τον σχεδιασμό το αργότερο από τον επόμενο Ιούνιο θα ξεκινήσει η κατασκευή των δικτύων, τα οποία αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα σε μία 5ετία.

Οι πόλεις της Κεντρικής Μακεδονίας όπου θα εγκατασταθούν οι σχετικές εργολαβίες είναι οι: Αλεξάνδρεια, Βέροια, Γιαννιτσά, Κατερίνη, Κιλκίς και Σέρρες.

Αντίστοιχες εργολαβίες θα εγκατασταθούν και στις πόλεις, Θήβα, Άμφισσα, Λαμία, Καρπενήσι, Λιβαδειά, Χαλκίδα (από την περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας) και Κομοτηνή, Αλεξανδρούπολη, Δράμα, Καβάλα, Ξάνθη, Ορεστιάδα (απο την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης).

Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση της ΔΕΔΑ, μέσω αυτών των 18 πόλεων “η ελληνική περιφέρεια βγαίνει πλέον από την ενεργειακή απομόνωση και θα δει σύντομα τα απτά αποτελέσματα της συνολικής αναβάθμισης της χώρας σε ενεργειακό κόμβο”.

 Ως zoomerang.gr θα συμπληρώσουμε κι εμείς με τη σειρά μας ότι μέσω αυτών των έργων, η Νάουσα και άλλες πόλεις θα παραμείνουν στην ενεργειακή απομόνωση και ΔΕΝ θα δουν σύντομα τα απτά αποτελέσματα της συνολικής αναβάθμισης της χώρας σε ενεργειακό κόμβο.

Έχει υψόμετρο η Νάουσα θα πουν κάποιοι και ήταν δύσκολο να γίνει προς τα εκεί η επέκταση του δικτύου της πρώτης φάσης. Ενώ το Καρπενήσι, ας πούμε, είναι.. πεδιάδα.

Και εις ανώτερα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *