ΕΛΛΑΔΑ posted by

Το φωτοσοπ των πολιτικών και το μέτρο της… ματαιοδοξίας

Το φωτοσοπ των πολιτικών και το μέτρο της… ματαιοδοξίας

Θέμα συζήτησης και στα πολιτικά στέκια της Ημαθίας, η νέα φωτογραφία της Φώφης Γεννηματά που είναι αλήθεια ότι προκάλεσε πολλά σχόλια, από θαυμασμό έως και επιθέσεις από συζητήσιμη πλάκα έως και απαράδεκτο σεξισμό.

Κατά την άποψή μας, καλά κάνουν οι γυναίκες να θέλουν και να προσπαθούν να φανούν ομορφότερες και νεότερες. Απο την άλλη όμως, είναι να προβληματιζόμαστε που οι πολιτικοί (άνδρες και γυναίκες) έφτασαν να αισθάνονται πως η επιτυχία τους εξαρτάται από τη φωτογένεια και την ομορφιά τους.

Το φαινόμενο το έχουμε ξαναδεί και στην Ημαθία, με τοπικούς πολιτικούς να δέχονται κριτική για το ντύσιμό τους, για τις “αγνώριστες” φωτογραφίες τους ή για τις φορές που θέλουν να παραστήσουν τα… μοντέλα. Μια ματιά να ρίξετε, ακόμη και σήμερα, σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, “τοπικής προέλευσης” θα βρείτε πολλά τέτοια παραδείγματα. Και όχι μόνο σε γυναίκες.

Το ζητούμενο όλων αυτών και με αφορμή τη συγκεκριμένη φωτογραφία της Φώφης Γεννηματά είναι να βρούμε το μέτρο (εκατέρωθεν) , να επικεντρωθούμε στην ευπρέπεια και να μην κατεβάσουμε την κουβέντα της πολιτικής στο επίπεδο μιας ψευδούς εικόνας πολιτικού και στην ματαιοδοξία που αυτή εκφράζει. Υπάρχουν σοβαρότερα ζητήματα για να μιλήσουμε πολιτικά, για να κρίνουμε τους πολιτικούς και για απασχολήσουν τους προβληματισμούς μας. Τόσο σε ότι αφορά στα πανελλήνια όσο και σε ότι αφορά στα της Ημαθίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *