ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ posted by

ΚΙΝΑΛ: “Χρίσμα” ή όχι για τους υποψήφιους δημάρχους της Ημαθίας;

ΚΙΝΑΛ: “Χρίσμα” ή όχι για τους υποψήφιους δημάρχους της Ημαθίας;

Με τρία στελέχη που προέρχονται από τον χώρο του, ετοιμάζεται το ΚΙΝΑΛ για να “μπει” στη μάχη των δημοτικών εκλογών, στους τρεις δήμους της Ημαθίας. Στο δήμο Βέροιας με τον Κώστα Βοργιαζίδη, στο δήμο Αλεξάνδρειας με τον Κώστα Ναλμπάντη και στην δήμο Νάουσας με την Ίλια Ιωσηφίδου. Γνωστά αυτά και τα έχουμε ξαναγράψει.

Τελευταία όμως ακούγεται και κάτι “καινούργιο”. Μεταξύ έμπειρων τοπικών στελεχών του Κινήματος αρχίζουν διατυπώνονται σκέψεις, να μην ανακοινωθούν “χρίσματα” και στηρίξεις, ειδικά στους δήμους Αλεξάνδρειας και Νάουσας.

 ΣΤΗ ΝΑΟΥΣΑ

Στον δήμο Νάουσας η υποψηφιότητα της Ίλιας Ιωσηφίδου ήδη “μπήκε στις ράγες” όμως η μουρμούρα που εξακολουθεί να υπάρχει από κάποιους του τοπικού ΠΑΣΟΚ προβληματίζει τους νομαρχιακούς αρμόδιους. Κι αυτός είναι ο λόγους, που μπροστά στο ενδεχόμενο ενός… “εκτροχιασμού” θωρούν πως ίσως είναι καλύτερα να μην υπάρξει ανακοίνωση “στήριξης” προς την Ίλια Ιωσηφίδου. Προοπτική που φαίνεται να μην ενοχλεί και την ίδια καθώς ήδη έχει πετύχει μια ικανοποιητική διείσδυση σε όμορους κομματικούς χώρους και δεν χρειάζεται να προκαλεί “ενοχλήσεις” και “αναστολές” σε περίπτωση που της αποδοθεί μια επίσημη κομματική σφραγίδα.

ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ

Στον δήμο Αλεξάνδρειας ισχύουν πάνω- κάτω τα ίδια. Όλοι ξέρουν ποιός είναι ο Κώστας Ναλμπάντης και τι εκπροσωπεί. Μια επίσημη ανακοίνωση στήριξης του ΚΙΝΑΛ δεν θα άλλαζε κάτι. Ίσως όμως να “στράβωνε” κάποιους. Επιπλέον μια ΜΗ ανακοίνωση στήριξης του ΚΙΝΑΛ θα οδηγούσε και σε μια ΜΗ ανακοίνωση στήριξης κι απο τον ΣΥΡΙΖΑ που επίσης έχει αποφασίσει να υποστηρίξει τον Κώστα Ναλμπάντη. Γενικά κάτι τέτοιο θα βόλευε πολλούς.

ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ

Προβληματισμός υπάρχει για τον δήμο Βέροιας. Η υποψηφιότητα του Κώστα Βοργιαζίδη δείχνει ότι “πάει καλά” κι έχει αυξημένες πιθανότητες να κερδίσει και πάλι τις δημοτικές εκλογές. Σε μια τέτοια περίπτωση, το πολιτικό μήνυμα που θα δώσουν οι δημοτικές εκλογές της πρωτεύουσας ίσως “μείνει” ανεκμετάλλευτο εάν δεν έχει προηγηθεί επίσημη στήριξη. Αλλά κι αυτό είναι υπό αίρεση. Υπάρχει επίσης και ο προβληματισμός μήπως ο “ανεξάρτητος” υποψήφιος Παύλος Παυλίδης, που προέρχεται επ΄σιης απο το ΠΑΣΟΚ και το ΚΙΝΑΛ (όπως και τα περισσότερα “ονόματα” που τον στηρίζουν) θελήσει να “εκμεταλλευτεί” μια ΜΗ ανακοίνωση. Κι αυτό είναι υπό αίρεση, όπως μαθαίνουμε.

Κάπως έτσι, λένε οι πληροφορίες, ενδέχεται το ΚΙΝΑΛ Ημαθίας να μην προχωρήσει σε ανακοινώσεις στήριξης (χρίσματα) υποψηφίων αλλά να το “αντικαταστήσει” με “επώνυμες” ανακοινώσεις στήριξης μέσω “επιτροπών αγώνα” και άλλα συναφή. Στήριξη μεν, όμως χωρίς τη “σφραγίδα”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *