ΒΕΡΟΙΑ posted by

Καλά νέα και για τα κρασιά της Ημαθίας

Καλά νέα και για τα κρασιά της Ημαθίας

Οι εκδηλώσεις “Νάουσα Πόλη του Οίνου” που με ξεχωριστή επιτυχία πραγματοποιήθηκαν προ ημερών στη Νάουσα (7 έως 9 Δεκεμβρίου) δεν “πρόλαβαν” ένα ιδιαίτερα θετικό νέο για το ελληνικό κρασί, που είναι σίγουρο ότι θα πανηγυρίζονταν και με το παραπάνω.

Στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών για την κατάργηση των περικοπών στις συντάξεις, συμπεριλήφθηκε τροπολογία που προβλέπει κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στο κρασί

Σήμερα, ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στο κρασί είναι στα 20 ευρώ ανά εκατόλιτρο τελικού προϊόντος, επιβαρύνοντας ιδιαίτερα την τιμή πώλησης κάθε φιάλης, με όλα όσα σημαίνει αυτό. Όπως αναφέρεται στην τροπολογία, η κατάργηση του ΕΦΚ στο κρασί προτείνεται για την αντιμετώπιση στρεβλώσεων που έχουν δημιουργηθεί στην αγορά του κρασιού, με σκοπό την ενίσχυση του κλάδου. “Η ρύθμιση για την κατάργηση του ΕΦΚ στο κρασί έρχεται για να στηρίξει ένα από τα πιο δυναμικά πεδία παραγωγής της χώρας μας, την παραγωγή οίνου” υποστήριξε στη Βουλή η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, προσθέτοντας πως “το οικονομικό επιτελείο θα προβεί σε κάθε ενέργεια προκειμένου να στηρίξει τα παραγωγικά πλεονεκτήματα της χώρας”. Και φρόντισε να κάνει μια ακόμη υπενθύμιση, λέγοντας: “Καταργούμε τη διάταξη. Ένα ακόμα μνημονιακό μέτρο φτάνει στο τέλος του”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *