ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ posted by

Χωρίς το ΚΚΕ, η κεντροαριστερή προσπάθεια, για τον δήμο Αλεξάνδρειας

Χωρίς το ΚΚΕ, η κεντροαριστερή προσπάθεια, για τον δήμο Αλεξάνδρειας

Η πρώτη “αντίδραση” κόντρα στην επιχειρούμενη συγκρότηση ενός ευρύτερου ψηφοδελτίου της κεντροαριστεράς στο δήμο Αλεξάνδρειας, έρχεται από την πλευρά του ΚΚΕ. Αναφερόμαστε στην υποψηφιότητα του Κώστα Ναλμπάντη που ως υποψήφιος δήμαρχος Αλεξάνδρειας φέρεται να επιχειρεί μια προσπάθεια ανασύνταξης και ενότητας του χώρου της τοπικής κεντροαριστεράς ενόψει των ερχόμενων δημοτικών εκλογών.

Οι εκτιμήσεις που γίνονταν για τις μέχρι τώρα προθέσεις του έμπειρου αυτοδιοικητικού ανέφεραν ότι επιδιώκει τη συνένωση σε έναν δημοτικό συνδυασμό, όσο το δυνατόν περισσότερων πολιτικών δυνάμεων και τάσεων της τοπικής πολιτικής σκηνής, με στόχο μια δυναμική εκλογική παρουσία για τις δημοτικές εκλογές του ερχόμενου Μάη. Όλοι στην Αλεξάνδρεια γνώριζαν ότι το ΚΚΕ “δύσκολα” θα συμφωνούσε σε μια τέτοια προοπτική, όμως η διαφαινόμενη συμπόρευση μεταξύ ΚΙΝΑΛ και ΣΥΡΙΖΑ προς την κατεύθυνση του Κώστα Ναλμπάντη και η διάθεση για κάτι παρόμοιο και απο άλλες τοπικές πολιτικές δυνάμεις και πρόσωπα του χώρου, άφηνε χαραμάδα “ελπίδας” σε ορισμένους για μια συμμετοχική αριστερή προσπάθεια που θα έφτανε μέχρι το ΚΚΕ. Αποδείχθηκε όμως ότι έκαναν λάθος.

Όπως ανακοινώθηκε από την Τομεακή Επιτροπή Ημαθίας του ΚΚΕ την ερχόμενη Παρασκευή 21 Δεκέμβρη σε συνέντευξη τύπου θα ανακοινωθούν οι υποψήφιοι δήμαρχοι που θα στηρίξει το ΚΚΕ στους δήμους της Ημαθίας. Και είναι σίγουρο πως για την Αλεξάνδρεια, δεν θα είναι ο Κώστας Ναλμπάντης, ο οποίος θα συνεχίσει την κεντροαριστερή προσπάθεια του, για τον δήμο Αλεξάνδρειας, όμως χωρίς το ΚΚΕ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *