ΗΜΑΘΙΑ posted by

Αντίδραση του Τάσου Μπαρτζώκα για τις αποζημιώσεις στα ροδάκινα και τον “αποκλεισμό” των συμπύρηνων

Αντίδραση του Τάσου Μπαρτζώκα για τις αποζημιώσεις στα ροδάκινα και τον “αποκλεισμό” των συμπύρηνων

Ο Τάσος Μπαρτζώκας μπορεί να βρίσκεται στην Αθήνα, όπου μετέχει στις εργασίες του 12ου συνέδριου της Νέας Δημοκρατίας, όμως τα μάτια και τα αυτιά του παραμένουν στην Ημαθία. Ευήκοος οπως είναι πάντα στα τοπικά προβλήματα και έχοντας εξίσου “καλή όραση” προς τον κόσμο της περιοχής, αντέδρασε αμέσως στην υπόθεση των αποζημειώσεων των ροδακινοπαραγωγών. Σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα κατηγορεί την κυβέρνηση για “αδικία στα συμπύρηνα” καθώς τα εξαιρεί απο τις αποζημειώσεις, ενώ κάνει λόγο για “ψίχουλα” σε σχέση με τις αποζημειώσεις που ανακοινώθηκαν για τα επιτραπέζια ροδάκινα.

Αναλυτικά η ανακοίνωσή του:
Ο κατά συρροή εμπαιγμός της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖA-ΑΝΕΛ κατά του αγροτικού κόσμου της Ημαθίας συνεχίζεται αμείλικτος. Θύματα για μια ακόμη φορά οι παραγωγοί συμπύρηνων ροδακίνων, των οποίων η παραγωγή αποκλείστηκε από τις αποζημιώσεις των ροδακινοκαλλιεργειών για τις καταστροφές που προκλήθηκαν από τις άκαιρες βροχοπτώσεις.
Ο αποκλεισμός αυτός είναι απαράδεκτος καθώς η παραγωγή των συμπύρηνων ροδακίνων υπέστη επίσης μεγάλες ζημιές (όπως και των επιτραπέζιων που τελικά αποζημιώνονται με ψίχουλα, μέσω deminimis ενώ θα έπρεπε να αποζημιωθούν από τον ΕΛΓΑ) απο τις ασθένειες που προκάλεσαν οι ίδιες βροχοπτώσεις και οι καλλιεργητές έχουν εξίσου μεγάλη απώλεια παραγωγής. Ένα γεγονός που εκτός των άλλων επιβεβαιώνουν και τα επίσημα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Ένωση Κονσερβοποιών Ελλάδος.
Η αδικία αυτή πρέπει να αποκατασταθεί άμεσα, με αποζημίωση και των συμπύρηνων ροδακίνων. Ο δε συνεχιζόμενος εμπαιγμός των αγροτών, από την κυβέρνηση και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης πρέπει επιτέλους να σταματήσει. Οι αγρότες δεν αξίζουν τέτοια αντιμετώπιση και αποδείχθηκε για μια ακόμη φορά ότι δεν αξίζουν ούτε μια τέτοια κυβέρνηση.
Τάσος Μπαρτζώκας
Δικηγόρος – Πολιτευτής ΝΔ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *