ΗΜΑΘΙΑ posted by

Απόστολος Βεσυρόπουλος και Τάσος Γιάγκογλου μαζί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Απόστολος Βεσυρόπουλος και Τάσος Γιάγκογλου μαζί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Ο νεοδημοκράτης βουλευτής Ημαθίας Απόστολος Βεσυρόπουλος και ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Ημαθίας Τάσος Γιάγκογλου, βρέθηκαν στο ίδιο τραπέζι εργασίας με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, σε συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας (ως αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης) το Δ.Σ. της Ελληνικής Ένωσης Καφέ (Ε.Ε.Κ.), προκειμένου να τον ενημερώσει σχετικά με κρίσιμα ζητήματα λειτουργίας του κλάδου στην Ελλάδα.

Ο Τάσος Γιάγκογλου είναι μέλος στο διοικητικό συμβούλιο της Ε.Ε.Κ. ενώ ο Απόστολος Βεσυρόπουλος συμμετείχε στη συνάντηση ως αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας και αρμόδιος επί των φορολογικών, καθώς το κυρίαρχο θέμα της συνάντησης ήταν ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στον καφέ, που έχει επιβληθεί από 1/1/2017, και τις επιπτώσεις που έχει επιφέρει σε καταναλωτές και επαγγελματίες.

Θέμα για το οποίο η πλευρά της Νέας Δημοκρατίας συμφώνησε με τη θέση της Ελληνικής Ένωσης Καφέ ότι η επιβολή του ΕΦΚ στον καφέ έχει προκαλέσει στρεβλώσεις στον κλάδο και δεσμεύτηκε να επανεξετάσει το καθεστώς επιβολής του με γνώμονα την ενίσχυση της μεταποίησης, της εξωστρέφειας, των εργαζομένων και των επιχειρήσεων του κλάδου και, τελικά, προς όφελος των καταναλωτών και της ελληνικής οικονομίας.

Απο την πλευρά τους, Βεσυρόπουλος και Γιάγκογλου είναι βέβαιο ότι θα τα ξαναπούν, τόσο σε σχέση με τις εξελίξεις στο θέμα της φορολογίας του καφέ, όσο και στο πλαίσιο των κοινών συναντήσεων τους για θέματα της Νέας Δημοκρατίας καθώς ο πρώτος ως βουλευτής, ο δεύτερος ως ενεργό στέλεχος του κόμματος, συνδέονται και συνεργάζονται τακτικά.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *