ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ posted by

Ο Αλέκος Χατζηκώστας με το 8ο βιβλίο του, προσκαλεί σε διάλογο για ιστορικές στιγμές της Ημαθίας

Ο Αλέκος Χατζηκώστας με το 8ο βιβλίο του, προσκαλεί σε διάλογο για ιστορικές στιγμές της Ημαθίας

Ο Αλέκος Χατζηκώστας δίνει τη δική του οπτική για την Ημαθία, μέσα από τις σελίδες του νέου βιβλίου του, που ήδη κυκλοφορεί με τον τίτλο “Η Ημαθία στον 20ο αιώνα: Στιγμές της ιστορίας της”. Πρόκειται για μια καταγραφή  που περιλαμβάνει άρθρα, μελέτες και παρεμβάσεις του ίδιου, σε εκδηλώσεις και συνέδρια κατά τα τελευταία δέκα χρόνια κι έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον διότι μέσα από τα περιεχόμενά του, ο αναγνώστης μπορεί να ανατρέξει σε διάφορα τοπικά γεγονότα που πέρα από την προσωπική άποψη του συγγραφέα, περιέχουν σημαντικά στοιχεία που άντλησε η έρευνα του Αλέκου Χατζηκώστα, εδώ και πάνω από 20 χρόνια, σε κάθε είδους αρχεία (όπως τα Γενικά Αρχεία του Κράτους – Γ.Α.Κ. νομού Ημαθίας), αλλά και σε πλήθος βιβλία, ψηφιακές βιβλιοθήκες κ. α.

Το βράδυ της Κυριακής 16 Δεκεμβρίου στην δημοτική βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας, ο Αλέκος Χατζηκώστας παρουσίασε το νέο του βιβλίο για το οποίο μίλησαν ο διευθυντής του 1ου Λυκείου Αλεξάνδρειας Κώστας Κούγκας και ο ίδιος ο συγγραφέας.

Όπως τονίστηκε και στην εκδήλωση, στόχος της έκδοσης είναι η σκιαγράφηση μέσα από σπάνια ντοκουμέντα, στιγμών της πλούσιας ιστορίας της Ημαθίας, η κατάδειξη των σχέσεων της αλλά και των ιδιαίτερων στιγμών της με την ευρύτερη ιστορία της χώρας.

Όπως τονίστηκε μάλιστα, ευχής έργο είναι το βιβλίο αυτό να αποτελέσει μία  βάση για έναν πλούσιο διάλογο για το παρελθόν, αλλά και έναυσμα για συνέχιση της συγγραφής παρόμοιων έργων από άλλους ιστορικούς – ερευνητές ώστε να ολοκληρωθούν οι ψηφίδες του μωσαϊκού της ιστορίας της Ημαθίας.

Πρόκειται για το 8ο βιβλίο του Αλέκου Χατζηκώστα, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις “Άλφα Πι” και ο βεροιώτης δημοσιογράφος γνωρίζει την καταξίωση μέσα από τις εκδόσεις τους κι έχει πλέον τη δική του θέση, στον χώρο των ερευνητών της τοπικής ιστορίας, με ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό που τον κάνει να ξεχωρίζει. Σχολιάζει τα γεγονότα, δεν τα καταγράφει απλώς κι έχει άποψη για πολλές στιγμές της πολύπλοκης ημαθιώτικης ιστορίας.

Καλοτάξιδο Αλέκο!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *