ΗΜΑΘΙΑ posted by

Ικανοποίηση στη ΝΔ Ημαθίας για την παραμονή του Λευτέρη Αυγενάκη στη θέση του Γραμματέα του κόμματος

Ικανοποίηση στη ΝΔ Ημαθίας για την παραμονή του Λευτέρη Αυγενάκη στη θέση του Γραμματέα του κόμματος

Ο Λευτέρης Αυγενάκης θα παραμείνει στη θέση του Γραμματέα της Νέας Δημοκρατία καθώς οι προθέσεις που είχε διατυπώσει περί “κάματου” και “αιτίες” ότι θέλει να ασχοληθεί περισσότερο με την εκλογική περιφέρειά του, μάλλον αφέθηκαν στην άκρη μπροστά στην τιμητική πρόταση που του έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να συνεχίσει και από τη θέση αυτή.

Η είδηση της παραμονής του Λευτέρη Αυγενάκη προκάλεσε την ικανοποίηση, όπως μαθαίνουμε, στην πρώτη γραμμή των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας στην Ημαθία. Οι συνεχείς επισκέψεις που έχει κάνει εδώ, οι απανωτές συσκέψεις, οι κάθε είδους διαβουλεύσεις, τα κοινωνικά ομοτράπεζα και πολλές ακόμη δράσεις, τον έχουν φέρει πολύ κοντά σχεδόν με όλα τα στελέχη και γνωρίζεται πλέον προσωπικά μαζί τους. Παναγιώτης Παλπάνας, Χρήστος Γιαννακάκης, Γιώργος Μηνάς, Γεωργία Μπατσαρά, Συρμούλα Τζήμα, Απόστολος Εμμανουηλίδης, Νίκος Τάκης, Αλέξανδρος Καλαϊτζίδης (ΟΝΝΕΔ) και άλλοι πολλοί έχουν πλέον διαμορφώσει μια προσωπική σχέση μαζί του, όπως βεβαίως και ο βουλευτής Απόστολος Βεσυρόπουλος, ο Κώστας Καλαϊτζίδης, ο Τάσος Μπαρτζώκας, ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης και άλλα πολιτικά στελέχη της ημαθιώτικης Νέας Δημοκρατίας.

Η αλήθεια είναι πως η συνεχής επίκληση της ανανέωσης στο κόμμα, από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, προδιέθετε αλλαγή και στη θέση του Γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας. Κι έτσι είχε “ακουστεί” ενώ συχνά κάπως έτσι το άφηνε να εννοηθεί και ο ίδιος ο Λευτέρης Αυγενάκης. Είχαν μάλιστα κυκλοφορήσει και ονόματα πιθανών αντικαταστατών του. Ακούγεται όμως ότι η πληθώρα των προσώπων που εμφανίστηκε για να διεκδικήσει τη θέση  του Γραμματέα, οδήγησε στην παραμονή του Λευτέρη Αυγενάκη, προκειμένου να μην υπάρξουν εσωκομματικές συγκρούσεις, ειδικά τώρα που έρχεται μια κρίσιμη προεκλογική περίοδος.

Όμως κι εδώ που τα λέμε (και σ΄αυτό συμφωνούν και οι εκτιμήσεις των νεοδημοκρατών) η δουλειά που έκανε ο Αυγενάκης σε όλη την Ελλάδα δεν είναι και λίγη, δύσκολα θα μπορούσε κάποιος άλλος να φορέσει τα παπούτσια του για να περπατήσει όπως έκανε αυτός, σε όλες τις κομματικές οργανώσεις της χώρας.

Την απόφασή του, να προτείνει την παραμονή του Λευτέρη Αυγενάκη στη θέση του γραμματέα της ΝΔ, ανακοίνωσε στην καταληκτική του ομιλία στο 12ο Συνέδριο της ΝΔ, ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης. “Θα εισηγηθώ ο Λευτέρης Αυγενάκης να παραμείνει στη θέση του γραμματέα για να μας οδηγήσει το κόμμα στις εκλογές του 2019” είπε κι έδωσε τη γραμμή για την επόμενη ψηφοφορία της νεοεκλεγμένης πολιτικής επιτροπής του κόμματος, που θα ψηφίσει για Γραμματέα…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *