ΒΕΡΟΙΑ posted by

Λιτός και δομημένος αυτοδιοικητικός λόγος, απο τον Αντώνη Μαρκούλη, στην πρώτη προεκλογική παρουσία του

Λιτός και δομημένος αυτοδιοικητικός λόγος, απο τον Αντώνη Μαρκούλη, στην πρώτη προεκλογική παρουσία του

Λιτός και δομημένος αυτοδιοικητικός λόγος με συγκεκριμένο πολιτικό περιεχόμενο είναι το πλαίσιο που -κατά την άποψή μας- χαρακτήρισε τη σημερινή συνέντευξη τύπου του υποψήφιου δημάρχου Βέροιας, Αντώνη Μαρκούλη. Ήταν η πρώτη προεκλογική παρουσία του και πλαισιώθηκε από στελέχη της δημοτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ που στηρίζουν την υποψηφιότητά του. Μια στήριξη που την οριοθέτησε εξίσου συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπός της, Αντώνης Τολιόπουλος, όταν τόνισε προλογίζοντας: “Μπορούμε να συνεργαστούμε με τον Αντώνη Μαρκούλη και όχι απλά να τον στηρίξουμε. Έχουμε συγκεκριμένες θέσεις για τον δήμο Βέροιας, συγκλίνουμε, στελεχώνουμε και θα είμαστε πανταχού παρόντες στη δημοτική διαδικασία.

Ο Αντώνης Μαρκούλης ήταν προετοιμασμένος και είχε “σειρά” στην τοποθέτησή του, με “αρχή” και “τέλος”. Παραδέχθηκε ότι λειτουργεί με συγκεκριμένο πολιτικό πρόσημο, περιορίστηκε σε παρουσίαση βασικών θέσεων και αρχών σχετικά με την αυτοδιοίκηση και την αντίστοιχη άσκηση εξουσίας (δήμαρχος, δημοτικό συμβούλιο, τοπικές κοινότητες), εμφανίστηκε σίγουρος ότι θα είναι ο τελικός νικητής και προανήγγειλε ξεχωριστή συνέντευξη τύπου όπου θα αναφερθεί ειδικά για τα πεπραγμένα της σημερινής δημοτικής αρχής.

Αξιοσημείωτη η εξαγγελία του για σύσταση δύο νέων θέσεων αντιδημάρχων, με αρμοδιότητες της Δημοτικές Ενότητες και την Αγροτική Ανάπτυξη. Προσεκτική η διατύπωσή του ότι ο οικονομικός έλεγχος στον δήμο Βέροιας είναι υποχρέωση.

Σε σχέση με τις υπόλοιπες υποψηφιότητες για τον δήμο Βέροια περιορίστηκε να πει ότι “δεν έχουν πολιτικό περιεχόμενο” και περιμένει να ενημερωθεί για τις θέσεις τους ώστε να πει περισσότερα.

Εντύπωση προκάλεσε επίσης η αναφορά του ότι αναμένεται η στήριξη του συνδυασμού του και από άλλα κόμματα και κινήσεις χωρίς να προχωρήσει σε λεπτομέρειες. 

Απέφυγε να σχολιάσει τις επικριτικές  θέσεις που έχουν διατυπώσει για τη δημοτική αρχή της Βέροιας και τον δήμαρχο Κώστα Βοργιαζίδη, ο Γιώργος Κάκαρης και ο Πέτρος Τσαπαρόπουλος,  λέγοντας ότι είναι δικός τους θέμα.

Ανακοίνωσε και το τροποποιημένο όνομα του συνδυασμού του, που ονομάζεται πλέον “Προτεραιότητα στον Πολίτη”.

Παρέμβαση υπήρξε και από τον Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας, Τάσο Κωστόπουλο που μεταξύ άλλων, αναφερόμενος στις διεργασίες του κόμματος για τις δημοτικές συνεργασίες, “ο ΣΥΡΙΖΑ παίζει με ανοιχτά χαρτιά και μόνο πάνω από το τραπέζι”.

Αυτά σαν μια πρώτη εκτίμηση για τη συνέντευξη τύπου που έδωσε σήμερα ο Αντώνης Μαρκούλης.
Για την οποία υπάρχει βέβαια και το “ναι μεν αλλά” σε σχέση με πολλά που ειπώθηκαν ή που δεν ειπώθηκαν. Κάναμε αντίστοιχα σχόλια τις προηγούμενες ημέρες, θα κάνουμε και στο μέλλον. Όμως, η πρώτη εντύπωση είναι που “μένει” και σήμερα φάνηκε ότι ο Αντώνης Μαρκούλης, αν μη τι άλλο, δεν θα είναι εύκολος αντίπαλος, για όσους έχουν ακόμη αυτή την άποψη…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *